Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
sbazar Prodávám zde make-upy od značky Vichy. Ozvala se mi paní "Sedláková" s tím, že má zájem o koupi a předem zaplatí kurýra. "Dobrý den, zaujal mě váš inzerát na zboží, je stále aktuální? Mohu si ji nechat doručit kurýrem? Já zaplatím za zboží a doručení, vy dostanete peníze na svůj účet a pak už jen předáte zboží kurýrovi, jak se vám to hodí. Dobře?" Odepsala jsem, že nemám problém předat kurýrovi, ale až po zaslání platby předem na účet, bylo mi odpovězeno následující: "Nabízím platbu a doručení předplaceným kurýrem DPD. Náklady na dopravu přebírám. Napište mi vaše data a zařídím doručení kurýrem. 1. Adresa 2. Jméno a příjmení 3. Aktuální telefonní číslo. 😊" Opět jsem odepsala, že pokud mi předem zašle peníze na účet (číslo účtu), klidně předám kurýrovi, plus jsem zaslala adresu do práce pro vyzvednutí. Na to mi z emailu [email protected] přišlo, že mají novou objednávku - podotýkám, že email opravdu jinak vypadá jako od DPD. Email byl ve znění: "Oznamujeme novou objednávku! Kupující za zboží zaplatil a čeká na potvrzení o doručení. Kliknutím na níže uvedené tlačítko potvrďte objednávku a vyplňte formulář pro obdržení finančních prostředků. Máte-li jakékoli dotazy, obraťte se na chat podpory na stránce." Pak po Vás stránka žádá údaje o bance a v tu chvíli jsem zavřela... Rozhodně nic nevyplňujte, nebo dáte podvodníkovi přístup do Vašeho bankovnictví a můžete přijít o peníze. Ale uznávám, že je to zatím nejpropracovanější podvod, se kterým jsem se setkala.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.