Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
POPIS PODVODU
Na Facebooku má jméno Vraťková Jančule a má i FB skupinu s prodejem oblečení, tak jsem si myslela, že to je seriózní, ale bohužel. Dva měsíce jsem čekala na zásilku (stále výmluvy, že zboží čeká na celnici, apod.). Požádala jsem o vrácení peněz a stále nic (výmluvy na nemocnou dceru).
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:


Číslo a místo hromadného řízení:


Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Petra Vaščilková 21. 03. 2024

Na Facebooku má jméno Vraťková Jančule a má i FB skupinu s prodejem oblečení, tak jsem si myslela, že to je seriózní, ale bohužel. Dva měsíce jsem čekala na zásilku (stále výmluvy, že zboží čeká na celnici, apod.). Požádala jsem o vrácení peněz a stále nic (výmluvy na nemocnou dceru).


user picture
Helena Jenšovská 20. 04. 2024

S pani "Vraťkovou" mám stejně zkušenosti. Zboží objednané před Vánoci, 3x oddálení doručení, poté jsem pořádala o vrácení peněz. Stále nic, neustále přisliby vrácení, screen platby s budoucí splatnosti, která se dá zrušit a zrušena byla (nic neprislo), výmluvy na napadení účtu.....s paní nedoporucuju obchodovat nikomu.


user picture
Petra Vaščilková 21. 04. 2024

Já jsem od ní nakonec ty peníze dostala, ale to jen kvůli tomu, že jsem pohrozila svými známými na policii a výhružkami, že to rozhodně tak nenechám a řešit se to bude. Paní zřejmě hřeší na to, že to lidi nechají být a nebudou podávat trestní oznámení. Je to hnus. Poučila jsem se, že i když se jedná o veřejnou stránku s prodejem oblečení, kde je několik tisíc členů, tak to i tak není zárukou toho, že dotyčný nebude podvodník. Už se opravdu nedá věřit ničemu a nikomu.


user picture
Kristyna Březinová 25. 04. 2024

Dobrý den,já ted cucim jak blázen,. Objednala jsem 18.2. balík a přesně do včerejška stejně já vy,výmluvy,posouvání, nemocné děti atd. Včera po bambilionte urgenci se mi v aplikaci zasilkovny cosi objevilo,tak jsem zvědavá, zdali je to ono. Ovšem se ale už dnes nemohu dostat a ani najít její úžasnou fb skupinu. No jsem tedy zvědavá,jak to dopadne,ale to je hnus tohle:(


user picture
Petra Vaščilková 25. 04. 2024

No, doufám, že se Vám třeba poštěstí a zboží obdržíte. Je to opravdu nechutné a divím se, že se tihle lidi pak neštítí podívat se do zrcadla. Když tak také napište, co jste obdržela, to mě upřímně zajímá. Já už tu skupinu taky nemohu dohledat. Držím palce a pokud Vás dotyčná bude chtít taky napálit, určitě se nenechte odbýt nějakými výmluvami.


user picture
Kristýna Březinová 25. 04. 2024

Určitě napíšu...jako mě je z toho úplně zle,vím,že se to děje, ale mě ještě ne...poprvé jsem naletela..už jsem z toho tak otravena,dva měsíce keců uplne o ničem a dnes najdu toto🙈no to byl zas nápad, si ted říkám...no fakt jsem zvědavá, co dorazí...jen si říkám,dá se s takovými smejdy něco dělat?


user picture
Petra Vaščilková 25. 04. 2024

Mohu se na to pozeptat, ale myslím si, že by se museli ozvat o ostatní podvedení, aby se dala dohromady celková částka, o kterou dotyčná všechny obrala. Na internetu je také vzor k podání trestního oznámení, takže ten by se mohl vyplnit, podat a potom se dá dohledat, zda se jedná o tu samou osobu. Ale je to určitě běh na dlouhou trať :-/


user picture
Kristýna Březinová 25. 04. 2024

Přemýšlím,že to zkusím zajít k nám na stanici,třeba se ozvali i další zákazníci...dojdu tam,ikdyz mi přijde balík,pac to je nechutnost 🤷‍♀️


user picture
Kristýna Březinová 26. 04. 2024

Tak jsem si dnes převzala balík a teď ho otevřela 🤣paní mi poslala 14 ks oblečení-misto objednaných a zaplacenych 40 ks,opravdu sekacove "kvality" a z těch 14 ks jsou min 3 ks v jiné velikosti,než jsem si objednala...takže asi tak no


user picture
Petra Vaščilková 26. 04. 2024

No, tak to je mazec.. To se dalo čekat, potvora hnusná 😡😡😡 Jak to budete řešit? Tohle je jasný podvod.


user picture
Kristýna Březinová 26. 04. 2024

Popravdě nevím jak to mám řešit, ještě po jejich včerejších vyhruzkach,že mě nahlásí na PČR, jako nevím co by na mě nahlasovala 😁je pravda,že mě vadí myšlenka,že je to podvod,na druhou stranu nevím,zdali mám sílu to nějak řešit...vy budete něco podnikat?


user picture
Petra Vaščilková 26. 04. 2024

Ona si dovoluje vám ještě vyhrožovat,když sama je takový šmejd?? Tak to je fakt vrchol drzosti. Upřímně, já jsem začala vyplňovat okamžitě formulář na podání trestního oznámení a během toho jsem jí psala výhrůžky já, ať si se mnou nehraje, že si začala s nesprávnou osobou a psala jsem jí, že podávám trestní oznámení. Hodně jsem do ní ryla, takže mi nakonec ty poslala, dokonce mi omylem poslala ještě víc, ale to už je její problém. Ale můžu Vám říct, že mě to tak vyčerpalo psychicky, že jsem si pak jen sbalila věci, uložila dokument o tom trestním oznámení a odešla z práce domů.


user picture
Kristýna Březinová 26. 04. 2024

No jako jo noo,zkoušela to a skoro se jí povedlo mě zastrašit,ale pak se mi to rozlezelo v hlavě a ať si naskrabe, ale síla to je...nicméně, teď mi paní prodloužila život o mnoho let,zkouším si tu ty luxusní kousky a řeknu vám,to je něco 🤣uvidím,ještě budu přemýšlet,zdali něco podniknu či to uzavru, snad se alespoň toto dostane k velkému množství lidí, aby věděli


user picture
Petra Vaščilková 26. 04. 2024

Tahle webová stránka je každopádně super. Prostě je potřeba si to číslo účtu prověřit, ale na druhou stranu je, že ti podvodníci můžou mít těch účtů víc a ne všechno se sem stihne vložit včas. Je to vždycky riziko 🙁 No, uvidíte, zda budete mít chuť a energii to řešit dál. Já peníze dostala, ale i tak jsem to vydejchávala dlouho. Zmije jedna..


user picture
Adéla 27. 04. 2024

Mám s paní zkušenost z 3/2024. Měla jsem u ní objednané zboží v celkové hodnotě asi 3 000. Našla jsem její číslo účtu zde, screen sem jí poslala a obratem mi poslala peníze. Řeší se i zde pod jiným číslem podvodu: 9077


user picture
Emilka 30. 04. 2024

Dobrý den, tak koukám, že nakonec mají těch účtů několik a řeší se tu snad pod všema. Paní Vraťková je ve skutečnosti paní Demeterová. Vystupuje/vystupovala pod X jmény a průběžně je pořád mění, když se někde provalí co je zač (Nelly Hršelová, Leona Novotná a spousta dalších profilů). Pokud čekáte na oblečení delší dobu - nedočkáte se. Ideálně zažádat o navrácení peněz (samozřejmě to bude co nejvíc oddalovat a vymlouvat se, že banka nefunguje, nebo že tam něco popletli a další kraviny, takže tomu vůbec nevěřit) a rovnou ji konfrontovat tím, že víte kdo to je a že vystupuje pod falešným jménem a nejlíp ji i zveřejnit v prodejních skupinách na fb (když ji takhle někdo vyvěsil, platba se mu zázrakem do vteřiny připsala na účet). Řešila se mockrát třeba na fb skupině DIAGNOZA MÁMA


user picture
Emilka 30. 04. 2024

A ještě teda dodám, že bych to s ní rozhodně nějak řešila. Ona totiž přímospoléhá na to, že to řešení všeho pro vás bude tak zdlouhavý, že se na to raději vykašlete a peníze ji necháte.


user picture
Miri 6. 05. 2024

Také jsem naletěla paní a marně čekám na balík nebo peníze 😞 alespoň ty peníze… samé výmluvy. Snad ji toto neprojde!


user picture
Simona 5. 06. 2024

Dobrý den. Bohužel jsem taky náležela, objednala zboží a nic, jen samé výmluvy. Jak mám prosím postupovat dál? Prosím odpověď do meilu. Dekuji


user picture
Simona Šupolová 5. 06. 2024

přidal číslo a místo hromadného trestního oznámení: 9077 - Facebook, 936,-


user picture
Petra Vaščilková 5. 06. 2024

Jedna paní tady psala, že jí poslala sreen této konverzace, kde se o ní už ví, že okrádá lidi a nakonec jí peníze poslala. Já jsem je od ní taky dostala, protože jsem hrozila známostmi na státní policii. Buď zkuste taky nátlakem nebo podat trestné oznámení (podle toho, o kolik peněz Vás "obrala"). Nejlepší by asi bylo hromadné trestní oznámení, tam ta částka pak naskočí úplně jiná a už se to taky řeší jiným přístupem. Tihle lidi nebudou mít nikdy dost.


user picture
Nikola Trundová 6. 06. 2024

Taky čekám dlouho na balíček už asi od ledna . Peníze bych ráda zpět , cca 1500kc hnus .


user picture
Kristýna Rojková 7. 06. 2024

Na Fb jsem paní našla pod jménem Janna Vratiskova. A skupinka kde oblečení prodávala se jmenovala Levný holčičí bazárek. V Červnu 2023 jsem si objednala balík 80 ks oblečení který mi nepřišel. Pak jsem paní psala a poslala 1 krabici s 32ks oblečení teď mi měla vrátit zbytek peněz a nic.


user picture
Kristýna 7. 06. 2024

přidal číslo a místo hromadného trestního oznámení: 9077 - Facebook, 1639,-


user picture
Martina Začalová 10. 06. 2024

Paní jsem objevila na fb stránkách, kdy nabízela značkové věci k prodeji za par korun. Do dnes jen samé výmluvy , zboží ani peníze nemám. Rada bych peníze zpět, účet nefunkční. Jedna se o 800kc.


user picture
Šárka Dospivová 10. 06. 2024

Na fb jsem si od paní Janna Vratislava objednala zboží už po druhé, poprvé samé výmluvy nakonec vrátila peníze, momentálně zase čekám na zboží víc jak měsíc. Ráda bych peníze zpět.


user picture
Dominika Juřínková 10. 06. 2024

přidal číslo a místo tresního oznámení: Újma na majetku - Ratiboř, 2334,-


user picture
Žaneta 10. 06. 2024

Taky jsem u ní objednala zboží už tak před 3tydny ,ne-li dřív a zboží nikde..mezitím zmenila i profil. Výmluvy že už to posílá ,kdyz jsem chtěla ať mi pošle potvrzení o poslanem balíku ,tak psala že večer,pak druhý den odpoledne pošle a pořád nic..Nakonec z ní vylezlo, že všechno má v notebooku( podklady) ve skladu 80km od domova.Pak že tam zajede a nakonec mě blokla..zprávy mam ofocene..


user picture
Lenka Franzl 11. 06. 2024

přidal/a číslo účtu: CZ7703000000000297328049


user picture
Martina 11. 06. 2024

Dobrý den, já bohužel též spatne zkusenosti a přitom asi třikrát balíček přišel bez problémů. Po té výmluvy a jak se jí pořád někdo někam naboural od dubna určují balíček a balíček ani peníze nikde a nakonec se paní nedá ani nikam napsat odkaz najednou nefunguje. Hrůza co se v dnešní době děje. Člověk už nemůže nikomu věřit.


user picture
Alina 11. 06. 2024

přidal číslo a místo tresního oznámení: 10220 - Rokycany, 385,-


user picture
Tereza 14. 06. 2024

Platba za obleceni 972 Kc, dlouhe cekani, pripominani se, z jeji strany sliby a pak blokace. Na FB figuruje pod jmeny nize, na messengery nejde napsat zprava: Jancule Vratkova Jana Vratkova Janna Vratiskova Michal Basta je vlastnik bankovniho uctu. Jeji prave jmeno je mozna Luisa Demeterova. Podvod je zde nahlaseny take pod cislem 9077. V pondeli se pridam s podanim TO na PCR.


user picture
Petra Žůrková 17. 06. 2024

23.10.2023 jsem poslala platbu 1278kc a doteď nemam ani penize ani zboží 😤

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.