Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na SBazar jsem prodavala vstupenku, prisel mi email od zajemce, ze se mu mam ozvat na WhatsApp a posktl svoje telefonni cislo. Tak jsem odepsala. Okamzite prisla odezva. At sdilim svuj inzerovany odkaz, ze odepisoval na vice inzeratu. Tak jsem sdilela. Okamzite prislo, ze ma zajem a ze vstupenku kupuje, a zda souhlasím s využitím sluzby pres DPD. Pry on okamzite zada objednacku na danou castku a naklady na prepravu jdou take za nim. Hned poslal i odkaz s danou objednavkou. At jen zadam sve udaje, kam se mi do 5-10minut prictou penize. Jenze po rozkliknuti me to odkazalo na prihlaseni ke svemu uctu. Coz mi bylo hned podezrele, proc bych se ke svemu uctu mela prihlasit pres web DPD. A navic, kdyz ja mam ziskat penize, ne nic hradit. Tak jsem vyuzila chatbox, ktery byl u odkazu, kde jsem se ptala, zda nejde o podvod, jsem stale byla ujistovana, ze moje data jsou v bezpeci a ze kupujici jiz zadal platbu a zda sva data take poskytnu, aby objednavka byla hotova. A ze plati pouze hodinu, pak je treba aby kupujici vytvorit novou objednávku. Toto probihalo na Štědrý den 24.12. kolem pulnoci! A dokonce se ozval i druhy den, jestli dokoncime obchod. Nacoz jsem odepsala, ze je podvodnik. Okamzite veskerou svou komunikaci smazal a me si zablokoval. Pozor! Vypada to naprosto identicky jako oficialni strankami DPD. Nikdy nezadavejte sve udaje a neprihlasujte se ke svemu účtu ani karte jinde nez u sve banky!
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
David 26. 12. 2022

přidal/a telefonní číslo: +420733411870, email: [email protected]

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.