Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Od paní, co na Facebook Marketplace jako Aneta Macková, jsem kupovala Albi knihy, nabízí je použité ve dvou inzerátech - malé za 150,- a velké za 250,- s množstevní slevou. Poslala jsem jí 1500,- za 5 velkých a 3 malé knihy + balíkovnu, která má aktuálně akci 30,- při dodání na adresu (využila jsem u jiného nákupu). Nejprve nabídla odeslání začátkem týdne, v úterý jsem nabídla, že se mohu ten den nebo ve středu zastavit, na to odvětila, že musela za nemocnou kolegyni pracovně narychlo odjet. Nabídla jsem tedy, že se zastavím o víkendu neb na knihy spěchám, ať mi pošle telefon, že se domluvíme. Řekla mi pouze, že se ozve až se vrátí. Na mou poslední zprávu ať pošle zpět peníze zatím nereaguje. Profil je nový, obsahuje 'profi' fotografie a pozici Social Media Manager na Notino. Profil během konverzace na den zmizel i s inzeráty, pak se zase rozjel, 'Aneta' je i součástí skupiny na Facebooku 'Podvodníci na Marketplace', kde jsem ji dnes také nahlásila. Bohužel v bance nevidím jméno účtu, kam se peníze připsaly.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Lucie 25. 04. 2024

Dobrý den, patřím též k povedeným od této osoby.. stálo mě to 480kc za 3 malé albi knihy. Když jsem ji napsala, ze chci penize nebo pujdu na policii, tak se mi vysmala.. že pro takovou částku se mi policie vysměje


user picture
Iva 1. 05. 2024

Dobrý den,i já jsem jednou z povedených touto osobou, která má stejné číslo účtu. Vystupuje pod jménem Sarah Koreynova,v jiných skupinách a inzertních portálech jako Aneta Macková. Je proti této osobě vedeno trestní oznámení za podvody. I když jsem si na Marketplace prověřovala její profil,bylo mi to k prdu. Objednala jsem si u ní Lego kytici za 700,- + 30,- balikovna. Ještě včera mě ona osoba ujišťovala, že mi balíček do konce týdne přijde a když jsem jí chtěla psát,tak jsem již zablokovaná a nelze jí kontaktovat. A inzeráty má smazané. Tak zde uvádím alespoň číslo účtu na které chodí platby: 5385528043/0800 . Konverzaci mám uloženou a protože již existuje spis na PČR,tak i já budu nucena se přidat, protože částka by podle povedených měla přesahovat 10000,- . Tato osoba prodává po nízkých částkách,ale když je zájemců víc,tak se to nastřádá. Jinak fotografie na fb profilu jsou staženy z Instagramu. Mrzí mě to, protože jsem normálně opatrná a tohle se mi stalo doufám poprvé a na posledy. Takže pozor na toto číslo účtu. Ona osoba má oblast Brno. Již jsem upozornění dávala do podobné skupiny, která se zabývá prodejem lega. Buď zajdu na policii nebo se pokusím ještě kontaktovat svou banku . Také je ve skupině Podvody a podvodníci na FB . Takže pozor na to,kam posíláte peníze.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.