Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Ozvala se mi na WhatsApp na inzerát, kde poptávám knihu. Komunikace nijak nenaznačovala podvod. Bohužel jsem udělala tu chybu, že jsem 300kč poslala na účet. Samozřejmě od té doby konec komunikace. Jeden podvod jsem zde již na toto telefonní číslo našla, účet byl však jiný. Tvrdila že je z Opavy.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Admin 4. 03. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: Viktorie Zárubová k bankovnímu účtu: 298068787/0300


user picture
Michaela 6. 03. 2023

Úplně stejný scénář. Také se mi ozval/a na inzerát, kde poptávám knihu. Konkrétně Jan Reich - Bohemia, poslal/a i fotku, komunikace nenaznačovala podvod. Jméno Viktorie Zárubová (podle screenshotu s výpisem z banky, který mi poslala).


user picture
Renata 6. 03. 2023

Děkuji za to, že jste se ozvala. Našla jsem podle jejího druhého telefonního čísla více podvedených, s jedním pánem jsem v kontaktu. Očividně podvodnice spoléhá na malé částky, nad kterými lidé mávnou rukou a nepůjdou je nahlásit. Ráda bych případné další oběti podvodu poprosila, aby si našli chvíli a šli to nahlásit - možná ne hned, ale jsem přesvědčena, že se časem sejde potřebná částka se kterou už budeme moci něco dělat. Můžete mi kontaktovat i na e-mailu: [email protected]


user picture
Radka 9. 03. 2023

Jsem na tom stejně jako vy. Ozvala se mi na inzerát na bazoši, ve kterém mi nabídla zboží, které jsem poptávala, za zvýhodněnou cenu (z oblasti jezdectví - konkrétně bezpečnostní třmeny freejump). Poslala věrohodné fotky, včetně screenshotu s výpisem z banky, konverzace vůbec nenaznačovala podvod, dokonce se i oháněla tím, že spoléhá, že se koňáci nepodráží a bude mi teda věřit. Domluva byla na zaplacení 1/4 částky předem (500,-), zbytek bych doplatila po převzetí a rozbalení balíku. Po zaplacení prvotní částky přestala komunikovat. Je to jak píšete - kvůli pětikilu by mě nikdo na policii nedostal, (pro mě krajní částka, o kterou jsem ještě byla ochotná přijít, kdyby na to došlo) a tento člověk na to evidentně spoléhal. Mělo mi to dojít už když mi na začátku odmítla dobírku, prý pro mé vlastní dobro, a prověřit jí opravdu důkladně. Místo toho jsem se slepě a naivně hnala za vidinou levné koupě. Doufám, že jsem jí aspoň přispěla na rohlíky.. Hnus, hnus, hnus...


user picture
Radka 9. 03. 2023

Ještě dodávám, že konverzace taky šla přes WhatsApp, i když inzerát na který odpovídala byl z bazoše.


user picture
Renata 9. 03. 2023

Děkuji Radko, že jste napsala i Vaši zkušenost. Jsem ráda, že se mnou souhlasíte v tom, že podvodnice spoléhá na menší částky, které lidi nebudou řešit. Nicméně "zakopaný pes" těchto situací je právě v nečinnost podvedených lidí . Když se na to podíváme, komu by se nelíbilo jen díky pár zprávám na WhatsAppu mít o 500kč víc na účtu? A co lépe, podvedený se je ani nesnaží dostat zpátky :) To se pak nedivím, že jim to tak hezky prochází. Pokud budu počítat pouze ty 4 přesné částky, které jí byly zaslány (a o kterých vím), jsme na částce 2400kč. To už mohou být ty rohlíky pomalu zlatý, nemyslíte? :) Navíc tato paní je spojovaná nejméně s dalším jedním číslem, u kterého je podstatně více podvedených. Takže se ani nedivím, že si vesele krade dál, když nad tím všichni mávnou rukou :) Hezký den. R.


user picture
Radka 9. 03. 2023

Já vám rozumím, jsem si toho vědoma a nechat to jen tak nechci, proto stále ještě váhám nad návštěvou policie. Bohužel ale nemám s přístupem policie dobré zkušenosti (spíš bych to nazvala dokonce psychickou újmou) a navíc se za tuhle moji nedbalou hloupost stydím jak pes, takže teď bojuji spíš sama se sebou, jinak bych to nahlásila hned.


user picture
Renata 9. 03. 2023

Jsem ráda, že máme stejný pohled na věc. Dokážu vás pochopit, sama jsem jednou už s policií podobnou záležitost řešila, také mi to bylo velmi nepříjemné a připadala jsem si jako úplný hlupák, navíc přístup při podávání t. oznámení mi tehdy přišel dost nevhodný, nicméně je to záležitost čistě individuální a při následném řešení tehdejší situace s jiným zaměstnancem policie jsem si nemohla opravdu na nic stěžovat... škoda, že nejsou všichni takový :) do ničeho vás nechci (ani nemůžu) nutit, ale pokud byste měla chuť a třeba stále váhala, můžete se mi ozvat na email (zmiňovaný výše) a s tou policií bychom to vyřešily :) R.


user picture
Romana 20. 03. 2023

Podvodnice. Okradla mě o 500 Kč. Čísla účtů, která používá: 1) 1581406002/2700 2) 250370282/0600 Mobil: +420705206145


user picture
Radka 20. 03. 2023

Rozhodně nechci situaci nijak zlehčovat, ale skoro to už vypadá, že má pachatel nějakou úchylku na jména začínající s ,,R"...

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.