Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Hodinky Garmin (pan ale prodává např i Nvidia Shield). Pan komunikuje pouze do té doby, než obdrží platbu. Přikládá i fakturu, která se tváří jako OK. Posílá polohu přes whatssap jako adresu (Český Těšín). Budu podávat trestní oznámení.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
ondra 28. 02. 2021

Pán prodával i na sbazaru - 26.2. grafickou kartu, opět chtěl peníze předem na účet 238089973/0600 - po obdržení platby přestal komunikovat. V rámci sbazar.cz komunikuje z emailu [email protected]


user picture
Pavel 1. 03. 2021

Zdravím, asi jsem také naletěl, inzerát byl na bazos.cz, nabízel grafickou kartu ASUS Gaming RX 570 8GB za nízkou cenu. Počkám ještě týden, jestli se neozve a pak také podám trestní oznámení.


user picture
admin 1. 03. 2021

Můžu vás ubezpečit, že ze zkušenosti podvedených lidí se vrácení pěněz ani karty od podvodníka nedočkáte. Omlouvám se za upřímnost. Jsou 2 věci, které můžete nyní učinit: 1. Dojít co nejdříve oznámit na policii 2. Kontaktovat banku podvodníka a informovat je podovném jednání jejich klineta. Banka musí klienta prověřit a případně účet zablokovat a zrušit. Přeji hodně odvahy mu to nenenchat projít.


user picture
Petr 1. 03. 2021

Taky se pridam, ASUS Gaming RX 570 8GB, poslana pulka a od te doby nic. na mobil se neda dovolat.


user picture
Podvedený 1. 03. 2021

Podal jsem zatím reklamaci stížnost na banku Moneta, Napište jim také, ať ví, co tam mají za hajzla... https://www.moneta.cz/kontakt/reklamace-a-stiznosti


user picture
Martin 1. 03. 2021

Není náhodou povinnost banky znát totožnost svých klientů? Mít ověřený doklad totožnosti?


user picture
Petr 1. 03. 2021

Napsal jsem do monety jak bylo uvedeno v odkazu vyse. Moje banka (AriBank) mi rekla ze musim pockat 4 prac dny od provedeni platby nez muzu pozadat o "reklamaci". Moje banka to preda Monete, ta upozorni klienta dopisem. Pokud se nevyjadri nebo nevrati penize do 14 dnu, posle dalsi dopis, pokud se i po dalsich 14ti dnech neozve preda kontakt na majitele uctu Polici a bude to vymahat pres policii. Prisel jsem o 2500, nic strasnyho, ale jsou to 2500, kdovi kolik si borec vydelal uz....


user picture
Pavel 2. 03. 2021

Zdravím, není potřeba řešit jestli jsme blbí nebo naivní, když jsme naletěli, je potřeba dopřát těmhle lidem co si zaslouží - včera jsem byl na policii podat trestní oznámení, ale doporučili mi ještě týden počkat, protože od odeslané platby a konce komunikace uplynulo málo času. Podvodníčkovi ještě pošlu email s varováním co udělám, předpokládám že neodpoví, ale já alespoň pro polici budu mít doloženu emailovou korespondenci se snahou o domluvu. Následně podám trestní oznámení. Vy ostatní prosím udělejte to samé, každý sám za sebe. Je potřeba uvést co nejvíce informací a společných znaků, v tomto případě číslo účtu, na které jste platbu poslali. Na policii doneste vytištěnou kompletní emailovou korespondenci a potvrzení o provedené platbě. Udělejte to prosím i kdyby šlo o 50 korun. Zároveň do protokolu uveďte, že víte o dalších podvedených, viz tento portál (ale i jiné ... stačí google a číslo účtu). Policii požádejte o informaci o výsledku. Policie si to podle společných znaků spojí a jakmile částka přesáhne 10 tis. Kč, je to už trestný čin, navíc v době nouzového stavu. Pokud tedy náš milý podvodníček nemá účet na kradenou občanku, nebo na bílého koně (u takhle malých podvodů to nepředpokládám), tak ho policie najde. Takže náš milý podvodníčku, přeji ti příjemný pobyt za mřížemi i s tím tajemným zvedáním mýdla ve sprše :-)


user picture
Mila 2. 03. 2021

Petře na nic zbytečně nečekejte a běžte podat oznámení na PČR hned.


user picture
Pavel 4. 03. 2021

Zdravím, dostal jsem odpověď z banky: Vážený pane, reaguji na Váš email ze dne 1. 3. 2021, ve věci Vašeho podezření na podvodné jednání jednoho z našich klientů. Velice Vám děkuji za zaslání podrobnějších informací, situaci již s kolegy řešíme. Bohužel Vám k našemu postupu nemohu sdělit bližší informace. Podání trestního oznámení je v tomto případě zcela na místě a pakliže se na nás Policie České republiky v této věci obrátí, poskytneme jí plnu součinnost. S pozdravem Lucie Sehnalová Tým Ombudsmana pro klienty MONETA Money Bank, a. s., Vyskočilova 1442/1b 140 28 Praha 4, Czech Republic


user picture
Pavel 4. 03. 2021

Uveďte všichni, prosím, číslo IP adresy ze které byl inzerát vytvořen. Děkuji


user picture
F 6. 03. 2021

Jak a kde vyčíst tu Ip adresu? Ohledně té stížnosti mi byla zaslána podobná odpoveď .

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.