Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Před Vánoci jsem na Marketaplace chtěla zakoupit knihy Albi Kouzelné čtení. Po vzájemné komunikaci, která byla bez problémů jsem knihy zaplatila 865kc. Po cca 3 dnech jsem se dotázala, jestli knihy poslala.Pani se nejdříve vymlouvala na práci,že nestíhá a pak že je hospitalizována s dítětem v nemocnici (dokonce posílala foto!!!) a až je pustí,že je pošle. Poté,co jsem napsala ať mi vrátí peníze, ale už vůbec nekomunikuje. Na Facebooku figuruje jako Eva Brabcová,ale pátrala jsem a jméno i čislo účtů mění.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Michaela 20. 03. 2023

Mám stejnou zkušenost jako jako paní zde - Na Marketplace jsem chtěla zakoupit knihy Albi Kouzelné čtení. Zřejmě vykradený profil pod jménam EVA BRABCOVÁ. Komunikace zpočátku naprosto bezproblémová, za knihy jsem zaplatila 719,-. Jak je již zde uvedeno - již druhý den po dotazu, kdy knihy odešle, přišly výmluvy na práci, že odešle v patek, středu...trvalo to týden - už jsem žádala o navrácení platby nebo okamžité odeslání knih. Pak už odepisovaní pokulhávalo, sliby, že pošle z práce a když to nestihne, pošle peníze zpět. Na mé naléhání jsem se chtěla tedy setkat osobně a knihy si vyzvednout, navíc si vybrat i čepici a nákrčník pro syna, které taktéž inzeruje (pozn. v inzerci uvádí vyzvednutí na ulici Vídeňské nebo PPL!), načež mi sdělila, že se lze sejít u nemocnice Milosrdných bratří, když jsme chtěla přesnou adresu, komunikace skončila a už nikdo neodepisoval, konverzace ale byla přečtena ze strany prodávající. Číslo účtu je vedeno pod jménem Viktor Zelina - 320372065/0300. Po pátrání je možné, že jde o středoškoláka, páchájícího tyto podvody. Bylo by dobré, pokud se nás najde více, podat trestní oznámení na PČR!


user picture
Michaela 20. 03. 2023

přidal/a číslo účtu: 320372065/0300


user picture
Michaela 23. 03. 2023

Zjistila jsem dále, že daná osoba Viktor Zelina vystupuje také pod facebookovym profilem Natálie Soukupová! Tato také prodává Albi knihy! V několika případech ale peníze po naléhání a pohrozením PČR nakonec vrátil/a. Ovšem jedná se stále o téhož podvodníka!!!!


user picture
Monika 30. 03. 2023

Takže po dnešku, kdy jsem s paní komunikovala stylem, že si peníze netisknu a že poškození udávají častky, kdy jde škoda do několika tisíců (mě dluží knížky Albi nebo 945,- ), takže jdu odpoledne na PČR podat podnět k prošetření, a že vím, že tedy jde o učet na jméno Viktor, mi napsala že je to detsky učet jejího syna, Viktora, kterému je 8 let a protože je to dětsky učet, peníze se mi připíší až víc jak po 24hodinách a poslala foto screenu o odeslaní částky. Mám plánu čekat tedy hodinu, pokud se částka neobjeví na mém účtu, jedu na policii.


user picture
Kristýna 1. 04. 2023

Mně dnes paní napsala,že mi peníze poslala zpět a že je tam budu mít v pondělí-screen žádný-co vy,dorazilo to ?

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.