Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
POPIS PODVODU
Jestli je zde někdo další, kdo poslal peníze na č. účtu 4102852093/0800, tak ať kontaktuje Kriminální Policii. Jste podvedeni, že jste odeslali peníze a nemáte ani peníze a ani zboží? Řešte to! Já mám vše ohlášeno na Kriminální Policii v Brně od 1.9.2021 a jakémukoliv dalšímu ředitelství předám svoje číslo jednací z Úředního záznamu. Ať se to pěkně spáruje. Zatím se jedná o dva podvedené a zkontaktované lidi, kteří jsou ztotožněni a nahlásili přestupek z důvodu podvodu. Pokud to Policie odloží z důvodu neobjasnění, budu pokračovat dále s právničkou. Škoda mi byla způsobena 1600 Kč, plus částky od dalších lidí, plus výdaje za právničku výjdou doufejme nad 10 tis. a bude to už řešeno jako trestný čin a né přestupek. Podezřelého z podvodu mám dobře zmapovaného. Policii jsem předal naši společnou komunikaci, telefonní číslo, e-mail, potvrzení od banky s odeslanou platby na BÚ, facebookový profil Aleš Otruba, IP adresu internetového připojení jeho PC a podvržené inzeráty z Marketplace a z portálu Bazoš.cz
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:

Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Miroslav Uhlíř 24. 02. 2022

Poslal jsem na tento účet také. Na FB prodávající uvedený jako David. Požádal jsem o zaslání peněz nazpět a ty také poslal. Nevím kde vznikl problém dříve, ale za sebe můžu napsat, že není podvodník.


user picture
Leoš 24. 02. 2022

Dobrý den. Pošlete mi zde ten profil zde, jestli tedy chcete. Zřejmě jste měl štěstí, gratuluji. Už ho máme, u dvou podvedených lidí a Policií ČR uznaného i ztotožněného jako viníka. Aktuálně se řeší přestupková komise, pokračuje se exekučním advokátem. Takže za mě, další poškozené a i za PČR - je to podvodník. Černé na bílém a třech různých úředních dokumentech. Prozatím.


user picture
Miroslav 2. 03. 2022

Dobrý den, zasílám odkaz na profil https://www.facebook.com/profile.php?id=100074687630664 Poslal číslo účtu a já blbec odeslal a pak hned zjistil, že je to špatné. Psal jsem si dva dny a pak peníze fakt vrátil. Našel jsem stejný inzerát na bazos.cz. Již nedohledám. Tam bylo uvedené tel.č. To když jsem googlil, dohledal jsem zcela jiný účet na FB, který nabízel práci. Jako těch propletenců bylo hodně, ale doopravdy jsem měl štěstí. Míra


user picture
Radek 17. 03. 2022

Pane Leoši, můžete mě, prosím, nakontaktovat na PČR, která dotyčného řeší, prosím? 7.3.22 jsem na uvedený účet poslal ve 2 částkách celkem 1769,-Kč, telefon, z nějž mi byl tento účet zaslán, je již týden nedostupný, druhý uvedený v nabídkách na Bazoši a Avízu sice vyzvání, ale nikdo ho nezvedá a na mé SMS nereaguje. Díky!


user picture
Leoš 17. 03. 2022

Samozřejmě, že telefony a profily mění. Prodá 1x až 2x z jednoho a uspí to. Pak založí další kontakt/profil. Každopádně se ví kdo to dělá. To jsem už psal výše. Je potřeba zajít na jakékoliv vám nejbližší Ředitelství kriminální Policie ČR a podat podezření z podvodu. Vzhledem k počtu oznámení a celk. výši podvodně získané sumy, je možné, že to s vámi už sepíší jako trestný čin. Nevím v jaké fázi to PČR nyní má. Je nás už dost podvedených, všichni na PČR byli. Navzájem spolu komunikujeme. Škoda je přes 13 tis. a to jen za takové lidi, kteří mi sami a přímo napsali. Také chtěli radu jak postupovat. Všichni víme co to znamená. Plus budou řádově další lidé, jako vy, kteří se k tomu přidali nebo přidají a částka se navýší. Jestli máte FB, napište do hledání 'Aleš Otruba'. Uvidíte moje příspěvky. Tam mě kontaktujte a poradím vám co dál, pokud to chcete řešit a dostat peníze nazpět. To už bude jednoduché. Díky, že jste napsal. Společně to dokážeme. I když mě mrzí, že jste součástí tohoto zlodějství.


user picture
Radek 17. 03. 2022

Facebook nemám a neplánuji ho mít, ale mám datovou schránku, přes kterou chci oznámení učinit, jakmile na to budu mít čas hlavně kvůli shromáždění dokumentace a sepsání popisu průběhu podvodu. Nějaký vzor podání je i na tomto portále, ale šlo mi o to, aby si mé oznámení PČR pak rovnou přiřadila k již řešeným případům - přidám tedy alespoň odkaz na tuto diskusi.


user picture
Leoš 17. 03. 2022

Myslím, že oznámení pro podvod se dává osobně. Protože PČR vás musí u toho ztotožnit. Viník, a již pro PČR známý podvodník, Aleš Otruba, je tam už několikrát nahlášen v částkách 600 Kč až 3100 Kč. (Opět jen částky, které jsou mi známé). Já jsem první podvedený a zároveň první oznamovatel. Vytiskněte si vaši komunikaci, potvrzeni o odeslaných penězích a předmět, který jste chtěl koupit. Jestli jste posílal tu částku na BÚ, který je zde uveden, tak jeho majitelem byl v rozhodné době p. Aleš Otruba. Osobně bych s tím zašel na Kriminální Policii, ale to už nechám na vás. Stačí říct číslo účtu, kam jste peníze poslal a jeho reálné jméno. Vše to PČR pak screeningem spáruje k sobě/k nám. Snad vám to takto ve zkratce bude stačit.


user picture
Radek 17. 03. 2022

OK, mnohokrát děkuji! Datovou schránkou jsem pro všechny úřady ztotožněn rovněž, domnívám se - zkusím to nejprve přes ni, protože to mám na nejbližší okresní pobočku PČR poměrně daleko.


user picture
Leoš 21. 03. 2022

Pane Radku, ode dnes jsou nové skutečnosti. Pokud jste už na PČR byl, blahopřeji. Pokud ne, už se to bude řešit jako TČ pro opakovanou činnost podvodu. Alespoň, abyste měl nové informace, které jsem dnes zjistil. Peníze budou "rychle" nazpět.


user picture
Vlasta 24. 03. 2022

přidal/a číslo účtu: 4102852093, variabilní symbol: 0800


user picture
Vlasta 24. 03. 2022

Také jsem bohužel tomuto podvodníkovi naletěla. Vydává se za Zdeňka Urbana z Vimperka. Poslala jsem mu platbu ve výši 1569 Kč. Od té doby nereaguje a zásilku samozřejmě neodeslal. Jak postupovat dále, poradíte?


user picture
Vlasta 24. 03. 2022

Toto je jeho další profil z FB: https://www.facebook.com/zdenek.urban.3551 Zítra zajdu na PČR podvod nahlásit.


user picture
Leoš 24. 03. 2022

Dobrý den, tak to mě mrzí. To byl profláknutý profil a měl k němu přístup zase on. Asi jste chtěla koupit mob. tel. Samsung nebo stavebnice Lego. Pokud můžete, vytiskněte si potvrzení o platbě, vaši komunikaci a věc, o kterou jste měla zájem. To už asi nenajdete. Bude to jen v té komunikaci. Zatít pak na jakoukoliv vám nejbližší Kriminální Policii. Ta to (zřejmě) podstoupí dále konkrétnímu ředitelství, které to řeší a bude řešit podle jiného zákoníku než jen podvod. Já tento profil včera dopol. označil a už z něho nic neprodá. Vše včera p. Otruba stáhnul z veřejných nabídek. Pravé jméno tady máte uvedené, číslo účtu se spojí s našimi podanými Oznámeními. Držím pěsti. Dalšího netřeba radit. Napsal jsem toho zde až dost.


user picture
Vojtěch 28. 03. 2022

Tak se taky hlásím jako podvedený kupující ze dne 21.3.2022. Pán vystupuje na Sbazaru pod mailem [email protected], číslo účtu sedí a poslal jsem mu platbu ve výši 1769 Kč (1700 za inzerát + 69 za dopravu). Na maily samozřejmě nereaguje.


user picture
Leoš 28. 03. 2022

Dobrý den, Vojtěchu. Také mě to mrzí. I u vás, že jste okruh lidí rozšířil. Pokud to budete chtít nazpět napište mu, ať to vrátí. Jeho pravý FB profil si dohledáte do 1 minuty. Případně se obrátit na jiné orgány... (Koukám, že iPhone ještě neprodával. Aspoň o tom nevím. Asi nějaká jarní novinka... Minulý týden to bylo oblečení + boty, plus Albi knížky pro děti.)


user picture
Vojtěch 28. 03. 2022

Díky, už jsem pána vyzval k vrácení peněz, na jeho FB profil právě koukám. Uvidím jak se k tomu postaví.


user picture
Leoš 28. 03. 2022

Ztráta času, ale držím vám pěsti. Zatím co vy jste vydělal peníze, on si s přítelkyní koupí 4 pizzy a 6 piv na večeři.


user picture
Leoš 7. 04. 2022

https://elektro.bazos.cz/inzerat/149822385/tv-podvod-pozor.php Jen tak pro další info... ("inzerát" na Bazoš není můj)


user picture
Vítězslav 9. 04. 2022

Tak Alešek Otruba bohužel připravil včera i mě o 800 Kč, měl inzerát na serveru Bazos.cz na hry a konzoli PS Vita. Vše mám zdokumentované a v pondělí podávám TO. Posílal jsem mu peníze na účet 306698210/0300, volal a psal jsem si s ním na čísle 703982502, podepisoval se jménem Recinsky. Byl jsem včera po noční, tak jsem nebyl úplně v kondici a když mi přišla notifikace, že je na prodej raritní hra, která se nedá nikde sehnat, tak jsem neváhal a rychle peníze posílal 💸, než to koupí někdo jiný 🤷‍♀️ Že se jedná o podvod jsem si uvědomil asi 10 minut po tom, co jsem mu poslal peníze na účet. Našel jsem stejnou fotku paměťových karet, které prodával i na Marketplace na Facebooku pod jiným fake profilem. Inzerát i profil jsem na Bazoši nahlásil, už je to smazané. Tak je otázka, kolik takto podvedených lidí bude. Asi v tom jede ve velkém, co si tady tak čtu. Tuto stránku jsem našel náhodou, až když jsem si Googlil jeho skutečný e-mail [email protected]. I když jsem ho hledal podle pravého jména, tak jsem na tyto stránky nenarazil a našlo mi to pouze asi milion odkazů na MUDr. Aleš Otruba, Ortopedický chirurg v Prostějově 😂 Kéž bychom se dočkali jednou spravedlnosti a tato lidská zrůda byla potrestána 🙏🙏🙏


user picture
Leoš 9. 04. 2022

Alešů Otrubů je v Olomouci přesně 5. V jaké je spojitosti s tím, co jste napsal, nám může být jedno. Konkrétně on to ale není. Pokud si myslíte, že to je opravdu on, máte z poloviny vyhráno. Právé jméno máte, vědí o něm vše. Už to je klasifikováno jako TČ. Jen je mi divný ten bank. účet. Na ten jste poslal peníze jako první. Asi...


user picture
Vítězslav 9. 04. 2022

Tak jsem poslal Aleškovi poslední výzvu k vrácení ukradených peněz. Tak uvidíme 🌝 Takže Aleši Otrubo 🤡 z Lutína/Olomouce, máš poslední šanci mi vrátit ukradené peníze 💰 zpět na můj účet 🏦. Pokud se tak nestane, tak jdu v pondělí na Policii ČR 🕵️‍♂️a přidávám se k hromadné žalobě 🔗, která se na tebe chystá. Všechno mám pečlivě zdokumentované📄, včetně nahrávek hovorů ☎️. Jsi lidská zrůda 🧟 a odpad 💩této společnosti. Za tohle všechno skončíš jednou v pekle🔥🔥🔥


user picture
Vojtěch 9. 04. 2022

Hele, taky jsem ho vyzval k vrácení peněz, bez úspěchu. Vypadá to, že se v pondělí projdete


user picture
Vítězslav 9. 04. 2022

přidal/a číslo účtu: 306698210/0300, telefonní číslo: +420703982502


user picture
Leoš 9. 04. 2022

Ono to bude i nové vodítko pro PČR. Co jsem o něm napsal, je pravda. Ve smyslu on a PČR. Už to vše jede. Otázka nyní jestli to je opravdu on, který je vyšetřován. Protože ten je ztotožněn. I když jsem na Vaší straně, tak u vás může být jiné dokazování. Protože BÚ nemusí být jeho a může být nějaké osoby blízké nebo někoho z rodiny. A to se bude muset vše ještě provázat. Určitě bych PČR nasměroval, aby prověřili to, že by to mohl být stále on a jedna osoba, která vás okradla. Dokázání už bude ale na nich.


user picture
Vítězslav 9. 04. 2022

No ten účet 306698210/0300 u ČSOB je vedený normálně na jeho jméno. Před tím, než jsem mu peníze poslal jsem si to číslo Googlil a nic mi to nenašlo, tak ho musí mít asi ještě "čerstvý" a moc podvodů na něm nespáchal. Pokud porovnám komunikaci, co si psal se mnou s tím, jak se prezentuje na Facebooku, tak píše stejným specifickým stylem bez diakritiky a bez čárek v dlouhých větách. No asi nebudu čekat až na pondělí a zkusím nahlásit podvod přes ten e-mail [email protected]. Myslíte, že to má cenu hlásit i bance, aby vyzvali majitele účtu k vrácení peněz? Nezkoušeli jste někdo kontaktovat někoho z jeho rodiny, nebo přátel na Facebooku? To přece není možné, že ho nikdo nedokáže zastavit, aby v tom nepokračoval a neokrádal další a další lidi. Ani mi tak nejde o ty peníze, jako o to, že jsem byl tak hloupý a naletěl jsem takové svini. Podle mě si hodně lidí řekne, že to nebude u takové malé částky řešit a nechá to být. Nesmíme to vzdát a musíme ho zastavit.


user picture
Leoš 9. 04. 2022

Mrzí mě, že jste naletěl. Ale chápu to. Taky mi nejde o peníze. Jen za reklamu na Marketplace jsem dal přes 2500,- abych našel další podvedené. Ale dotáhnu to do konce. I kdyby jen k exekučnímu advokátovi. Už kvůli němu a jeho synovi. Aby toto celé přestalo. Banka: Zbytečné podle mě. Ale možnost máte. Banka může 2x vyzvat "podvodníka", aby peníze z konkrétní platby vrátil. Pokud nebude 2x reagovat, konkrétní údaje od majitele účtu předá zase jen PČR a nikoli vám. Kvůli GDPR. Rodina: Toto je fakt vtipné, jsem rád, že jsem u čtení seděl. Vždyť jeho přítelkyně je na tomto webu taky uvedená a už má na futrech několik zářezů. Ta se s největší pravděpodobností začne řešit co nevidět. Chtěla posílat peníze na dvě různá bank. čísla. Naposledy minulý týden. Pokud mám přesné informace, tak na PČR je hlášena několikrát, ale ještě ne za +10K. Její matka (stejnojmenná jako nejstarší dcera) dělala zcela identické podvržené inzeráty na svém vlastním a taky fiktivním FB profilu, plus na Bazoši. Peníze chtěla poslat na bank. účet 4102852093/0800. Umí v tom chodit. Oni takto žijí.


user picture
Lucie 3. 05. 2022

Tak i já se přidávám. Posláno 27.4. 369 korun... Profil na FB byl Radka Opletalová prý ze Znojma... Zítra chci zajít na policii. Účet byl 306698210/0300 - co všechno je potřeba policistům vytisknout, ukázat, říct? Aby si to spojili se všemi ostatními? Platbu jste v bance reklamovali, nebo čekáte, že se vrátí až ho ,,chytí,,??? Co prostě sehnat adresu (já vím, že to není jen tak) a jít si to s ním vyřídit z očí do očí? To nejde? :D


user picture
Leoš 3. 05. 2022

Dobrý den. Já třeba vím, kde má trvalý pobyt a i kde bydlí v podnájmu s přítelkyní a synem, kam se nedávno přestěhovali. No a co? Mám si někoho na diskotéce zaplatit, aby mu to vysvětlili rázně? K čemu to je? Co se spraví? Nebo za to 369,- či 3369,- stojí? Dne 17. 03. 2022 a 24. 03. 2022 jsem tady psal jak se na PČR připravit. Jestli nemáte tiskárnu, stačí to naprintscreenovat a donést třeba na Flash paměti. Vaše oznámení se pošle už na jiné Krajské ředitelství, kde se to řeší jako TČ. Plus se to sečte s předchozími věcmi, pokud nahlásíte pravé jméno a číslo bank. účtu. PČR dobře ví, kdo dotyčný je. To z několika dalším a opakovaných podvodů na internetu. Zbytek nechejme na PČR, ti jsou oprávnění na někoho "zakleknout". Myslím, že další přidané exekuce k jeho už běžícím exekucím, plus další zápis do Solusu jsou výchovnější, než návštěva úrazovky. To je můj pohled na věc. No a reklamace v bance je možná, ale je to zbytečná věc, kterou ztratíte jen čas a další peníze.


user picture
Lucie 3. 05. 2022

Já si myslím, že ano, že stojí. Neříkám, že ho má někdo hned mlátit, ale asi nečeká, že mu někdo zaťuká na dveře a půjde si pro ty peníze.... A s těmi exekucemi... Takovým lidem je tohle úplně jedno. Moje sestra je taky takový ,,dáreček,, a má exekuce a sama vidím její pohled na věc. Styl - no a co nebydlím na trvalém pobytu, nemůžou mi nic. Víc by ji probralo, kdyby ji někdo proliskal.


user picture
Iveta 15. 05. 2022

Dopadla jsem stejně jako paní Lucie výše, na fb prodával hodinky pod profilovkou Radka Oplétalová, profil bohužel už neexistuje


user picture
Michal 1. 11. 2022

Aleš Otruba, Lucie Orálková - nezaplacené nájmy za byt, bude podána žaloba k soudu.


user picture
Michal 1. 11. 2022

přidal/a telefonní číslo: +420731281374


user picture
Michal 1. 11. 2022

přidal/a telefonní číslo: +420731088320


user picture
Radek 2. 03. 2023

Po čase, pokud by to ještě někoho z poškozených, kteří se třeba neobrátili na PČR, zajímalo - věc vyřešena 22.2.23 trestním příkazem Okresního soudu v Kroměříži (č.j. 3 T 14/2023) trestem odnětí svobody na 1 rok s podmínkou na 2,5 roku pro každého z obou obviněných při prokázané celkové škodě 128.231 Kč.


user picture
Leoš 2. 03. 2023

Krásná práce Policie ČR! I když nejsou ve spisu všechny čísla BÚ, které používali a na které oba dva "podnikali", tak je to velice pěkné. Pokud to nabyde právní moci, osobně to předám Exekučnímu advokátovi. Ten rok ve vězení je dost reálný, protože šance na vyrovnání do 30ti měsíců je podle mého hodně nepravděpodobná. Exekuce, které aktuálně běží v Brně (na malé částky za služby na jednoho z obviněných) jim znemožní to vytlouct nějakou načerpanou pjčko.


user picture
Michal 30. 03. 2023

Poslední co jsem zjistil. Okradl a podvedl i MUDr. Kristián Holibka z vojenské nemocnice v Olomouci. Bydleli na Hakenové ulici v Olomouc-Slavonín i s jeho nebo jejími rodiči. Drogy, hazard, krádeže, podvody, všechno možné.


user picture
Michal 3. 04. 2023

Z Olomouce jim letí další platební rozkaz (123 000,-).


user picture
Michal 5. 04. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
admin 31. 08. 2023

Pokud máte trestní příkaz a je pravomocný tak vám ho můžu pomoci zdarma vymáhat přes exekutora https://podvodnabazaru.cz/enforcement/


user picture
Edita 7. 12. 2023

Dne 28.9.2023 jsem kontaktovala paní Lucii Orálkovou na Marketplace. Nabízela Albi knížky za 2.000,-, které jsem jí následně poslala na účet (4344288093/0800). Poté jsem si všimla, že stejné zboží nabízí další prodejce Aleš Otruba. Na moje výzvy nereagovala, po nějaké době jen vyhýbavě a poté už vůbec. Veškeré informace, fotky inzerátu, komunikace s ní a fotku jejího profilu na FB mám k dispozici.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.