Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Prodával jsem lampu Ikea na sbazaru. Ozval se podvodník nebo bot. Výstražné signály: 1. nikdy se nepodepsal/a 2. vždy psal/a „zboží“ nebo „to,“ v emailech nikdy neskloňoval/a slovo „lampa“ 3. na moji zprávu, že poštovné by ho/ji vyšlo mega draho (359 Kč) nijak nereagoval/a (tady už jsem na 95% věděl, že je to podvod) 4. napsal/a, že kurýr přijede KE MNĚ DOMŮ a pomůže mi „zboží“ zabalit (ano určitě, a taky mi hajzl umyje a navaří - v této chvíli mi bylo na 1000% jasné, že je to podvod) 5. na moje DVA dotazy (Kurýr mi přijde ke mně domů a zboží mi pomůže zabalit? Neděláte si ze mně náhodou legraci?) odepsal/a „Ano“ Pak už jsem neodpovídal, ale i přesto mi přišel email s kódem a odkazem na falešnou stránku DPD, která z vás bude tahat přístupové údaje do internet bankingu. Přesné znění zpráv: „Existuje možnost přepravy DPD? Objednám si kurýra od domu k Domu. Zboží a dopravu platím já“ „Je to jednoduché: zaplatím za zboží a doručení DPD. Obdržíte e-mail s potvrzením mé objednávky. Vyberete si banku, do které chcete peníze poslat, a po obdržení peněz vám kurýr zavolá a domluví si s vámi schůzku v čase, který vám vyhovuje. Přijede si pro zboží a pomůže vám ho zabalit.“
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.