Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na makretplace sháním dětskou knížku, ozval se mi pan Petr Budín že ji má a prodá mi ji. Jako fotku knížky mi poslal fotku staženou z knihobotu (internetovy antikvariat, který si dělá vlastní fotky knížek, které mají fyzicky u sebe = je nemožné aby byla kniha jeho). Po konfrontaci opustil konverzaci. Dále jsem mu psala na profil a hrála hloupou, abych získala jeho číslo účtu a mohla ho sem přidat. To se povedlo, mě neokradl a snad se mu to nepovede ani u nikoho dalšího.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Admin 29. 03. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: Petra Adamcová k bankovnímu účtu: 239412226/0600


user picture
Martina 30. 03. 2023

Nás taky kontaktoval pod jménem Dušan Podroužek se stejným telefonním číslem. Dále zjištěno, že používá ještě číslo účtu: 227324085/0600.


user picture
Kateřina 31. 03. 2023

Super, že jste zjistili jméno u účtu, já mu poslala 10 haléřů aby se mi v mobilním bankovnictví ukázalo jméno, ale ani tak se mi neukázalo (což se jindy děje). Pro paní Martinu - já ale jeho telefonní číslo nezjistila. Jinak FB profil nepůsobil nijak fejkově, spíš jako dlouholetý profil ušmudlaného kluka


user picture
Anna 31. 03. 2023

Dobrý den, tak koukám, že nejsem jediná podvedená. Včera jsem se na FB poptávala na jednu knihu odepsal mi Petr Budín, že jí má. Před dvěma měsíci mi též napsal jistý Dušan Podroužek a ihned chtěl peníze na účet a ptal se, zda mám Fio banku a Google pay, ani se nezeptal na moji adresu. Hned od začátku mi to bylo divné, když jsem od něj chtěla potvrzení z pošty, tak napsal "Aha, nebudu čekat celou noc, než mi přijde platba, abych vám mohl odeslat knihu. Peníze jsem samozřejmě neposlala. Včera co mi napsal Petr Budín - jeho slova byla stejná jako pana Dušana (ihned mi napsal, že za knihu chce 400 včetně poštovného) Na dobírku to poslat nechtěl, měl blbé připomínky. Po odeslání jeho účtu začínaly jeho slova zase stejně - prosím o uhrazení hotovosti ihned na účet a potvrzení o platbě a blablabla - stejná pohádka. Řekla jsem, že knihu nechci, pak jsem se obětovala a on navrhl, že půl na půl 200 ihned a další 200 po předání. Ty 200 jsem mu poslala. O knihu jsem moc stála a prostě jsem věřila, že je to podvodník, ale ta částka není tak zdrcující, aby mě to trápilo. Budu ráda, když se mi i vy podvedené osoby ozvete na email, nechci to nechat jen tak a chci upozornit i ostatní, aby si dali pozor na tyto osoby. Můj e-mail píšu raději ještě jednou [email protected]


user picture
Romana 9. 05. 2023

Dnes zase měl svůj den.... číslo účtu 239412226/0600. Naštěstí je tupý jak tágo... Klasicky zaplatit ihned, zítra odesílám...


user picture
Romana 9. 05. 2023

FB *Petr Budín


user picture
Sam jr. 13. 05. 2023

Dnes odpoved na poptavku na bazosi z emailu [email protected] Prilozena fotka z FB, trochu jineho modelu. Poslano cislo uctu ‪239412226‬/0600 Dekuji, ze vim, ze je to podvod.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.