Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Uživatel nabídl k prodeji hru v částce 500 a platbě předem. Foto nejspíš stažené z internetu. Po obdržení peněz na účet ještě vše potvrdil a přislíbil odeslání toho dne v odpoledních hodinách. Poté přestal komunikovat přes whatsapp a zprávy si jen zobrazoval.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
VS 28. 02. 2023

Prozatím jsem vždy nakoupila na bazaru bez problémů a vše probíhalo v pořádku. Až do teď. Podala jsem si inzerát, že koupím funkční vánoční světýlka ZLATOKOV muchomůrky (který je stále aktuální). Ozval se mi na e-mail pan Pavel Sladek (Sládek) [email protected] Komunikace probíhala v pořádku, vše působilo, že nikde není problém. Poslala jsem peníze a to byl konec komunikace. Žádná reakce .... Dnes jsem poslala sms, že jsem zjistila jméno k BÚ a pokud mi nevrátí peníze, že půjdu podat trestní oznámení.


user picture
VS 3. 03. 2023

Byla jsem 1.3.2023 na policii - podání vysvětlení - odhalení trestného činu nebo přestupku. A včera 2.3.2023 mi volali, že se mám opět dostavit - bylo to překvalifikováno - oběť trestného činu. Podle informací, které jsem včera obdržela - je nás cca 6, kteří to šli řešit na policii ( na 100% je poškozených mnohonásobně více - můj názor) a škoda už je (po sečtení nás 6 - co to řešíme) nad 10.000,-. Je opravdu potřeba udělat si tu hodinu času a pořešit to na policii - aby jim to neprošlo. Koruna ke koruně - a najednou jsou to tisíce. Pokud půjdete - vytiskněte si nafocenou komunikaci z mobilu, z e-mailu (u těch bude potřeba i pak zaslání uložených e-mailů - ne přeposlání e-mailů - na policii vysvětlí - já se u nich přihlásila do e-mailu a oni si ty e-maily uložili - aby se zachoval "zdroj z odeslaného kanálu"), nebo z jiného komunikačního kanálu - kterým jste komunikovali. Dále vytisknuté potvrzení o zadání platby. A já dodala i tady tuto stránku - kde jsem zjistila, že je to podvod - stejné bankovní číslo, telefon a zkušenosti ostatních.


user picture
AS 5. 03. 2023

Také jsem poškozeným. Zjistil jsem zde, že se jedná o podvod. Nabízeny Ottovy slovníky naučné (dodatky). Výše škody 3 350,- Kč (12 knih + doprava). Podal jsem trestní oznámení datovou schránkou. Uvedl jsem, že poškozených je více a poslal mimo jiné i tyto stránky, aby si případy spojili. Snad to k něčemu bude a těchto podvodníků bude ubývat.


user picture
VS 18. 03. 2023

Nevím co už si myslet .... Protože bych stále chtěla zakoupit světýlka, inzerát jsem ponechala, i po tom, co jsem "naletěla". 13.3. mi přišel z e-mailu [email protected] e-mail: Zdravím, je-li Váš inzerát stále aktuální,tak bych Vám rád poslal fotky těchto světýlek na email,když mi odepíšete.Můžeme si i zavolat na 603710372 ohledně ceny. Děkuji za odpověd Petr. Moje reakce 14.3.: Dobrý den, děkuji, je stále aktuální. Jen tedy jsem teď docela hodně opatrná. Oslovil mě jeden prodejce (na světýlka) - a dostala jsem se mezi několik poškozených, kteří zaplatili a zjistili, že je to podvod. Byla jsem na policii, kde jsem zjistila, že nejsem jediná - podala jsem trestní oznámení. Takže nyní jsem ve fázi, kdy upřednostním osobní předání - nebo předání přes někoho známého, kdo se bude nacházet poblíž. A to mám s bazary výbornou zkušenost - tedy do posledního nákupu. Požádám Vás o Vaši představu o ceně, fotografie a odkud jste. Předem děkuji. A CO MYSLÍTE - ŽÁDNÁ REAKCE - takže - jen pro jistotu - nechci nikomu ublížit - ALE RADĚJI SI DEJTE POZOR - OVĚŘTE SI - 603710372 a e-mail: [email protected]

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.