Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
-
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
bazos.cz, inzerát č. 132395587 - Graficka Karta GTX 1060 6GB za 3700. odeslána záloha 1850 Kč, chvíli tvrdil, že balík odeslal, ale nedodal doklad. Nyní nekomunikuje. Podám trestní oznámení.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:

Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Pavel 2. 03. 2021

Bazos.cz, inzerát č. 132892298 - grafická karta RX 580 4Gb za 2999Kč. Zaplaceno předem, přestal reagovat, Jeho telefon jsem uvedl výše.


user picture
Michal 2. 03. 2021

Stejná zkušenost, byl jsem tak blbý, že jsem naletěl hned 2x. Neplánujete hromadnou žalobu?


user picture
Pavel 2. 03. 2021

Zdravím, není potřeba řešit jestli jsme blbí nebo naivní, když jsme naletěli, je potřeba dopřát těmhle lidem co si zaslouží - 3x jsem pána varoval, že trestní oznámení podám. Trestní oznámení jsem podal včera, číslo doplněno. Vy ostatní prosím udělejte to samé, každý sám za sebe. Je potřeba uvést co nejvíce informací a společných znaků, v tomto případě číslo účtu, na které jste platbu poslali. Na policii doneste vytištěnou kompletní emailovou korespondenci a potvrzení o provedené platbě. Udělejte to prosím i kdyby šlo o 50 korun. Zároveň do protokolu uveďte, že víte o dalších podvedených, viz tento portál (ale i jiné ... stačí google a číslo účtu). Policii požádejte o informaci o výsledku. Policie si to podle společných znaků spojí a jakmile částka přesáhne 10 tis. Kč, je to už trestný čin, navíc v době nouzového stavu. Pokud tedy náš milý podvodníček nemá účet na kradenou občanku, nebo na bílého koně (u takhle malých podvodů to nepředpokládám), tak ho policie najde. Takže náš milý podvodníčku, přeji ti příjemný pobyt za mřížemi i s tím tajemným zvedáním mýdla ve sprše :-)


user picture
Tomáš Kubín 2. 03. 2021

Inzerát 132395587: Grafická Karta GTX 1060 6GB za 3700kč + 65kč zásilkovna. Odeslal jsem peníze předem (komunikace vypadala relativně věrohodně, zasílal mi i aktuální foto karty a nabízel buď poslaní při platbě předem, nebo osobní odběr). Komunikoval dlouho, a říkal, že zboží odeslal, a že mi pošle podací lístek (nic neposlal) a pak přestal komunikovat. Pán má účet přímo na jméno Emil Demeter č.ú. 2852617173/0800


user picture
Ladislav 2. 03. 2021

Okradli Pavla parchanti


user picture
Pavel 3. 03. 2021

Kontaktoval jsem Českou spořitelnu a podvodníka jim ohlásil, zároveň jsem jim poslal sken podaného trestního oznámení, reakce banky je následující: Vážený pane, děkuji Vám za dodání trestního oznámení. Vše jsem předala kolegům z bezpečnostního oddělení. Všem klientům, kteří poslali peníze na podvodný účet, doporučujeme podat trestní oznámení i když se jedná třeba i o malou částku. Podle obecné zásady občanského práva se nikdo nesmí bezdůvodně obohacovat na úkor jiného. V případě Vašich dalších dotazů se na nás můžete kdykoliv obrátit. S přáním příjemného dne Marcela Valentová Klientské centrum České spořitelny Infolinka: 800 207 207 www.csas.cz Poprosím tedy ostatní poškozené aby nic neodkládali a trestní oznámení co nejdříve podali, případně aby jste stejně jako vše nahlásili České spořitelně a kopii trestního oznámení jim poslali. Děkuji.


user picture
Tomáš Kubín 5. 03. 2021

Tak jsem se s ním domluvil (volal jsem mu asi 20x, než to zvedl), že mi pošle zpět peníze, nebo podám trestní oznámení. Řekl, že hned peníze pošle (2.3.2021). Dnes je 5.3.2021, peníze nemám a má vypnutý telefon. Takže také půjdu podat trestní oznámení.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.