Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Jako většina ostatních jsem se chytil na úplně nesmyslnou cenu telefonu a můj šestý smysl se úpně vypnul. Nic méně smyšlený profil Alena Lincerová, osoba na druhé straně komunikovala dost obratně, Bydlím na Kladně, Buštěhradská 260, proč máte v profilu Prostějov, jsem se přestěhovala aha, no nepojedu z Brna do Kladna, můžete to poslat zásilkovnou? jasně není problém, převedl jsem pitomec 5519 a bylo vymalováno. Nic se ve mě neseplo abych to nedělal. v Pondělí ráno komunikace že to veze do zásilkovny, odpledne nic, říkám si asi problém. Navrhnu setkání ve 20:00 v kladně že so ho vezmu osobně. jsem na místě v 19:30 ubytovna uprostřed původní Poldovky. hm to bude blbý si říkám. Abych tady nedostal ještě nakládačku. komunikace stále přes marketplace telefon co jsem dostal nexistuje, osoba mě vzkazuje kam mám přesně jít a koho z té ubytovny vytáhnout. (Asi to tam dobře zná) nikde nikdo 20:15 osoba přestala komunikovat, čekám do půl nic, jdu tam vytáhnu cigána který mě pomáhá toho člověk sehnat, není tam, Ukrajinec to stený, volám majitelce ubytovny, TO jméno co jsem dostal existuje bydlel tam, ale už je delší dobu v Unhošti. Story končí tím že žádám peníze vrátit na účet a že jdu na policii. nastává odmlka a ten člověk si mě blokuje. Asi pár rad: - pokud je telefon za 1/3 - 1/4 nového telefonu vůbec se tím nezabývejte - pokud nemá na FB normální komunikaci také to ignorujte - chtějte telefon a domluvte to přes telefon, pokud to nebude chtít vůbec se tím nezabývejte - pokud vás bude tlačit na zásilkovnu tak taky tak - nic neplaťte předem! Peníze asi neuvidím, ale držím palce polici, i když i ta má svázané ruce, je to přestupek a banky nemají důvod ze zákona u přestupku posknout údaj o majiteli účtu. PS: ten falešný profil jede dál, ten inzerát taky, Podle FBu není duvod k blokaci. Nicméně policie docela dobře ten profil prošla tak jim držím palce a vám všem taky.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:


Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jiří Ondroušek 25. 04. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPB-87923-1/PŘ-2023-060111 - PCR Blansko, 5519,-


user picture
Admin 25. 04. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: Ondřej Kotula k bankovnímu účtu: 258546107/0600


user picture
Michaela Gregrová 25. 04. 2023

Dobry den pane Ondrousko,muzete mi prosim napsat idealne treba na messenger? Profil Michaela Gregrová. Dekuji.


user picture
Admin 26. 04. 2023

Idealne napsat i ostatnim komentre aby sli na PCR a nahlasili stejnou osobu ktera vyuziva vice uctu https://podvodnabazaru.cz/search/?search=Kotula


user picture
Jiří Ondroušek 26. 04. 2023

Díky napsal jsem, a už jsem předal i to druhé TO aby nehledali pracně shody, plus ty čísla těch účtů. Už po součtu jsou nad 10. Vidina 1.5 hodiny na policii každého odradí, ale není to nic strašnýho, ale tady jde přece o naše peníze, a je npřípustné aby si z nás takhle dělal srandu a procházelo mu to protože jde částku do 10ti tis, ale aby za to nesl zodpovědnost. A já to co sdílím vidím i jako osvětu aby ti co se nechytli do pasti se tomu vyvarovali. :)


user picture
David 26. 04. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPZ-49853-1/PŘ-2023-150512 - Zlín, 2200,-


user picture
Sabina Kabeláčová 13. 07. 2023

Dobrý den. Stalo se mi to samé, bohužel jsem naletěla, mluvila se mnou údajně Alena Lincerová z FB co jsem se ozvala na inzerát, pozdravila a předala mě svému údajnému příteli že musí za dcerou . Tu jsem dokonce slyšela (malou holčičku) takže jsem blbec uvěřila. Nabízeli telefon IPhone 14 pro za 9000 ptala jsem co že tak levně.. pan mi na to řekl že děla u O2 že to má za dobrou cenu a že mají momentálně samsungy a proč by někomu dalšímu neudělali radost ještě mi řekl že nemá potřebu někoho okrádat že jsou ze slušné rodiny. Tak jsme se domlouvali že mi to pošlou přes zasilkovnu že mám poslat první 4000 tak jsem je tedy poslala no a pak mi napsali že jestli pošlu 4000 další ještě dnes mám slevu 1000 Kč že ho budu mít za 8000 no takže jsem to poslala a od druhého dne nikdo nekomunikuje. Ještě přidává další telefony a dokonce zadali v mém městě.. Podala jsem trestní oznámení a v bance s tím nic neudělaji protože jsem peníze poslala vědomě já. Nenechte se napálit jako já. Já tuhle stránku našla bohužel pozdě aspoň jsem ponaučená pro příště. Doufám že je brzy najdou aby neškodilo dalším lidem.


user picture
Dagmar 19. 07. 2023

Takže podvodnice Alena Lincerová ukradla fota jedné paní z Plzně - Alena Veselá. Já jí také napsala, ona mi napsala jen 3 slova: Ano, Cheb, Prodávám. Čte, vůbec nereaguje. Mám s ní dlouhou konverzaci, píši si sama ze sebou 🙈😂 hned čte, ovšem nereaguje.


user picture
Dagmar 20. 07. 2023

Dnes si změnila foto i jméno - Urbanová Iveta, uvádí muž, nezadaný 😂

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.