Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Klasika, inzerát na sbazar.cz, do cca 5 minut "zájemce", označen jako "Alena Marková", zda je inzerát aktuální a "nabízí platbu a doručení předplaceným kurýrem DPD". První email přišel z aliasové adresy [email protected]. V odpovědích na emaily byly údaje v hlavičce "dne, hodin" v ruském jazyce.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Karolína 7. 12. 2022

Přesně jak píše Tomáš, zájemce ihned po vložení inzerátu s tím, že pro zásilku si přijde předplacený kurýr z DPD. První e-mail z adresy: [email protected], následující z adresy: [email protected]. Pak přijde falešný email jakoby od DPD, ale z úplně jiné adresy a do spamu k tomu.


user picture
Sara 28. 12. 2022

Pani zareagovala ihned po vystaveni inzeratu, nabizela doruceni a platbu pres kuryra DPD, kdyz ja jako, prodejce ji zaslu sve udaje 😅 Psala mi z mailu [email protected] a [email protected] Poslala jsem ji do prislusnych mist 👍🏻


user picture
Sara 28. 12. 2022

Ještě jeden její mail [email protected]


user picture
Tereza 4. 01. 2023

A také pod e-mailem: [email protected]


user picture
Michal 5. 01. 2023

Další email do zbyrky [email protected]


user picture
Peter 5. 01. 2023

[email protected] [email protected] Rovnaky pribeh. Dalsi pokus o podvod. Nastastie vdaka tejto stranke odhaleny zavcas.


user picture
Martin 16. 01. 2023

[email protected] - "Nabízím platbu a doručení předplaceným kurýrem DPD. Náklady na dopravu přebírám. Kurýr vše zabalí, stačí mu jen předat zásilku. Dobře? Napište mi vaše data a zařídím doručení kurýrem. 1. Adresa 2. Jméno a příjmení 3. Aktuální telefonní číslo 😊" [email protected] - uplne ten isty pribeh. "Objednávku jsme zadali a zaplatili, stačí ji Potvrdit pomocí výše uvedeného odkazu. Peníze obdržíte ještě dnes a zítra vás bude kontaktovat kurýr, který zásilku vyzvedne."


user picture
Markéta 25. 01. 2023

[email protected] - úplně stejný případ jen od jiného adresáta


user picture
Veronika 6. 02. 2023

Mě dnes ihned po vystavení došla odpověď z tohoto emailu [email protected]


user picture
Radek 8. 02. 2023

Dnes se mi stalo to samé. Pozor na to.


user picture
Ondřej 11. 02. 2023

Zpráva od Aleny Markové ([email protected] nebo [email protected]: Nabízím platbu a doručení předplaceným kurýrem DPD. Náklady na dopravu přebírám. Kurýr vše zabalí, stačí mu jen předat zásilku. Dobře? Napište mi vaše data a zařídím doručení kurýrem. 1. Adresa 2. Jméno a příjmení 3. Aktuální telefonní číslo. 😊 Napsal jsem ji, že přijímám peníze pouze v hotovosti a už se neozvala.


user picture
Jaromír 8. 03. 2023

totožný případ: Zpráva od Alena Marková ([email protected]) E-mail jsme vyhodnotili jako nevyžádané sdělení. Nabízím platbu a doručení předplaceným kurýrem DPD. Náklady na dopravu přebírám. Kurýr vše zabalí, stačí mu jen předat zásilku. Dobře? Napište mi vaše data a zařídím doručení kurýrem. 1. Adresa 2. Jméno a příjmení 3. Aktuální telefonní číslo 😊


user picture
Zdeněk 28. 03. 2023

Podle zdejší komunikace, pokus o podvod. Prezentuje se jako [email protected] Část komunikace mezi náma... Je to jednoduché: zaplatím za zboží a doručení DPD. Obdržíte e-mail s potvrzením mé objednávky. Vyberete si banku, do které chcete peníze poslat, a po obdržení peněz vám kurýr zavolá a domluví si s vámi schůzku v čase, který vám vyhovuje. Přijede si pro zboží a pomůže vám ho zabalit. út 28. 3. 2023 v 18:31 odesílatel Zdeněk Nygrýn <[email protected]> napsal: Vidím to jako nereálné předání. O jaké nástroje máte konkrétně zájem? Odkud jste. Děkuji za odpověď. Z. N. Dne út 28. 3. 2023 18:17 uživatel Diana Sedláková <[email protected]> napsal: Nabízím platbu a doručení předplaceným kurýrem DPD. Náklady na dopravu přebírám. Napište mi vaše data a zařídím doručení kurýrem. 1. Adresa 2. Jméno a příjmení 3. Aktuální telefonní číslo. 😊


user picture
Pavlína 1. 04. 2023

Jak přes kopírák... Vše shodné, jak zde všichni uvádíte. Odpovědi mi přišly 2 - Alena Marková, Diana Sedláková do cca 3 minut od vložení inzerátu. Přišlo mi to tedy divné, tak jsem začala hledat více informací a objevila jsem tyto stránky. Následně jsem tedy napsala, že beru jen hotovost a už se nikdo neozval.


user picture
boženka 21. 04. 2023

Připojuji se, jak přes kopírák... Po zveřejnění inzerátu přišel do pár minut mail od Aleny Markové ([email protected]). Nabízím platbu a doručení předplaceným kurýrem DPD. Náklady na dopravu přebírám. Kurýr vše zabalí, stačí mu jen předat zásilku. Dobře? Napište mi vaše data a zařídím doručení kurýrem. 1. Adresa 2. Jméno a příjmení 3. Aktuální telefonní číslo 😊 Napsala jsem jí, že posílám jen přes Zásilkovnu na výdejní místo, i tak mě zkoušela překecat na kurýra!


user picture
Pida.m 21. 04. 2023

Stejný e-mail z této adresy. Odpověď obratem po zveřejnění inzerátu. Fakt jim na to ještě někdo skočí?


user picture
Pepa 1. 05. 2023

Stejná zkušenost, obratem přijde odpověd na vložený inzerát. Přidávám e-mailové adresy ze kterých chodí podvodné emaily [email protected] , [email protected].

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.