Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
nabízí přes různé inzertní portály věci k prodeji(knihy atd) ale fotky jsou stažené z internetu, po zaplacení bez odezvy
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Martina D. 2. 08. 2023

Pán mne kontaktoval na inzerát, ve kterém jsem sháněla knihu. Komunikace podezřelá, prověřila jsem si číslo účtu, kam chtěl poslat peníze a zjistila, že to bude podvodník. Zkusila jsem z něj vydolovat číslo a e-mail pro "Zásilkovnu", ale prokoukl to a blokl.


user picture
Tomáš 4. 08. 2023

Dnes mi pan nabízel věc ohledně auta chtěl poslat peníze zásilkovou a email pak přestal komunikovat


user picture
Jantar 4. 08. 2023

Panáček pod přezdívkou "Honza Hillol" svižně zareagoval na mou čerstvou poptávku DJ konzole na FB Marketplace. Evidentně visí celé dny na facebooku a reaguje na inzeráty, ke kterým si může stáhnout nějaké falešné fotky z internetu (dle obrázku však přímo nedohledatelné, což zvyšuje jeho důvěryhodnost) a nasadí výhodnou cenu. Nicméně, asi nebude úplně nejchytřejší. Jeho FB profil je jasný fake. Chtěl po mně poslat 250 Kč jako zálohu na dobírku přes Zásilkovnu, takže asi nepohrdne ani malými rybami. Ale zkoušel taky, ať rovnou pošlu celou částku 6000. Komunikuje jak jantar, nepoužívá větné tečky ani čárky. Nahlášeno Airbank, kde potvrdili, že policie se mu bude věnovat. Pak je možné, že si brzo najde nové, neprofláknuté číslo účtu a nový fb profil.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.