Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Zájemkyně o šátek na nošení dětí, údajně z druhého konce republiky, nabízí platbu přes aplikaci DPD s tím, že kurýr sám zavolá, domluví převzetí, balíček si sám zabalí. Po kliknutí na odkaz prý potvrdím objednávku a budu moct zadat číslo svého účtu. Poslala odkaz začínající dpd-cz.merchant6641575.xyz/, nejprve to vypadá jako stránka DPD, je tam i předmět prodeje. Většina odkazů vás přesměruje na opravdové stránky DPD, jsou tam ale i nefunkční odkazy. Po potvrzení objednávky se objeví stránka, kde lze vybrat banku nebo kartu, vždy je potřeba zadat kompletní údaje o kartě nebo veškeré údaje pro vstup do George (uživatelské jméno, datum narození, PIN z George klíč a heslo. Vše stále na stránkách merchant6641575.xyz. Po mé odpovědi, že na stránkách xyz nic zadávat nebudu, že když tak odnesu balík na depo, zájemkyně se už neozvala.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jarmila Stýblová 28. 09. 2022

přidal/a telefonní číslo: +4915124789592


user picture
Jarmila 28. 09. 2022

oba kontakty přes Whatsapp, podvodnice nebyla úspěšná - včas jsem si všimla webové adresy, kde se měly zadat údaje..


user picture
Michal 6. 10. 2022

Rovnaka skusenosť predával som manželskú postel a došla sprava na whats up. Mam zaujem som s opacnej strany rep. Mozem poslst peniaze scree dpd a kurirr pride. Ja ze ok ale bud osobne v Prahe alebo prevod na úcet a po prijati platby moze prist kurier. Zacala sa vyhrazat ze som podpodnik a dava moje t.c na policiu samozrejme som jej screenol podobne recenzie na jej t.c. a uz sa neozvala.


user picture
Lucie 6. 04. 2024

Tak dneska to zkouseli i me. Tel cislo z whtsapp 605 854 518.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.