Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
“Anna” se mi ozvala na whatsapp, reagovala na můj inzerát na bazos.cz. Poslala mi webovou stránku, kde bylo tlačítko s částkou, kterou mám přijmout. Prý mi na základě toho přijdou peníze na účet a za pár dní se mi ozve kurýr, stránka se jevila jako ta od zásilkovny. Bezmyšlenkovitě jsem vyplnila svou kartu a byly mi strženy peníze z mého účtu. Poté se podvodník odmlčel, já si zablokovala kartu a volala do banky, bohužel prý putovaly peníze do nějaké kryptopeněženky, takže jsem o ně přišla.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Zuzana Mitasová 20. 11. 2021

Jde o toto číslo, omlouvám se: +420731265237


user picture
Mirka 20. 11. 2021

Bohužel se mi stalo totéž jen odkaz byl falešný přes Českou poštu.Naletěla jsem taky byla jsem málo obezřetná a přišla o necelých 1600.Kartu blokla a nahlásila na Policii.Peníze odešly na nějaké TRANSFERGO do V.Británie.Bylo mi řečeno že nás musí být víc aby se to dalo spojit.Nebyl to i Váš případ?A vzaly Vám taky hodně peněz?


user picture
Zuzka 20. 11. 2021

Dobrý den, ano. mě vzali 5 tis. Na Policii jsem zatím nebyla, protože mám malé miminko a je to pro mě logisticky složité. Pokud je ale šance, že se mi peníze vrátí, půjdu do toho a podám oznámení. Jen mám dotaz - uvedla jsem špatné číslo, to, které mě okradlo je v komentáři. V příspěvku je pak číslo podvodníka, který na mě zkoušel to samé tentýž den večer.


user picture
Zuzka 20. 11. 2021

koukám, že dotaz jsem nedopsala. Ozval se vám také podvodník z čísla 731265237?


user picture
Mirka 20. 11. 2021

Tak to mi moc mrzí i za Vás když máte navíc ještě miminko a obraly Váš o tolik peněz.Mě 16OO,co je to za lidi takhle sprostě okrádat.Oznámení jsem podala I když mi to bylo trapné sdělit že jsem se nechala takto napálit.Ale nechtěla jsem to nechat jen tak plavat a aby jim to prošlo.Nad 10 000 je to trestný čin a pokud se jim to nastřádá tak šance je.


user picture
Mirka 20. 11. 2021

Já měla bohužel jiné číslo podvodníka a vlastně taky hned dvě odlišná.Podvodník zkoušel na Watsapp dvě zprávy jako zájem o dvě zboží.Oboji zkoušel přes falešné stránky České pošty.


user picture
Mirka 20. 11. 2021

Poté se mi ozvali z Policie že se podařilo zjistit další poškozené kteří byli okradený.Ale má to háček vždy tam bylo něco odlišného třeba i dobnost v odkazu nebo ty jiná čísla tak to zatím nešlo spojit s mím případem.Ale prý by stačilo kdyby nás bylo víc lidí kterým peníze odešly na stejný účet TRANSFERGO.Zatím je vše v šetření.


user picture
Zuzka 20. 11. 2021

Mě odešly peníze na WALLETABU na Ukrajinu. prostě do nějaké kryptopeněženky


user picture
Mirka 20. 11. 2021

Tak to je taky zapeklité.To je opravdu odlišný účet než u mě.To si Policie zrovna nespojí s mím případem.Ale každopádně u Vás je to hodně peněz a stále by za to to taky nahlásit a mohli by to spojit s jinými co odešly na ten účet jako Vám.Já tam strávila hodinu na oddělení,nevím jestli to nakonec k něčemu bude ale alespoň jsem se o to pokusila.


user picture
Mirka 20. 11. 2021

U mě se podvodník vydával pod jménem Violetta Stolz.Držím Vám palce pani Zuzko jestli půjdete taky podat trestní oznámení na neznámého pachatele ať máte víc štěstí než já.


user picture
Zuzka 20. 11. 2021

Děkuji Vám a také držím palce. Aspoň si dáme příště větší pozor.


user picture
Mirka 20. 11. 2021

Ano přesně tak když ne jinak,máme pro příště velké ponaučení.Příště už budeme vždy ve střehu.Dobré je na celé věci že nás alespoň hned napadlo zablokovat ty karty,mohlo by to dopadnout i hůř.


user picture
Michaela 20. 11. 2021

Já jsem měla včera možná stejný případ. Anna Kanuiz, tel 731 265 237. Prý mám zásilku poslat přes kurýra Zasilkovny na https zasilkovna cz.secur deal.site ... už nefunguje. Zadala jsem údaje a první platba se strhla, naštěstí jen 22,45 Kč v GBP na TRANSFERGO. U druhého pokusu už jsem naštěstí dávala pozor, jinak bych přišla o 26 181 Kč. Stydím se, že jsem taky naletěla a zadala jako blbec všechny údaje. Naštěstí moje daň za blbost byla nízká a příště si dám větší pozor.


user picture
Mirka 20. 11. 2021

Ano i na Vás to zkoušeli,přesně jak popisujete,Střídají odkazy,telefonní čísla a účty.Princip podvodu je vždy stejný,vylákat údaje a naoko předstírat zájem o zboží.U Vás telefon sedí jako u paní Zuzky i falešná zásilkovna.Spolu máme zase nejspíš totožný účet,kam peníze odešly.Naštěstí pro Vás malá cena.A jistě jste si taky kartu pro jistotu blokla.A nebojte i já se stydím a sypu popel na hlavu.Zpětně si říkám že jsem musela mít nějaký zatmění mysli že jsem takhle hloupě naletěla.Ano ponaučení to je pro příště.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.