Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Nabízela jsem na Bazos.cz dětskou autosedačku. Jako první se ozval někdo přes WhatsApp (+420 723 878 648), zodpověděla jsem dotazy a čekala na další zprávy. Postupně z pána vypadlo, že by chtěl využít služby PPL kurýr. Komunikace byla divná jako strohé věty, dlouhé prodlevy, ale pořád trochu srozumitelná. Souhlasila jsem, ale chtěla platbu předem na účet. (Už to byl takový test našeho podezření). Pán pak napsal: "Platba bude probíhat prostřednictvím online transakce PPL, budete moci získat peníze na svůj vlastní účet. Počkejte pár minut. Zajistím doručení, vše zaplatím a pošlu vám odkaz na potvrzení doručení a obdržení peněz." V ten moment jsem komunikaci zarazila a už se neozval. Na co si dát pozor: 1. Nový zájemce napíše ahoj, ale ve zbytku zprávy Vám vyká. Nepodepíše se. Napsal přes WhatsApp ve 04:59. 2. Dlouho nereaguje a pak se najednou objeví a už by si chtěl objednávat kurýr, a přitom se ani nezeptal na adresu, kde bydlíme. 3. Chce nějakou transakci PPL, Bazos kurýr apod. s tím, že by poslal link, odkud bychom si stáhli peníze na svůj účet. 4. Po ukončení komunikace najednou už nereaguje.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Miki 13. 01. 2022

přidal/a telefonní číslo: 723878648


user picture
Michal 13. 01. 2022

Dobrý den úplně to samé. Mě se představil jako Patrik Jaroš Švermova 39 Františkov 460 10 Liberec


user picture
Jana 27. 01. 2022

Úplně stejný případ. Autosedačla, noční divná komunikace za dlouhý čas a odkaz na link.


user picture
Bronislava 3. 02. 2022

Dnes odpoledne totožné. PPL ,platba, jméno i adresa stejná. Taky se týkalo autosedačky.


user picture
Lucie 9. 02. 2022

Dnes to samé,také šlo o autosedačku na bazoši

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.