Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Dobrý den, právě nyní - aktuálně - po zveřejnění mého inzerátu, kdy prodávám TV, mne přes whatshap kontaktuje z tel. čísla 734323511 podvodník, který mi nabízí, že si přes DPD nechá zaslat mé zboží, které kupuje. Zasílá mi stránky firmy DPD, kde jsou údaje, že již uhradil platbu a já musím jen kliknout na údaje pokračovat a zadat číslo účtu, kartu apod. Zareagovala jsem ihned, přečetla si podvody právě ohledně DPD a kurýrních služeb, odepsala dotyčnému, že takto obchod neuskutečním a již nereaguje.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jiří 27. 11. 2022

Dnes se mi stejný pán pod tímto číslem ozval na můj inzerát na monitor, stejný postup, stejný případ. Odkaz byl hned podezřelý, ani jsem ho neotvíral. DPD na to upozorňuje na svých stránkách.


user picture
Michaela Kopecká 8. 12. 2022

Prodávala jsem dětskou postel před sbazar a pan mi hned nabídnul, že si zboží kupuje a že bude odebírat prostřednictvím DPD. Když jsem mu sdělila, že DPD chce mou bankovní identitu, kterou mu nemíním potvrditm řekl mi, že je to normální postup a byl ještě tak drzý, že mi poslal potvrzení pod hlavičkou DPD, že pro uskutečnění všech plateb se musím přihlásit k bance. Když přeci něco prodávám, chci peníze získat na účet, tak se není potřeba přihlašovat ke svému účtu. Naštěstí jsem neptvrdila postup, ale tyto lidi by se měli řádně prověřit a popřípadě potrestat, že spoléhají na důvěru a laskavost nevinných lidí.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.