Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Slečna skrze WhatsApp odepsala inzerát na Bazoši, kde prodávám zboží v hodnotě 4 500 Kč. Napsala, že o zboží má zájem a zajímalo by ji, zda je možné platbu provést prostřednictvím kurýrní služby, kterou nově Bazoš poskytuje. Služba je zdarma a údajně funguje tak, že prodávající poskytne kupujícímu platební informace, na které mu kupující zašle smluvenou částku za zboží a po připsání částky kurýr zboží vyzvedne na místě určení. Vzhledem k tomu, že oficiální stránky Bazoše žádnou takovou službu nenabízejí a nelze se na ni proklikat, usuzují, že se jedná o podvod. Dále bych chtěla zmínit, že slečna nehovořila perfektní češtinou, nýbrž se v jejím psaném projevu objevovaly chyby, které pravděpodobně vznikly překladem z ruského jazyka.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Monika 3. 05. 2021

Také to na mě dnes přes Whats App ze stejného tel. č. zkoušeli. Ale jelikož jsem na Bazoš.cz nenašla informaci o tom, že má Bazoš.cz svou kurýrní službu, začalo mi to být podezřelé. A pak jsem na internetu našla tuto zprávu od paní Kateřiny. Ihned jsem na to tel. č. na WhatsApp napsala, že vím, že jde o posvodníky. Ihned smazali fotku kontaktu a přestali být na WhatsAp on-line. Toto tel. č. už používat nebudou. Pořídí si nové a budou to na lidi dále zkoušet. Nenechte se nachytat!!!


user picture
Double 4. 05. 2021

Stejný postup, stejné číslo +420 721 150 862. Údajná paní mi říkala že to uděláme přes bazoš kurýr ale protože byl večer tak jsem říkal že se na to podívám zítra. Druhý den hledám a nic nemužu najít. Tak jsem při volné chvíli aniž bych očekával podvod asi jen tak ze zvyku zadal číslo do vyhledávače a narazil jsem na tuto stránku. Následne jsem paní psal at mi tedy posle odkaz. Odkaz jsem nedostal ale spoustu vet o tom jak to funguje, které by mi stejně nepomohly když bych jí to fakt chtěl prodat + najednou o sobě mluvila v mužském rodě. Následně jsem poslal screeny techto stránek, rekce byla okamžitá ani ne do 3 sekund došlo ke smazání fotky a odhlášení. Asi by mi bylo divné když bych musel já jako prodávající zadávat někde svoje veškeré informace o karte na pochybných stránkách ve slovenštině. Nejspíš bych ani o peníze nepřišel protože mám pro platby na internetu denní limit nastavený na 0kč + je potřeba jeste z smsky zadat kod který by mi došel ale kdoví podvodníci jsou někdy šikovní. Tak jako tak jsem rád že jsem to zjistil včas a jsou mezi námi lidé kteří si to nenechají pro sebe a sdílejí špatné zkušenosti s ostatnímy.


user picture
Jana 13. 05. 2021

Prodávám přes bazoš.cz monitor dechu.Ihned po zveřejnění inzerátu mi napsal přes Watsap číslo,že má zájem a ,že podle kuryra a odkaz na propojení moji karty kvůli úhradě zboží.Tady jsem se dočetla že se jedná o podvod.Dejte si pozor psali mi z čísla +420 602 946 531. Kopie konverzace: [13. 5. 22:51] +420 602 946 531: Kurýr vám zavolá, po obdržení peněz, potvrdit všechny podrobnosti, včetně času [13. 5. 22:51] +420 602 946 531: Platba se provádí okamžitě. U může přijímat peníze na libovolnou kartu. A po zaplacení dorazí kurýr. Plná platba předem na ur kartu [13. 5. 22:53] +420 602 946 531: Klikněte na odkaz a získejte ur peníze. Kurýr vás bude kontaktovat u. Děkuji u. Pokud je to poprvé, co jste udělal, budete muset propojit své karty, aby se platit a přijímat peníze později. [13. 5. 22:53] +420 602 946 531: https://sbazar-cz.3-ds-payment.host/1681132785 Takže pozor ať nenaletite.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.