Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Dobrý den.Syn našel v březnu 2024 na facceboku nabidku prodeje na starou značku mobilu Zn.Nokia3310 s příslušenstvím v krabici.Jelikož syn je sběratel jednalo se o retro mobil z roku 2001 na tuto nabídku reagoval sms.Nabízejicí ihned reagoval a požadoval částku 2200kč,která se měla zaslat ve prospěch jeho učtu.Syn je invalidní duchodce tak komunikoval s nabízejícím,že by měl zájem o rezervaci mobilu,který by si koupil v měsíci dubnu.nabízejicí reagoval Sms s tím mu poslat zálohu 1000kč kterou syn přeposlal dne 12.3 2024 ve 12.40 převodem Ceské spořitelny.Další den přišla Sms od nabízejícího,že se tento zpusob uhrad přítelkyni nelíbí a chce celou částku najednou.Synovi to případalo zcela normální,že nabízející má obavy ,že by nedostal celou částku.Proto druhý den 13.3.2024 15.47 zaslal zbylo částku 1200kč. Uběhl týden žadný mobil nepřišel syn komunikoval sms kde mu přišli odpovědi,že nabízejíci je mimo republiku za prácí.Jeho přítelkyněodeslání mobilu nechce řešit.Uběhli další dny kdy se nic nedělo.Já matka jsem 11.4v 08.24 z mého tel.čísla měla s uživatelem chat kde jsem mu přeposlala potvrzení odchozích uhrad z našeho učtu na jeho učet.Také jsem s ním měla tel.hovor který ho zaskočil na moje otázky jak to chce dál řešit odpovídal že řeší probllémi se svoji přítelkyní,která ho nechce pustit k jeho osobním věcem.Ukončila jse hovor tím pokud nemuže dodržet slib zaslat mobil za ktérý dostal již zaplaceno chceme odstoupit od dohody a zaslala jsem Sms zpravu naše č.učtu také adresu kde muže vrátit peníze složenkou.Z jeho strany po dobu trvání 1měsíce nenastala žádná reakce.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.