Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na inzerát na bazos.cz mi přišla nabídka na WhatsApp z čísla +420 737 920 832 se jménem Martina Daňková: "Ahoj, píšu o inzerátu na bazosu. Stále prodáváte XYZ za ABC Kč? Řekněte mi prosím v jakém stavu? Proč to prodáváš?" Hned jsem věděl, s kým mám co do činění... Po potvrzení následovalo: "Žiji v Vimperku. Nabízím platbu a doručení DPD. Peníze obdržíte ještě před předáním zásilky kurýrovi😇." A potom: "Je to jednoduché, zaplatím za zboží a dodání v servisu DPD, peníze vám pak hned přijdou , pošlu vám odkaz z DPD, abyste dostali peníze na váš bankovní účet. Hned jak vám peníze přijdou tak vám zavolá kurýr a vy mu řeknete v jaký den a v kolik by k vám mohl přijet, vyzvednout a zabalit zboží." Zkusil jsem na číslo zavolat - okamžitě odmítnuto. Tak jsem se zeptal, jestli si můžeme zavolat: "Rozbil se mi reproduktor na telefonu a manžel tu bude až za šest hodin :(" Následoval odkaz na podvodnou stránku https://mydpd.webalert.site/receive/191771765.... Když jsem to v sandboxu v anonymním okně zkusil otevřít, AVG ji ihned označilo jako Phishing. Tak jsem napsal, že je to podvrh, ... už se neozval.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jaroslav 19. 03. 2023

přidal/a telefonní číslo: 732908870


user picture
Harry_Bosch 25. 06. 2023

Obdobně jsem to nyní zažil také. Uveřejnil jsem inzerát na sbazar.cz. Za chvíli mi na whatsapp přišla reakce a dotaz, jestli je zboží ještě k mání. Poté nabídka platby a doručení prostřednictvím DPD. A dále: "Je to jednoduché, zaplatím za zboží a dodání v servisu DPD, peníze vám pak hned přijdou, pošlu vám odkaz z DPD, abyste dostali peníze na váš bankovní účet. Hned jak vám peníze přijdou tak vám zavolá kurýr a vy mu řeknete v jaký den a v kolik by k vám mohl přijet, vyzvednout a zabalit zboží". Skutečně mi druhý den přišel (opět na whatsapp): ------------------------------------------ "Převedeno z DPD Číslo platby #211787623 ------------------------------------------ Formulář pro prodávajícího:https://mydpd.visatunell.com/receive/2397154400214 ------------------------------------------ Děkujeme, že používáte DPD!" Dále pak ještě zpráva: "Hotovo. Objednávka a doručení jsou zaplaceny, přejděte na odkaz a klikněte «Pokračovat» Dolu je chat technické podpory, pokud budete mít otázky, napište jim, oni pomohou 😇" Když se připojíte pomocí linku, zjistíte, že je pod doménou, kterou DPD nepoužívá (DPD používá zásadně domény dpd.cz resp. dpd.com). A na stránkách DPD je skutečně varování před těmito podvody: https://www.dpd.com/cz/cs/bezpecnostni-informace/


user picture
Harry_Bosch 25. 06. 2023

Pardon - ještě jsem zapomněl připojit podvodníkův telefon a jméno, pod kterým se prezentuje: +420 737 985 505 + Tereza Hájková

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.