Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Nakupoval jsem PS4. Pan Burda, nebo pan Chytil (podepsal se 2 ruzně) si nechal poslat peníze, ale po zaplacení přestal komunikovat. Telefonní číslo jsem na něj získal po dotazu na bazos.cz, aby mi poslali telefon ze kterého potvrdil přihlášení. Obchod semnou přes telefon nechtěl komunikovat. veškerá komunikace tedy proběhla pouze po emailu. Na telefon jsem zkoušel volat, ale pán se nepředstavil a ani nechtěl. Po smskách mi psal, že s tím nemá nic společného, že jsem se spletl, jak jinak :).
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:

Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Potkan 10. 03. 2021

Pán zjevně upgradoval a pokouší se lidem tu za 15, tu za 17 tisíc střelit PS5. Operuje na Bazoši i S-Bazaru (S-Bazar upozorní, že mailová adresa je čerstvě založená.) Totéž číslo účtu, tentýž telefon, používá fotky jiných inzerentů včetně kopie účtenky. Podepisuje se Martin Danko, aby odpovídal jménem účtence předkládané jako důkaz o legitimnosti nabídky. Peníze samozřejmě požaduje zásadně předem "kvůli špatným zkušenostem s dobírkou". Jako forma přivýdělku je to zajímavé, leč neschvalitelné. Děkuji panu Kočímu za včasné varování.


user picture
Kučera 11. 03. 2021

Stejná situace , poslal peníze dopředu a už žádná odezva. Také PS4, zítra půjdu na policii, díky za zjištěné číslo , snad trochu pomůže


user picture
Kučera 11. 03. 2021

Zeptám se pane Kočí jestli jste byl na policii a podal trestní oznámení a máte číslo jednací?


user picture
MILOSLAV 12. 03. 2021

Zdravím, pane Kučero, ano na policii jsem byl a číslo trestného oznámení je: 23954/PŘ20201 hlášeno ve Žďáře nad Sázavou. S vašim příspěvkem se bude jednat o trestný čin a to už bude zajímavé. Pro policii si připravte emailovou komunikaci v eml. formátu, dokáží z toho zjistit IP adresu a místo ze kterého komunikoval. Dejte vědět jak jste dopadl. Kočí


user picture
Kučera 16. 03. 2021

Dobrý den, tak jsem byl také na policii, případy se sloučily a nyní vše bylo předáno do Opavy. Přidal jsem číslo trestního oznámení, pod kterým jsou případy sloučeny.


user picture
Lukáš 31. 03. 2021

jak se prosím udělá ten eml. formát? Narazil jsem na stejnou podvodnou osobu a zatím jsem požádal svou banku, aby kontaktovala banku příjemce, aby platbu vrátila. Následně pokud se tak nestane půjdu také na policii


user picture
Miloslav 31. 03. 2021

Lukasi, moc bych vam to pral, ale hodne by me prekvapilo, Kdyby to banka bez schvaleni majitele vratila. Nevahejte a bezte na policii. Cim vice nas bude tim lepe.


user picture
Luks 31. 03. 2021

Banka to urcite nevrati. Ani nemuze. Posle majiteli uctu jen vyzvu k vraceni s rozestupem 14 dni a nasledne mi poskytnou vsechny udeje o majiteli uctu kdyz prokazu ze jde o podvod. A mam komplet mailovou komunikaci samozrejme takze to neni problem


user picture
Apollyon 10. 04. 2021

Doplním vám spis. Podvodník operuje ďalej.


user picture
Nikola 13. 04. 2021

Chápu Vás všechny, že podáváte TO, avšak situace mezi prodejcem a číslem účtu je složitější. Na fb vystupuje nějaká paní Lenka Podskalská, která hledá s prominutím tupé ovečky na jakousi práci k mateřské, důchodu nebo tak.. Moje maminka, matka na MD, se jí ozvala a chtěla více info. Paní Lenka si vymyslela srdceryvný příběh, jak se rozvádí s manželem a mají společný účet, a tak hledá někoho ke komu by si mohla posílat penze za prodej věcí na svém eshopu.. Mamka ačkoli neznala všechny další věci na to Paní Lence kývla. Podotýkám, paní Lenka nabízela odměnu týdne cca 1500,- Takže účet který tu uvádíte je mojí maminky, která je ve všem úplně nevinně. Vím, že to nemění nic na tom, že ste podvedení, peníze ste odeslali mojí mamce, která je v zápětí někam odeslala paní Lence(ve vašem případě panu xxxx). Chci tímto říct, že ne vždycky účet patří zakladateli podvodu. Případ řeší policie už ve větším a na paní Lenku podala mamka TO.


user picture
Lukas 13. 04. 2021

Vážená slečno/paní Nikolo, to je sice smutné, ale tím pádem jsou trestní oznámení podaná na vaší maminku, protože ona je povinna peníze vrátit, pokud ji na účet dorazily. Horší pro vaši maminku je to, že se tak asi ve většině případů stalo v době nouzového stavu a trestní sazba v takovém případě je opravdu hodně vysoká. Pokud obdržela peníze, o kterých nevěděla a poslala je dál, tak to už něco naznačuje o míře inteligence. Nic to nemění na tom, že prostě v době nouzového stavu ,,ukradla,, peníze, které ji nepatřily. Jen osobně si myslím, že to co uvádíte není samozřejmě pravda a jen si autor těchto podvodů začíná uvědomovat, že se dostal docela do vážného problému, pokud peníze sám nevrátí všem koho okradl.


user picture
Nikola 13. 04. 2021

Policie jiz obdržela konverzaci mezi mamkou(vlastník účtu) a paní/panem(ten kdo má inzeráty a okradl vás). Vše se teprve řeší a uvidí se, jak to bude dál.


user picture
Lukas 26. 07. 2021

Dobrý den někdo nějaký posun Četl jsem článek že je už pachatel ve vazbě a hrozí mu až 8 let Já jsem to nikde nehlásil zatím ale včera mi sama od sebe volala policie ČR že chtějí dodat podklady asi dostali info přímo od banky se kterou jsem komunikoval je to nějaká slovák a má přes 400 podvodů


user picture
David Svobodník 3. 09. 2021

Dnes stejný případ. Měl dojít Apple Iphone 8 na dobírku za 4510 kč. Obdržel jsem Apple Iphone 5s....... Údajně záměna, mám zaslat telefon zpět na lidickou, kde jsem zjistil je pouze virtuální adresa ale nikdo kdo by balík převzal zpět není. V pondělí jdu na policii se všemi podklady. Pokud už je nějaké číslo jednací, poprosím o SMS na 605241209 Děkuji

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.