Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Podvodník, facebookový (smazáno) - vystavuje věci na mining bazar a po zaplacení pošle neexistující číslo zásilky a dále již nereaguje.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jaromír Schneider 11. 03. 2023

Pánovi jsem odeslal zboží, nevyzvedl si ho a přišlo zpátky, poté jsem mu vrátil peníze:)


user picture
Jiří 9. 05. 2023

na Marketplace profil Jaromír Schneider, inzeruje počítačové komponenty. Platbu požaduje předem na níže uvedený účet. Dokonce umí vygenerovat i screenshot s vašimi údaji na zásilkovnu, který vypadá jako pravý, ale po zadání do vyhledávání na stránkách zásilkovny tato neexistuje.


user picture
Petr 9. 05. 2023

Vysvětlím, jak tento podvodník funguje. Inkasuje platbu předem včetně poštovného, poté pošle fingovaný odkaz na neexistující zásilku, poté tvrdí, že se mu vrátila zásilka zpět jako nepřevzatá a vrátím Vám peníze sice zpět, ale již bez poštovného. Takže pokud takhle okrade třeba 30 lidí měsíčně, hodí mu to 3000,-. Je to podvodník


user picture
Lucie 14. 05. 2023

Zdravím nemáte o něm něco více než jen jméno? Mě už si bohužel zablokoval a tak mu nemohu udělat trapas všude okolo 😉 Každopádně jedná se o pár stovek avšak i tak to hodláme řešit.


user picture
Michal 17. 05. 2023

Také jsem bohužel měl možnost s tímto pánem na FB Marketplace obchodovat... Zašlete předem peníze, pán slibuje odeslání příští týden a tím veškerá komunikace končí. Pak si vás zablokuje. Během příštího týdne sem přidám č. trestního oznámení, aby se mohli další přidat. Policie měla zatím z předchozích zkušeností 100% úspěch :)


user picture
Lucie 17. 05. 2023

Michale zdravím, super budu vyčkávat na číslo trestního oznámení, myslím si, že si chlapec hodně vydělal :)


user picture
Lucie 17. 05. 2023

tak najednou se komunikuje a platba byla vracena..


user picture
Jaromír 17. 05. 2023

Velice se všem omlouvám, peníze již byly navráceny.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.