Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Osoba zvaná Dominika Becková reaguje na mou nabídku na Bazoši, že má zájem o zboží. Text: “Můžu koupit? Adresa Vindyšova 2, Praha 16 Radotin. Tvrdí, že je v izolaci a nemůže si pro zboží přijet a odveze si to vlastními náklady. Posílám číslo účtu, na který chci předem peníze a obratem mi posílá podvodnou stránku: bazos-pay-bank.xyz/cash38091426. Stránka vypadá velmi autenticky, je na ní logo Bazoše a potvrzený příjem finančních prostředků. Stačí jenom kliknout na “Dostat” částku, to vás přesměruje na vaši banku, chce to po vás vaše údaje. Místo obdržení peněz vám vyluxují celý bankovní účet. Dávejte si pozor!!!
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Lenka 12. 04. 2021

Stejný scénář, jen s tím rozdílem, že mi to přišlo už na začátku podivné, tak jsem nikam ani neklikala.Diky za info.


user picture
Katy 12. 04. 2021

Podobné, stejná osoba. S tím rozdílem, že zboží chtěla rovnou zaslat skrz zásilkovnu. A psala přes Wats app.


user picture
Veronika 13. 04. 2021

Stejny scenar, Whats App, “platba predem”, osobne vyzvednuti.


user picture
Kateřina 13. 04. 2021

Stejný scénář, chtěla poslat přes Zásilkovnu. Nejdřív jsem si myslela, že má Bazos.cz nějaký nový systém plateb. Vše vypadá opravdu důvěryhodně. Dokonce jsem tak pitomá, že jsem si platbu chtěla "stáhnout" na odkaze... Naštěstí jsem v opatrnosti přeci jen zadala jen svoji virtuální kartu... Takže okamžitá blokace, informování Twista a snad to bude ok. K důvěryhodnosti napomáhá dobrá čeština, věrohodné jméno, adresa i email... díky za tuto stránku! Jakmile jsem dostala podezření, hned jsem začala googlovat a byla "doma"


user picture
G 15. 04. 2021

Víceméně stejný scénář viz. několik případů výše - whatsApp a zaslani velmi autentickeho odkazu s proklikem na “získání finančních prostředků”. Vzhledem k tomu, že tam měly být vypsány NAPROSTO VŠECHNY údaje z plateb.karty, bylo mi to divné, protože tyto údaje nikdo nechce právě z důvodu možného podvodu. Pogooglila jsem a nemýlila jsem se. Adresa i email sedí, jen jiné tel.č 792415570 Doufám, že i můj jomentář pomůže dalším✊🏻


user picture
Ivana 17. 04. 2021

Též jsem náležela, bohužel nevěděla jsem jak funguji platby přes bazoš, peníze mi zmizely moji blbosti. Asi půjdu nahlásit na policii. Byl jste už někdo hlásit prosím.


user picture
Markéta 18. 04. 2021

Stejný scénář. Paní chce zboží z Bazoš.cz, komunikuje přes WhatsApp, stačí kliknout na odkaz a peníze se přepíšou na můj účet. By mě zajímalo, zda je to v této republice trestné.


user picture
Ivana 18. 04. 2021

Paní Markéto zkusím se zeptat a dám vědět. Zavolám známému na policii a zeptám se jak postupovat v tomto případě.


user picture
Valentýna 18. 04. 2021

Úplně stejný scénář, přes whatsapp psala moji 13cti leté dceři.


user picture
Michal 18. 04. 2021

Úplně stejný scénář. Po kliknut na odkaz se objeví falešná stránka Bazoš, kde chce zadat kompletní údaje Vaší bankovní karty. Bože, nic tam nezadávejte, jinak máte na účtu 000000.


user picture
Markéta 20. 04. 2021

Ještě přidávám vyjádření z Bazoše, kde já se mailem dotazovala a dožadovala se o umístění a upozornění na možné podvody, které se dějí prostřednictvím jejich stránek, na hlavní stranu jejich webu. Odpověď zněla: Tak tady pevně věříme že pokud někdo zboží prodává tak nebude nikam zadávat údaje o své kartě. Co se dá dělat, kde není vůle... Peníze na prvním místě.


user picture
Zuzana 28. 04. 2021

Stejný případ, kontaktování přes Whatsapp číslo +420 728 824 698, potom odkaz na "vyzvednutí peněz", kde po vás stránka chce všechny vaše údaje ke kartě.


user picture
Hana Marie 2. 05. 2021

Stejný scénář, jen jméno a číslo je jiné, a to Tereza Lacko a telefon +420 602844298. Komunikuje přes WhatsApp. Text: “Můžu koupit? Adresa Vindyšova 4, Praha 16 Radotin, Adresa je také lehce pozměněna. Chtěla poslat přes Zásilkovnu. Nejdřív jsem si myslela, že má Bazos.cz nějaký nový systém plateb. Vše vypadá opravdu důvěryhodně, Díky za tuto stránku!

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.