Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Klasický podvod, kdy kupující údajně zaplatil kurýra, který od Vás zásilku převezme. Transakce přes PayPal.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Karel Chladil 18. 03. 2022

Nevím, jestli jsem podvedený, ale email se mi zdál podezřelý. Nejprve zpráva přes Aukro, že má dotyčný zájem a že mám psát na daný email, což mi nepřišlo podivné, dělá se to. Jakmile tak dnes ráno učiním, hned mi obratem napíše někdo anglicky. Ještě jsem to zkousl, ale mé podezření nabývalo na obrátkách. Nějak jsem se domluvili a já pouze vystavil fakturu přes Paypal a že mám poslat obratem adresu bydliště kvůli svému kurýrovi, kterému dá pokyn k vyzvednutí. Jméno ani firmu neuvedl, pouze SHIPPING AGENT. On mi po mailu poslal zprávu, že peníze odeslal a že teda chce adresu a číslo, plus že mám zrušit aukci. I tak jsem učinil, odpověděl mu a od té doby ticho. Navíc jsem se začal dále vyptávat, protože se mi určité věci zdají podezřelé a pořád žádná odpověď. Nevím, jestli se jedná o podvod, takhle brzo to nedokážu určit. Nicméně, když mi někdo řekne, že poslal peníze přes Paypal, mám zjištěno, že převod z Paypalu na Paypal je otázka několika vteřin. Takže bych měl platbu vidět už dnes a nic.


user picture
Martina 28. 03. 2022

Kdosi pod touto adresou mě také kontaktoval, stejný průběh, uživatel je na AUKRO již zablokovaný.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.