Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na bazoši údajná osoba prodávala iPad Air 4 2020, zaslala k tomu fakturu, scan OP, Rodné číslo, místo bydliště... Pak následovala klasika, kterou jsem měl prokouknout, ale spěchal jsem, na škole nestíhám (medicína) a rychle jsem potřeboval tablet, takže věci jako nedůvěřuji dobírkám, poslední zásilky se mi vrátily a jedu do zahraničí... po odeslání peněz neodpovídá na emaily, tel. číslo neexistuje, na faktuře byl modrý iPad, na fotkách šedý
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Václav 22. 04. 2022

Dobrý den, stalo se mi něco podobného akorát inzerat na MacBook Air, také poslala OP a bydliště. Pak také výmluvy typu balíček neodešel, nejsem doma, zítra se setkáme.. Po dohodě že mi vrátí peníze to samé, další řeči že už to bude, mám zablokovaný účet.. Ale jiné jméno, účet i číslo. Nezkoušel jste si nechat od Bazoše poslat náhled toho inzerátu? Tam je IP adresa ze které byl inzerát podán.


user picture
Michael 22. 04. 2022

Dobrý den, pane Václave nezkoušel, zkusím jim napsat, dnes jsem byl na Pčr, ale že peníze nejspíš už neuvidím. Mají to promyšlené přes 2. osobu a třeba IP- VPN, internet Caffe


user picture
Václav 22. 04. 2022

Dobrý den, je dost možné že jde o stejnou osobu protože průběh byl velmi podobný. Já už také podal trestní oznámení, k němu jsem mimo jiné přidal i kopii inzerátu, ale mnoho šancí tomu nedávám.


user picture
Michael 22. 04. 2022

Dobrý večer, tak mi od bazoše přišel email s dalšími 2 čísly +420721203859, +420721203973 s tím, že pán byl přes VPN připojen z Brazílie... Bohužel si také myslím, že své peníze už nikdy neuvidíme. Budu nicméně informovat o novinkách, kdyby se něco našlo.


user picture
Milan Kočí 25. 04. 2022

Dobrý den, jedná se o stejnou osobu jako v mnoha dalších zde nahlášených podvodech. Když člověk nedává pozor, vypadá komunikace relativně věrohodně. Připojte se k už existujícím trestním oznámením, škoda už musí být ve stovkách tisíc. Zde ID reportů ze zdejšího portálu stejného podvodníka: 2021, 1911, 1700, 1459, 1474, 1417, 667, 682.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.