Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Dne 21/4 Reagováno na inzerát na bazoš.cz - https://vstupenky.bazos.cz/inzerat/184582598/rammstein-2024.php, vstupenky na 3x Rammstein - stání k podium, 3x 3000,- . Pozor tento inzerát není již ten původní, kde měla jméno Martina. Bankovní účet je pak vedený na jméno Daniel Kaplan. Komunikace probíhala telefonicky i přes WA. Dotyčná zněla opravdu přesvědčivě i vystupování měla příjemné. Napřed jsme byli domluveni, že jako důkaz zašle pdf vstupenky se skrytým QR kódem, což opravdu udělala (pak to na WA smazala). Pro jistotu jsme ji ještě s přítelkyní kontaktovali i z jiného telefonního čísla, na které ale nereagovala. Vše tedy vypadalo důvěryhodně. Domluvili jsme se napřed, že zaplatím pouze první vstupenku, načež mi měla zaslat první pdf soubor. Do mailu mi pak přišel pouze QR kód (s tím, že má všechny tři e-tickety v jednom pdf a pošle mi ho až po obdržení kompletní platby) "elektronické vstupenky", který rozhodně ticketportal.cz nepoužívá, byla zde na konci "přeposlaného mailu" uvedená špatně i adresa (ticketportal.com). Po dalším telefonickém hovoru mi sdělila, že tuto vstupenku zaslala omylem a že je neplatná a z ticketportalu ji zaslali novou. Dále mi tedy do mailu poslala nakonec všechny tři vstupenky, které se lišily pouze číslem na konci jenže u každé vstupenky byl stejný QR kod :). Dotyčná si pak začala vymýšlet, že vlastně vstupenky nekupovala přímo ona, ale že jí to prodal někdo jiný, s tím že ho bude muset kontaktovat.... no zkrátka a dobře x výmyslů.... Dotyčné jsem pak oznámil, že pokud peníze nepošle zpátky, jdu s tím na policii. Pak ještě zareagovala, že mám chvíli počkat - čekal jsem do odpoledne, samozřejmě nic nedorazilo. Na dotyčnou je u policie podáno trestní oznámení, s tím že mi úplně nepochopitelně okolo 22 hodiny znovu začala reagovat, že mi během dnešního dne (22/4) peníze pošle, bude volat a že seděla celou dobu na policejní stanici, kde řešila bůhvíco :). No k mému velkému překvapení ani dnes nic nedorazilo. Jsem opravdu rád, že jsem "aspoň" zaplatil pouze tu jednu vstupenku...
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jan Staněk 22. 04. 2024

přidal skutečné jméno majitele účtu: Daniel Kaplan k bankovnímu účtu: 2902838979/2010

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.