Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Dne 19.2. jsem reagoval na inzerát 132346873 - iPad AIR 16Gb na stránkách bazos.cz V mailové komunikaci jsme se dohodli, že pošlu peníze ve výši 2100 CZK (2000 tablet, 100 poštovné) předem na účet a pán mi zašle předmět poštou. Peníze jsem poslal jako okamžitou platbu. Dne 24.2. jsem se pokusil kontaktovat pachatele telefonicky a to mi úmyslně položil. Následně jsem mu poslal SMS. Po druhé SMS ve stejný den se pachatel ozval opět mailem, že má nějaký problém v práci a pošle následující týden. Dne 2.3 jsem požádal o informaci o odeslání a 3.3. bylo přislíbeno, že do pátku budu mít tablet doma. Dne 8.3. tedy další týden jsem se opět připomenul mailem a žádná odpověď. Dne 10.3. v 17:51 jsem zavolal na telefonní číslo a pán se ozval, když jsem se představil a zeptal se na tablet, tak začal říkat něco signálu a že neslyší a hovor ukončil. Já přitom slyšel velice dobře. Pochopil jsem, že již není nutné dále čekat na tablet, protože se pravděpodobně jedná o podvod. Napsal jsem mu SMS, že předám vše na policii a následně přišel email, že někdo má telefon otce, který měl nehodu a je v nemocnici. To nemohu nijak dále ověřit. A již dále nebudu čekat na další výmluvu. To už bude řešit někdo jiný.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:

Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Veronika 11. 03. 2021

Dobrý den, napište mi prosím, mám možná zkušenost se stejným člověkem.


user picture
Michal Ch 11. 03. 2021

Dobrý den, rád bych Vám napsal, ale nevím jak :)


user picture
Veronika Šponiarová 11. 03. 2021

[email protected]


user picture
Michal Ch 11. 04. 2021

Tak pro další napálené. Dnes mi policie sdělila, že nemám šanci uspět. Telefon, mail i bazoš nepomohli, což jsem ani nečekal a spoléhal jsem na bankovní účet. Ale pozor... Pokud se nejedná o škodu nad 10k, tak banka nesmí sdělit policii majitele účtu. Pěkně nám naše zákony nahrávají podvodníkům. Jediná šance by byla, kdyby na daný účet bylo více škod na oněch 10k a pak by se už policie pachatele dozvěděla. Jdu zkusit ještě vlastní banku, zda přes ni nedostanu peníze nazpět.


user picture
Jakub 21. 12. 2021

Uživatel-podvodník funguje nadále na bazos.cz. Vystupuje pod jménem Kateřina Nová, tel. +420702865653, mail [email protected].


user picture
Michal Ch 21. 12. 2021

Trestné oznámení podáno, pachatel neznámý. Přestože banka pachatele zná, tak policii ho nevydá, protože škoda je nízká na policie nemá nárok znát majitele účtu. Jsem rád, že GDPR chrání zloděje.


user picture
Jakub 21. 12. 2021

Má někdo z vás, na tomto případu zainteresovaných, jakékoliv číslo trestního oznámení? Pokud ano, lze dle zdejších stránek Policii ČR navést k propojení našich případů, protože je důvodné podezření, že byly spáchány jedním pachatelem. Překročí-li celková škoda již uvedenou částku 10 tis. Kč, bude skutek naplňovat podstatu trestného činu a banka vydá údaje o majiteli daného účtu.


user picture
Michal Ch 21. 12. 2021

u mě to byly 2000 Č.j.: KRPA-63681/PŘ-2021-001216


user picture
Michal Ch 21. 12. 2021

tak ne, bylo to 2100


user picture
Jiří N 7. 01. 2022

Dobrý den, tak se stejným podvodníkem jako Jakub - mail [email protected] - jsem se setkal také, škoda "jen" 350,- Škoda, že jsem o těchto stránkách nevěděl dříve.


user picture
L 25. 03. 2022

Zdravím všechny, také jsem se přidala k podvedeným. Částka 1000,- přes fb, vystupuje jako Mates Langoš, pozor na něj. V pondělí jdu ohlásit.


user picture
Michal Ch 25. 03. 2022

Doporučuji na policii nechodit osobně, je to ztráta času. Oznámení se dá podat emailem. Stačí to jen řádně sepsat. Je to lepší než tam hodiny čekat.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.