Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
26082021
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
26.8.2021 jsem rovněž reagovala na platformě Facebook Marketplace na inzerát „Párová retro křesla “ vytvořený uživatelem „Jana Hošková“. Nejprve přišla odpověď, že jsou křesla rezervovaná a prodejce čeká na platbu od zájemce přede mnou. Ale když pošlu peníze hned, dá mně přednost...současně mně byla nabídnuta i přeprava manželem až k nám. Protože vím, že jsou tato křesla velmi žádaná a nabízí se ojediněle a za vyšší částky, dotazovala jsem se, jestli má paní obchod a proč je prodává za takovou poměrně nízkou cenu. Tvrdila, že křesla zdědila po babičce a chce je prodat někomu, kdo se o ně bude starat, že ji oslovila spousta překupníků. Poslala jsem tedy obratem částku 4500,-Kč na bankovní účet 1335053010/3030. Bylo mně divné, že než jsem poslala peníze byl u křesel status " čeká se na vyzvednutí" a po tom, jakmile ověřila, že má peníze na účtu zase tato stejná křesla nabízela k prodeji. Když jsem jí napsala, proč křesla prodává dál, napsala mně, že zapomněla upravit. Za pár dní se objevovaly další obdobné inzeráty „Pár retro křesel“ také od Jany Hoškové na stejná křesla v jiné barvě, což mně přišlo už velice podezřelé a už jsem tušila, že se jedná o podvod. Paní Hošková už nereagovala na moje zprávy a všechny inzeráty zmizely a během pár dnů byl smazán také profil „Jany Hoškové“ na FB. Peníze vráceny nebyly a zaplacené zboží dodáno nebylo. Mohu doložit: - číslo bankovního účtu příjemce platby (1335053010/3030) - messenger konverzaci s prodejcem „Jana Hošková“ . Skutečné jméno prodejce nevím, tel.kontakt ani email nemám, ale myslím si, že takto zneužitých a okradených lidí bude víc. Připojuji se k podvedeným a také bych se ráda připojila k trestnímu oznámení.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.