Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Podvodník prodávající elektroniku, na Bazoši konkrétně Focusrite Scarlett. Mail si pro každý inzerát mění, v jednom inzerátu měl [email protected], v dalším [email protected]. Začíná mail tím, že je student a že chce 600 jako zálohu. Já mu po dohodě poslal 100,-, ještě další den napsal, jestli jsem to poslal a pak už neodpovídal na nic. Telefonní číslo samozřejmě falešné (na inzerátu "5555555"). Pěkný den přeji a hodně štěstí.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jan Tengler 14. 04. 2021

podobná zkušenost na MIDI.cz. Nabízel mikrofon. Používal mail [email protected].


user picture
Martin 15. 04. 2021

Myslíte, že se jedná o jednu a tu samou osobu? Posílal jsem také zálohu člověku s mailem [email protected]. Číslo tam ale měl funkční a i z něj komunikoval. Pokud se tedy potvrdí, že je to podvodník, budu ochoten ho sdílet. Vlastně se mi ukázalo i jméno po odeslání peněz v internetovém bankovnictví. Pokud je to podvodník, bylo by fajn ho nějak zastavit, pokud ne dostat i peníze zpět. Dá se to nějak pomocí ip adres zjistit? Zadal jsem ten druhý mail "[email protected]", se kterým jem také bohužel jednal, do Googlu, a nabízí na serveru zbrane.cz několik pistolí https://www.zbrane.cz/bazar/inzerat/ekol-firat-magnum-9mm-5821 . Ale upozornit dva falešné e-maily nikomu nepomůže, že ano. Může si vytvořit další. Což možná i dělá. Zarazilo mě ale, že to "[email protected]" používá i na jiném serveru.


user picture
Martin 15. 04. 2021

Ano, tak máte pravdu, i ten druhý účet je založený na totožné jméno. Nebylo to vidět hned po samotné platbě. Banky, chtějí k založení účtu občanku nebo pas, takže těžko si toto mohl vymyslet, ne? Na facebooku je pod daným, ač ne úplně typickým, jménem vícero lidí. A jelikož je to podvodník, tak se nedá moc reálného vyčíst z informací, které sdílel na těch bazarech o své lokalitě. Na midi.cz psal, že je z Východních Čech, v soukromé konverzaci, že se upsal, že je z Jižních Čech z ČB, na tom bazaru se zbraněmi tvrdí, že město je Teplice. Do soukromé konverzace pod mailem "[email protected]", psal něco o stěhování, takže teoreticky některá z těchto lokalit platil mohla/může, ale moc bych na to nespoléhal. Co by mohlo být ještě vodíkem. Poslal mi částečný screen toho, jak kupoval v Music city 24.2.2021 ten nahrávací set "Focustrite Scarlett Solo Studio 3rd Gen". Možná by oni, pokud bychom tam zavolali a obeznámili je, že s jejich produktem vymetá bazary a vytahuje z důvěřivých zálohy, zjistili o jakého konkrétního člověka se jedná. Vodítkem na internetu by mohlo být to, že asi alespoň trochu zajímá nebo vyzná nebo se motá okolo zbraní a mikrofonů. Ač kdoví, za si to nevybral náhodou. Nicméně ten screen o té koupi z toho února někde vzít musel, že ano. Ze mě dohromady za zálohy za oba ty produkty vytáhnul 2000,-, pokud z Vás taky tak nějak podobně a možná nebudeme sami, pět tisíc by to přesáhnout mohlo a to už je něco, pokud bychom ho vystopovali, co by mu mohlo dost znepříjemnit situaci a peníze by třeba radši vrátil. Nebo jaký by Vás napadl postup? S tím přece nějakým množstvím indicií o něm mi přijde možná škoda to nechat plavat.


user picture
Tomáš Benda 15. 04. 2021

Já plánuji na PČR jít i s tou stokorunou, aby mu to přitížilo, když tam takhle zajde více lidí, tak už to začnou řešit. Policii nedělá žádný problém vystopovat člověka na základě čísla účtu. Na Bazoši má různá místa pro jeho inzeráty, dokonce i v Táboře. Momentálně tam ještě prodává nějaké repasované turbo za 8900. Martine, je mi líto, že Vás ten zloděj připravil o tak vysokou částku. Snad ho Karma dostihne, v nejhorším jí akorát trochu musíme pomoci. ;) Za mne je teď nejdůležitější upozornit na tohoto člověka ostatní, aby se nenapálili a pak sehnat další, které už napálil a jít s tím na PČR.


user picture
Martin 15. 04. 2021

Já už jeho identitu na 99% znám. Trochu nachytal sám sebe. Jsem už ve spojení s Janem Tenglerem, kterého bylo jednoduší rozpoznat na facebooku než Vás. Jistému Tomášovi Bendovi jsem napsal také, ale zatím bez reakce, tak netuším, zda jsem se strefil. :) Jak Vás nejlépe najdu na nějaké síti? Mohli bychom postupovat společne tři, pokud se nezobrazí ještě někdo další...


user picture
Tomáš Benda 16. 04. 2021

Pro ostatní, kdo naletěli- již máme skupinu na Facebooku, kde to řešíme. Můžete se s námi zkusit spojit a dáme Vás také do fb skupiny, napište sem nějaké spojení (mail nebo přímo Fb) a přidáme Vás. Spravedlnosti zdar. ;)


user picture
Jan 21. 04. 2021

Dobrý den ...taky jsem se nechal nachytat Pozor! Podvodník jménem - ADAM MEIXNER. - [email protected] Nabízí monitory KRK . požádá o zálohu na učet pak se nic neděje... Admin nahodil jeho profil : https://www.midi.cz/uzivatel/49655/LukyLukas1/


user picture
Petr Vávra 22. 04. 2021

Dobrý večer, tak jsem se také bohužel stal obětí. Záloha na mobilní telefon 1600,-. Prosím o kontaktování na fb jméno Petr Vávra v profilovce mám kočičku sedící na PC. Rád se přidám k oznámení na PČR.


user picture
Petr Vávra 22. 04. 2021

Ještě se mnou komunikoval z telefonu : 770 606 094. Včera ještě psal, dnes již nekomunikuje, ale sms mu dojdou. U mne se tvářil jako člověk, který pracuje v nějaké firmě a bydlí v Plzni, jen je teď na měsíc pracovně ve Frýdku.


user picture
Tomáš Benda 22. 04. 2021

Zdravím pane Vávro, akorát jsem Vám poslal zprávu na Facebooku, pokud to nejste Vy, můžete mi případně poslat odkaz na Váš profil na mail "[email protected]". Díky, Benda.


user picture
Adam 23. 04. 2021

Dobry den, prosím napiste mi všichni podvedení.. jsem to já, chci se omluvit..


user picture
Adam 23. 04. 2021

A vše vyresit.


user picture
Adam 23. 04. 2021

Napiste mi na e-mail : [email protected]


user picture
Petr Vávra 23. 04. 2021

Dobrý den přeji, tak s chlapcem už komunikuji a mám od něj i foto OP, je mu opravdu 20 let a chce vše vrátit.


user picture
Martin 23. 04. 2021

Pane Vávro - pokoušel jsem se Vás přidat do konverzace, ač jsem jednoho s takovým obrázkem našel, nešlo mi Vás přidat. Můžete mrknout do messangeru, zda tam nemáte od nás nepřijaté zprávy. A pokud ne nějak přiblížit ještě, jak Váš profil vypadá?


user picture
Martin 23. 04. 2021

Adame (Meixnere), vaši identitu známe a víme, že to jste vy. Přijde vám normální, pokud je vaše přiznání a tvrzení pravdivé a upřímné, chtít aby si vámi podvedení o vrácení peněz psali? Nebo si tak snad zajišťujete, že si napíšou jen někteří a ti, které nenapadne, že takový server existuje nebo to nebudou mít čas, nápad, sílu řešit, o svoje peníze definitivně přijdou? Prostě vraťte všechny částky, co na vašich účtech nemají co dělat, zpět a máte to vyřešené. Svoje omluvy můžete přidat do komentářů, které interentové bankovnictví umožňuje.


user picture
Michaela 27. 04. 2021

Dobrý den mě též oklamal co mám dělat?


user picture
Tomáš Benda 27. 04. 2021

Dobrý den, Michaelo, jak napsal v komentáři, napište mu na mail "[email protected]".


user picture
Martin 27. 04. 2021

Michaelo, dobrý den, máme hromadnou konverzaci na fb, jste tam nějak poznat? Tvrdil, že všem pošle peníze zpět. Ale tvrdil plno věcí. Kdy Vás oklamal? Je možné, že jste ještě v pořadí, ale nám, co jsme ho prokoukli, napsal alespoň omluvný mail s tím, že peníze pošle v rámci dní zpět. Vám nic takového neposlal?


user picture
Michaela 1. 05. 2021

Přidejte si mě na fb na jméno michaela trčálková a ano napsal my omluvný mail a i poslal penize ale nedošli a psal že volal na svoji banku a zkusí to vyřešit a od čtvrtka se neozval a oklamal mě minulou středu

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.