Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
POPIS PODVODU
Na inzerát koupím pračku Romo na inzertním servru Bazoš, se ozval přes WhatsApp na telefon prodejce, poslal krásné fotky nové pračky. Nabídku zaplacení přes Dobírku odmítl. Po třech dnech se ozval, jestli pračku chci nebo ji má nabídnout dál a přistoupil na zálohu 2000,-Kč. Za půl hodiny se ozval, až budou peníze na účtě, pošle hned PPLkou. Po obdržení zálohy se již neozval a na telefon nereaguje. Je to žena nebo muž? Nevím. Jen se podepsal jako Luděk LANGHAMMER, Nový Jičín. Na udané adrese bydlí úplně někdo jiný. Zlákaly mě fotky pračky, ale už jen to, že nechtěl dobírku, mě mělo varovat. Pozor, je to PODVODNÍK a je mu jedno, že obere i důchodce. Na telefon 608668954 NEREAGUJTE, jako já!
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:











Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Anna 14. 06. 2023

Pán mi nabídl 3 mobili dětem na hry,bála sem se platby předem tak sme se domluvili že část tet část potom pán mi ujišťoval že to ještě dnes po práci pošle že se nemusím bát podvodu peníze sem odeslala on mi to potvrdil že platba přišla řekl že to odešle a od té doby nereaguje ale má jiný číslo účtu i email Ou Niel <[email protected]>


user picture
Jaromír Kudela 9. 07. 2023

Poslal jsem 150,- Kč na účet č. 259727735/0600 , záloha na ořechy, název účtu Langhammerová Luci. Předpokládám, že konečná škoda se nasčítá na klasifikaci podvod.


user picture
Jaromír Kudela 9. 07. 2023

přidal/a číslo účtu: 259727735/0600, variabilní symbol: 130958, telefonní číslo: 608098313


user picture
Alena 12. 07. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPA-238154-2/PŘ-2023-001117 - Vokovice, Praha, 700,-


user picture
Papa 12. 07. 2023

Odepisuje na inzeráty, že dodá mnou poptavané zboží na internetu a chce platbu předem. Píše jedině přes Whatsapp. Podvodníkův účet: 259727735/0600 Prý je z Jeseníku.


user picture
Admin 17. 07. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: Lucie Langhammerová k bankovnímu účtu: 259727735/0600


user picture
Jaromír Kudela 17. 07. 2023

Navthuji podat trestní oznámení a myslim, že když se částky podvedených sečtou bude to podvod. Co na to poškození?


user picture
Jakub 18. 07. 2023

Na poptávku knihy na Bazoši se mi na WhatsApp ozvala osoba pod jménem Dostálek z Jeseníku. Poslal jsem 1079 Kč za dopravu a knihu - účet 259727735/0600 , po zaplacení jen zpráva, že zítra odešle. Od té doby se neozval a kniha také nedorazila. Ke knize poslal fotku pravděpodobně zkopírovanou ze slovenského bazaru s uvedenými cenami v eurech.


user picture
Jaromír Kudela 18. 07. 2023

Navrhuji podat trestní oznámení, vyjádřete se tady a navrhněte něco.


user picture
Anna 18. 07. 2023

Já jsem pro akorad nevim co proto udělat ,vlastně okradl moje děti a matku 7 děti..


user picture
Jaromír Kudela 18. 07. 2023

Bylo by třeba nahlásit na policii jednotlivě případy a dále relaci v televizi ať se lidé přihlásí a nahlásí podbody a částky .


user picture
Alena 21. 07. 2023

Je potřeba, aby každý z vás došel podat trestní oznámení. Policie si je propojí v systému. Pokud se o tom budete jen bavit na netu pak se ten hajzl dál bude živit podvody a bude mu hej. Je úplně jedno o jak malou částku vás připravil. Důležitý je konečný součet. Nenechte se odradit prvotním jednáním policie a trvejte na podání oznámení. Člověk, který se tím na jednotlivých služebnách zabývá je frustrovaný stejně jako my. Ale jedině tím, že o sobě dáte vědět můžete věci pomoct. Kromě mého oznámení tu jiné nevidím....tak do toho!!!


user picture
Jakub 21. 07. 2023

18.7. jsem podal trestní oznámení elektronicky přes e-podatelnu policie ČR - zatím bez odezvy. Doufám, že se policie ozve, poté bych číslo oznámení přidal.


user picture
pavel novák 3. 08. 2023

Zdravím, jsem zde další. Přidávám se k trestnímu oznámení, info uložím sem. Ahoj Pavel, Olomouc


user picture
pavel novák 3. 08. 2023

přidal/a číslo účtu: 259727735/0600, telefonní číslo: 608668954


user picture
pavel novák 3. 08. 2023

Ještě info a dotaz: v mém případě bylo jméno Stanislav Lucemburský, Třebíč. Samozřejmě fiktivní. Akorát mě zajímá, jak se podařilo přidat skutečné jméno majitele účtu, když banka tyto údaje neposkytuje. Pokud tedy víme skutečné jméno, tak už by přeci postup byl rychlý...? Mám pocit, že L.Langhm nebude jméno majitele účtu, to asi někdo zadal špatně, nebo se pletu?


user picture
robert 3. 08. 2023

Dobrý den, připojím se do komentáře nikoli jako podvedený ale jako objeď podvodu. Lidi. Jste všichni tak hloupí že si koupíte posrané ořechy za 150,-Kč a řešíteto? Ještě platíte předem? Jsem muž co podniká, má rodinu a asi desítkám rodin pomohl a to včetně kovidu a všeho co bylo. A teď? jdu se hájit, že číslo účtu kam jste posílali peníze, a tel. číslo není moje.... Vaše trápení za vaší blbost, jste hodili na obyčejného člověka, jen proto že vaše myšlení bylo v době nákupu NULA. Ten, kdo vás okradl, vám nic nikdy nedá, nejsou páky v ČR ale obtěžuje to lidi kolem. Jen shoda jmen ze mě díky vám, udělala padoucha. Já vám všem, co platíte předem přeji, aby jste naletěli na tolik, aby jste už nikdy tuto základní věc neměli ani v mysli udělat. Díky vám, já teď vysvětluji své dceři, proč se moje jméno musí jít zodpovítat na Policii a proč jsou hloupí lidé. To jste všichni kdo platíte předem. A pokud máte dotaz, pošlete ho, rád vám vysvětlím že vaše hloupost zaměstnává osm policistů, ty obtěžuji dalších 50lidí a to jen pro to, že zaplatíte někomu 150,-Kč a nedostanete ani facku.


user picture
Anna 3. 08. 2023

Já sem teda zaplatila mnohem víc než 150kc a rodinu mám také takže ať zaměstnává i 20 policistů je to jejich práce a každý musíme dělat tu svoju


user picture
pavel novák 3. 08. 2023

Ale Roberte, to je právě to, co se tady snažíme všichni vyřešit a zastavit - aby nikdo (i když to spíše zní jako svaté přání) už nezneužil Vaše jméno k podvodu, čímž Vy jen docházíte k újmě. Nikdo z nás tu neřeší svých pár stovek za svou blbost, ale snažíme se najít cestu, aby vznikl pokud možno efektivní plošný způsob, jak těmto věcem zamezit. A pokud to nikdo z nás, nebo nejlépe všichni, neuděláme - tak to poběží pořád dokola. Záleží na dynamice Policie ČR aparátu, ale to už my neovlivníme. Lepší rozsvítit svíčku, než křičet, že je tma. Asi to sám, jako dárce pro charitu, znáte. Pojďme se zde nehádat, ale spolupracovat. PN


user picture
robert 3. 08. 2023

Každý máte svou pravdu. Já sám několikrát nakupoval na inzerát, ale nikdy bych nic nezaplatil předem. Nikdy a to ani v Alze , datartu, ikea, sconto, prostě nikde. A to že jste to udelali, mě jako osobu která inzeruje, dohnali k tomu, že mám problém jen pro to, ze někdo založil anonimní účet v Olomouci a prská jména kolem. Jednou i vaše řekne, tedy pokud platba předem bude vaše jistota, že co kupuji musím mít. Nechápete asi to, že reaguji nikoli jako člověk co něco koupilů a nemá, ani jako ten co poptával ale ten, co teď jde řešit to, že vy jste si to něco zaplatili a nedostali. Dobře spojme se, a už nikdy nic neplatit předem. Proč také. A ta pani co klidně zaměstná 20 policistů, tak až je bude potřebovat ona, budu se těšit že nebudou mít čas. Přesně tohle jsou ty tupé hlavy co dělají věci lán ksám a pak se starejte. Nic, vše vážená bych vás nechal zaplatit.


user picture
Jakub 3. 08. 2023

Mrzí mě, že jste byl neprávem obviněn a máte s tím problémy - to ale ukazuje jen na nekompetentnost naší policie. Očekával jsem, že vyhledat majitele podle čísla účtu na který jsme všichni převedli peníze (a případně tento účet zablokovat) bude hračka na pár minut. Podvodník očividně používal bankovní účty založené v ČR (účet s kódem 0600 je Moneta Money Bank, 5500 je Raiffeisenbank). Založit fiktivní účet v ČR je prakticky nemožné - takže podvodníkův účet MUSÍ být veden na jeho osobu/osobu blízkou (jméno, datum narození, rodné číslo, adresa, číslo občanky,... - stačí si vzpomenout co každý vyplňoval při zakládání účtu a kolik ověření bylo bankou vyžadováno). Navíc se nejedná o blbých pár stovek, v mém případě šlo asi o tisícovku. Když vezmete v úvahu, že se ozve jen zlomek lidí, tak v celkovém součtu mohlo jít o desítky tisíc.


user picture
pavel 3. 08. 2023

Roberte, z Vašich slov lze vyčíst asi toto: nechte je krást, hlavně ať mám klid. Myslím, že kdokoli v životě co konáme, neděláme s předtuchou zklamání, či podvodu - to bychom se asi neženili, nevdávali a nepřispívali na charitu. Myslím, že jediným důvodem našeho jednání zde je najít způsob,, jak příště odepsat na inzerát a nebát se, že jsem blbec, který naletěl. Rád bych v takovém světě žil a snažím se takový vytvářet, ale určitě ne spíláním a urážením ostatních, jak hsou hloupí. Takže pokud by příští příspěvek mohl být konstruktivní, tak děkujeme my všichni zde. Hezký večer, Pavel


user picture
Alena 3. 08. 2023

Ad koment p. Roberta. Především bych chtěla upozornit, že najít vlastníka účtu je pro policii práce na jedno povolení. Není pravda, že by někdo mohl mít účet shodného čísla a banky + shodného jména jako p. Robert, to zkrátka při zakládání účtu zajišťuje mnoha různými způsoby banka. Číslo bankovního účtu není PO. Box. Nepleťme si pojmy. Pokud by si snad někdo založil účet na OP zde p. Roberta, tak by on musel být tak hloupý, že by včas nenahlásil ztracené doklady. Rozhodně odmítám jeho postoj. Za mě je úplně jedno o kolik peněz bych přišla. Já to ustojím a tu blbost si srovnám sama se sebou, ale nechci dovolit, aby si kdokoliv vydělával podvodem. A pokud bych se snad ocitla v hledáčku policie neprávem, tak si rozhodně nebudu leštit ego na podvedených, ale budu s policií spolupracovat a veškeré pohyby na mém účtu dokáží, že já nejsem zájmovou osobou. Pokud budeme všichni jako tady p. Robert tak dost těžko budeme dětem a vnoučatům vysvětlovat proč se druzí lidé nemají okrádat...vždyť to vlastně nevadí...hlavně, že nebude policie obtěžovat pana Roberta.


user picture
Marcel Kratochvíl 4. 08. 2023

Zapalovač Zippo za 1.600,- Kč, po SMS komunikaci z čísla 776 509 813 dne 2.8. 2023 zasláno 1.000,- Kč na účet 259727735/0600. Následně bez odezvy. Dne 4.8.2023 jsem podal na [email protected] trestní oznámení na neznámého pachatele i s odkazem na tuto diskuzi. Je třeba, aby oznámení podali všichni poškození.


user picture
pavel novák 4. 08. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: krpm-111511-2/př-2023-140518 - Šternberk, 800,-


user picture
Markéta 4. 08. 2023

Na bazaru bazos.cz jsem se domlouvala s panem Stanislavem Lucemburským na prodeji kosmetiky. Chtěl platbu předem, když jsem peníze poslala, přestal komunikovat. Platbu jsem posílala na účet 259727735/0600, v bankovnictví se pak objevilo jméno Langhammerová Lucie. Jsou to podvodníci. Škoda, že jsem si nezkontrolovala účet předem.


user picture
pavel novák 5. 08. 2023

Pro ty, kteří půjdete podat oznámení jen info, ať nechodíte dvakrát: občanku, tisk výpisu z účtu kde bude vidět udaná transakce a bude dobře, když si opíšete zde udaná čísla oznámení, zatím jsou tu dvě. A trpělivost, byl jsem tam skoro hodinu. Ale jinak to nezastavíme. PN


user picture
Marek 5. 08. 2023

Tak já zatím vedu.... Jste žabaři 😆 To já mu poslal 4500, že koupím sekačku, tak hned domluva, platba a doprava. Samozřejmě je to nahlášené.


user picture
Marek 5. 08. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPL-78793-1/PŘ-2023-181116 - Turnov, 4500,-


user picture
pavel novák 5. 08. 2023

OK, tak kdo máte čísla oznámení, tak je sem uložte. Až se součtová částka dostane přes 10 000,- dostane policie přístup od banky a pak to pofrčí, zjistí se celková suma (ta bude asi dost velká) a může se dát hromaadná žaloba. Peníze asi nikdo z nás neeuvidí, ale dotyčná třeba může jít i sedět. Markovi gratuluji k úspěšnému nákupu:)) PN


user picture
Marek 5. 08. 2023

Pavle, dík 👍 Mě nestvou ty peníze, ale to, že nemám tu sekačku 🤬


user picture
Alena 6. 08. 2023

Marku, půjčte mi pračku Tatramat mini 248, hele babi je 96 let ona vám jí fakt nerozbije a já vám půjčím sekačku. Momentálně mám tři. :-)))))


user picture
Marek 6. 08. 2023

Jani, klidně bych i dal, ale tuhle fakt nemám..... 😳 Já mám sekaček dost, vč jednoho robota a tohle měl být taky, sháním, protože se momentálně nedá koupit nový. Tak jsem se alespoň poučil a to jsem si myslel, že já si nenaběhnu.


user picture
Irena 8. 08. 2023

Dotyčný/á reagoval na inzerát na Bazoši - koupím bike set k Thule Chariot. Přišla SMS, že jej může nabídnout. Uvedl, že je z Olešnice v Orlických horách. Cena 1800,- Kč. Domluvili jsme se na záloze 900,- , zbytek po zaslání zboží. Velmi vstřícná a slušná komunikace, zasláno i foto. Nabídnut dopravce PPL. Zaslány peníze, potvrzeno, že peníze dorazily a zítra bude PPL zboží vyzvedávat... tím jeho komunikace skončila. Telefon zvoní, nebere... Na SMS neodpovídá


user picture
Irena 8. 08. 2023

přidal/a číslo účtu: 1022648531/5500, telefonní číslo: 608668954


user picture
Marek 8. 08. 2023

Ireno, hlavně to běžte oznámit na policii


user picture
Standa 8. 08. 2023

Tak i já jsem bohužel tupě naletěl -1500.


user picture
pavel novák 8. 08. 2023

To oznámení opravdu musíte udělat každý z vás, jinak se to nikam nehne. Pokud si založila třetí účet, tak to bude ještě zajímavější. Všem hodně zdaru Pavel


user picture
Michal 10. 08. 2023

Kupoval jsem palubní desku na Octavii, po domluvě zaplacena záloha 500kč od té doby nekomunikuje, zítra jdu podat trestní oznámení


user picture
Marek 10. 08. 2023

Hele, mám takový návrh, když už nás je tolik co kdyby jsme uspořádali nějaký sraz, posedíme pokecáme, něco vypijeme, bude nám fajn. 😁😁😁


user picture
Pavla 11. 08. 2023

Me take dostal. Udajny pan Lucemburský. Platbu jsem posílala na účet 259727735/0600, v bankovnictví se pak objevilo jméno Langhammerová Lucie. Komunikoval ze tří telefonních čísel - bohužel už jsem vymazal, než jsem na tuto diskuzi přišla (2x 608... a 1x 7...).


user picture
Pavla 11. 08. 2023

Me take dostal. Udajny pan Lucemburský. Platbu jsem posílala na účet 259727735/0600, v bankovnictví se pak objevilo jméno Langhammerová Lucie. Komunikoval ze tří telefonních čísel - bohužel už jsem vymazal, než jsem na tuto diskuzi přišla (2x 608... a 1x 7...).


user picture
Eliška Novotná 11. 08. 2023

Dobrý den, Prosím Vás, Chtěla bych podat také na paní Lucii Langmanovou trestní oznámení. Já to mám za 600 a slibované knížky. Poradíte mi co a jak? Jestli stačí poslat email na tu podatelnu?


user picture
Marek 11. 08. 2023

Eliško, běžte rovnou na policii ve vašem městě, je to na půl hodiny.


user picture
Eliška Novotná 11. 08. 2023

Marku jak víte odkud jsem? :D každopádně napsala jsem SMS, že dávám šanci o navrácení peněz do Pondělí, jinak v Pondělí jdu podat trestní oznámení tak jako tak. Mám už vytiskle vzory a oznámení a připravené papíry z banky. Jinak bychom mohli udělat whatsapp skupinu nebo něco pohodlnějšího pro komunikaci.


user picture
Anna 11. 08. 2023

Koukám že pan zabar není tolik nás povedených,já nemám čas na policii ale můžu podat přes internet oznámení


user picture
Jakub 12. 08. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPA-238154-8/PŘ-2023-001117 - Vokovice, Praha, 1079,-


user picture
Jakub 12. 08. 2023

Dnes mi přišlo vyrozumění na trestní oznámení podané elektronicky přes e-podatelnu. Vyrozumění znělo: řízení bylo "odloženo, neboť nebyly zjištěny skutečnosti odůvodňující podezření, že jej spáchala určitá osoba." :(


user picture
Marek 12. 08. 2023

Přesně proto říkám, že je tam potřeba jít osobně a ukázat jim všechny detaily, tím myslím hlavně tuto stránku, kde už jsou čísla oznámení, aby si to spojili do jednoho


user picture
Marek 12. 08. 2023

Ještě doplním, nemávněte rukou nad tím, že v tom jste za pár korun, ale jde o to, že pokud ho dostanou, tak ochránite další lidi.


user picture
Eliška Novotná 12. 08. 2023

Já jdu podat trestní oznámení v pondělí tak Vám sem pak všechno hodím:)


user picture
Vašek 12. 08. 2023

Včera stejný problém


user picture
Markéta 13. 08. 2023

https://www.podvodnabazaru.cz/post/show?postId=6980 pan bazar tedy jede...


user picture
Eliška Novotná 13. 08. 2023

Teď jsem četla, že ten pán co posílala Markéta přišel o 7k, to je brutální. Prosím Vás nemohl byste semnou někdo spojit přes e-mail [email protected] a pomoct mi s tím trestním oznámením, abych jim tam donesla zítra všechno.


user picture
Ondřej Kučera 13. 08. 2023

Vystavil jsem inzerát, že koupím antiradar. Ozval se mi pán, že by mi jeden mohl nechat. Psal vcelku pravopisně a zvládal i čárky. Požádal jsem ho, jestli by mi mohl poslat fotku antiradaru s lístečkem, na kterém by bylo ručně napsáno "Kučera". Fotku mi obratem poslal, vypadala naprosto skutečně (možná skutečná fakt byla) a já mu uvěřil. Domluvili jsme se na doručení a já mu poslal peníze, podezřelé mi to nepřišlo, protože sám také vyžaduji peníze předem. Odpověděl, že peníze přišly, a že druhý den balíček odešle. No, a další email neposlal, přestal komunikovat, na mé výzvy nereaguje. Takže sedm tisíc mínus, a příští týden na policii.


user picture
Alena 13. 08. 2023

Eliško k trestnímu oznámení je potřeba: Občanský průkaz, fotografie obrazovky na mobilu s číslem účtu a částkou z mobilní banky, nebo to samé v tištěné podobě, fotografie obrazovky s konverzací s podvodníkem (ta obvykle probíhá na WhatsAppu), nebo to samé v tištěné podobě. Pokud budete mít fotografie obrazovek v mobilu, na místě vám bude sdělen e-mail na který fotografie máte zaslat. Z uvedených skutečností bude zřejmé z jakého čísla podvodník operuje, jaké má číslo účtu a podle čísel účtů pak policie ztotožní majitele účtu. Řekla bych, že osobní návštěva na policii je jistě vhodnější. Nemůže pak dojít k tomu, že vám z e-podatelny přijde takový blábol jako Jakubovi.


user picture
Jiří 14. 08. 2023

Přidám se také, na mou poptávku o sháňce knihy se mi ozval Zdeněk Rouček, email: [email protected] Nabídl mi knihu kterou sháním za 350,- plus 100,- poštovné s platbou převodem. Fotku knihy před platbou neposlal a knihu také ne. Číslo účtu pro platbu: 259727735/0600


user picture
Jiří 14. 08. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: PID-EM-2023/637502 - Online na podatelnu, 450,-


user picture
Markéta 14. 08. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: PID-EM-2023/635972 - online e-podatelna, 300,-


user picture
Ondřej Kučera 18. 08. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPS-208162/PŘ-2023-010118 - Vlašim, 7000,-


user picture
Ondřej Kučera 18. 08. 2023

Minulý pátek jsem osobně na stanici městské policie podával trestní oznámení, pán mě okradl o 7 000Kč. Dnes, týden poté mě přišlo vyrozumění, že případ byl odložen, z důvodu "nebyly zjištěny skutečnosti odůvodňující podezření, že jej spáchala určitá osoba".


user picture
Jan Šmucr 20. 08. 2023

259727735/0600 Údajně Pavel Stránský (pravděpodobně falešné, údajně z Telče), řekl si o zálohu 2000 korun za objektiv. Telefon +420704235550. Stejný případ, jako v případě podvodu 7184, kdy jsem přišel o 3500 korun.


user picture
Terezie Mikundová 22. 08. 2023

Tak já jsem marně sháněla díl na auto již nějakou dobu, poté se ozval pan Stránský z Týnu nad Vltavou s účtem 259727735/0600 na paní Luci :) Následně jsem poslala 1 700,- Kč po domluvě dopravou PPL, první den údajně nestihl poslat, dnes už nekomunikuje, díky Googlu jsem našla veškeré informace včetně fotek, které mi zaslal - nebyly jeho. Dnes podáno na epodatelnu PČR, nyní budu čekat. Zadána reklamace v bance, ale to bude si myslím bez úspěchu. Po tom co jsem tu četla vše bychom opravdu mohli udělat sraz podvedených :D Opětovně mě štve, že díl nemám a někdo z toho má akorát prdel.


user picture
Terezie 22. 08. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: PID-EM-2023/644183 - e-podatelna, 1700,-


user picture
Terezie 22. 08. 2023

přidal/a telefonní číslo: 704235550


user picture
Jiří 24. 08. 2023

Dnes mi od POLICIE přišlo vyjádření, viz dále citace, doufám že ty podvodnické šmejdy brzy dopadnou, už toho mají na svědomí dost. Hned jak se dozvím o koho jde a kde bydlí, udělám si výlet. Zdejšímu úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky (dále jen ÚSKPV PP ČR) bylo dne 14.08.2023 z e-mailové adresy [email protected] doručeno Vaše oznámení, ve kterém sdělujete, že cestou inzerátu jste sháněl knihu Štukatérství Miroslav Karnet. Obratem Vás kontaktovala osoba vystupující pod jménem Zdeněk Rouček, email [email protected]. Dohodli jste se na platbě ve výši 450,- Kč na účet číslo 259727735/0600. Do současné doby jste zboží neobdržel a uhrazená finanční částka Vám nebyla vrácena. Vaše oznámení bylo postoupeno součásti Policie České republiky Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje územní odbor Děčín obvodní oddělení policie Rumburk k přijetí dalších opatření.


user picture
pavel novák 25. 08. 2023

Zdravím všechny, naše úsilí, zdá se, přináší své ovoce. Celá záležitost již postoupila od přestupku do trestního řízení. Včera jsem byl na PČR na přeslechu, novém poučení , podpisy atd....Možná to čeká všechny z vás, kteří jste podali oznámení. Tímto se případ stává pro PČR výhodný v tom, že získají veškeré bakovní přístupy a patrně se odhalí možná i stovky dalších podvedených. KAždopádně kdo můžete, jděte na PČR, hlaste tam svoje případy, ať se ta pavučina rozplete. Celý případ dostalo odd. PČR v UHerském Hradišti. Haleluja. Snad je brzy típnou. A pro každého z nás poučení - nikdy nic předem neplatit. :)) Hezký zbytek léta všem. Pavel


user picture
Jiří 25. 08. 2023

Konečně se věci začínají hýbat. Hned až se dozvím o koho jde, udělám si výlet i kdyby to bylo přes celou republiku daleko.


user picture
Marek 25. 08. 2023

Tak se domluvíme a sejdeme se tam.


user picture
Marek 29. 08. 2023

Dneska jsem byl na přeslechu a jak už je napsáno výše, jde to do Uherského Hradiště. Je to holka 25 let. A podle toho, co jsem slyšel, tak to bude k řešení na hodně hodně dlouhou dobu. Každopádně by už od ní měl být pokoj.


user picture
Martin Polách 30. 08. 2023

Zdravím Vás, dnes jsem byl osobou pod tel. číslem 704235550 kontaktován přes WhatsApp s nabídkou autodílu, který poptávám na bazoši. Takže tato osoba vesele "pracuje" na sítí dál.. Platím za zboží skoro vždy předem, ale vždy si jako první hned proklepnu kontaktní údaje, v tomto případě telefonní číslo, které mě přivedlo sem na tuto diskuzi.. Zatím jsem byl požádán o strpení, že je v práci a že mi mnou poptávané reálné fotky dílu udělá večer, až se z práce vrátí.. Jsem zvědav jak bude reagovat, když budu chtít poslat zboží na dobírku, určitě odmítne a tak si nechám poslat jeho číslo účtu, jako že tedy mu budu věřit a pošlu mu to předem.. Jsem zvědav, jestli bude mít stále stejný účet, který už eviduje Policie ČR. Trochu si s ním pohraji.. Jinak asi před dvěma, možná už třemi lety jsem se i přes opatrnost také stal obětí internetového podvodu při nákupu použité herní konzoly, která měla být vánočním dárkem pro syna. Přišel jsem o 3600 kč, které už nikdy neuvidím. Podal jsem trestné oznámení, přes FB jsem našel dalších "X" poškozených při škodě kolem 20 tkč a týpek už skoro rok sedí.. Ale trvalo to hrozně dlouho, musel jsem Policii dávat jednotlivá čísla nahlášených škod. událostí a pak ještě psát různé doplňující dopisy k soudu, po opakovaných odvoláních obviněného, ale nakonec to vyšlo... Jen do toho musí člověk fakt šlapat a pořád ty lidi na Policii "otravovat" aby něco dělali a k tomu soudu to došlo.. Takže to taky dotáhněte do konce a hlavně buďte trpěliví.. za ten pocit zadostiučinění to stojí.. S pozdravem MP.


user picture
Tereza 30. 08. 2023

Zdravím, jak píše p. Polách, podvodnice stále čile funguje na Bazoši. Včera jsem zadala poptávku na dětskou hračku, ozvala se mi přes WhatsApp tel. 704235550 "paní Stránská", že uvedenou hračku má, poslala fotky, domluvily jsme se na ceně 300,-... pak jsem si vyhledala telef.číslo a jen tady zírám. Zatím jsem ji odpálkovala s tím, že je to věc pro kamarádku a musím se s ní domluvit, zda to chce koupit, ale už dnes znovu vyzvídala, jestli mám teda zájem. Mám sto chutí ji poslat do... někam, ale nechci ji vyplašit. Běžně kupuji přes inzeráty a platím předem, ale snažím se vyhledávat čísla a informace k prodejci. Opět se mi to vyplatilo. Držím palce, ať to policie zdárně dotáhne do konce...


user picture
Petr 3. 09. 2023

Na whatsapu se tento podvodnik prezentuje s telefonnim cislem +420 704 235 550, a nickem: Indigo. Podepsal se jako Stránský. Shanel jsem dil na volne stojici boxovaci pytel. Dohodli jsme se na 500kc, platba predem na ucet 259727735 / 0600. Komunikace prea whatsap probihala na urovni. Prestal reagovat, nebere telefon. Oznamuji to na PCR.


user picture
Markéta 4. 09. 2023

Dnes jsem mluvila s policií a oni si případy spojí dohromady. Velmi milá paní inspektorka mi sdělila, aby lidé z naší skupiny podvedených raději nebrali spravedlnost do vlastních rukou, aby pak neměli nepříjemnosti oni. Chápu rozhořčení všech, ale měli bychom to nechat na policii. Jde to správným směrem.


user picture
Libor 20. 09. 2023

Bohužel i já jsem podvodníkovi přispěl částkou 1369 korun. Dal jsem si práci, připravil podklady a jdu na policii. Zmíněný podvodník se z čísla představil jako pan Farsky z Frenštátu pod Radhoštěm. Působil velice věrohodně a já za věc, kterou potřebuji peníze poslal. Komunikace proběhla na WhatsApp pod číslem 420797856979, vše se odehrálo na Bazoši, poptával jsem měch pérování na Karosu.


user picture
Marcel 20. 09. 2023

Tak se tady taky vítám i mne ten pacholek obral o 669 kč a zvedák TR 2005 který jsem poptával na bozoši a on mi ho nabídl k prodeji nikde a komunikace přes WhatsApp psal z čísla +420 797 856 979 už žádná. Platbu jsem prováděl na bankovní účet 2660104015/3030 na jméno Langhammerová Lucie.


user picture
Michal 20. 09. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPH-89886-5/ČJ-2023-050216 - Smiřice, 500,-


user picture
Marcel 20. 09. 2023

přidal/a číslo účtu: 2660104015/3030, telefonní číslo: 797856979


user picture
Martin 26. 09. 2023

Pan Farský z Frenštátu pod Radhoštěm, jede dál ... po úhradě věci, konec komunikace. Fotky jsem si ověřil přes vyhledávače, uvedl bankovní číslo 8060809/0100 neni nikde, komunikuje normálně slušně, bohužel jsem si jeho číslo neproklepnul :/ Tak mu jdu pogratulovat podaním oznámeni ...


user picture
Martin Caňkář 27. 09. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPU-175182-1/PŘ-2023-040614 - Chodouny, 6000,-


user picture
Jiří 2. 10. 2023

Tak jsem se vrátil z výslechu z PČR v Rumburku. Peníze vylákané na účet číslo 259727735/0600 už Policie řeší jako TČ, prý na tento účet přišlo už přes tisíc vylákaných plateb, částka už je prý tak vysoká, že se případ bude řešit několik let. Nevadí ale, vydržíme, hlavně že už se něco děje. Majitel účtu je už znám a účet je monitorován. Případ řeší kriminálka z Hradce, odtamtud totiž podvodník pochází.


user picture
Josef 5. 10. 2023

Pan Farský, zaplatil jsem k úhradě domácího kina 879,-, konec komunikace. Uvedl bankovní číslo 8060809/0100, komunikuje normálně slušně, bohužel jsem si jeho číslo neproklepnul :/ Tak mu jdu pogratulovat podaním oznámeni ...


user picture
Pan Podvedený 7. 10. 2023

přidal/a číslo účtu: 100477930/0100, telefonní číslo: 797856979


user picture
Admin 8. 10. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: Lucie Langhammerová k bankovnímu účtu: 100477930/0100


user picture
Vladimír 22. 10. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPS-211384-1/PŘ-2023-011119 - Příbram, 800,-


user picture
Alča D. 3. 04. 2024

přidal/a telefonní číslo: 776509813

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.