Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na portale bazos.cz nabizi pani Albi tuzku a knizky, cena dohodou. Prvni chtela 2500 Kc, nakonec souhlasila se slevou 2200 Kc vc. postovneho. Vyjadrovani, sloh, gramatika prijemne a bezchybne. Chtela komunikovat jen pres telefon, mail ani jmeno na sebe neuvedla. V inzeratu ma pouze Gabriela. Po odeslani platby uz nereaguje, ani na sms, ani na tel. hovory. Kdyz jsem ji 2 dny po platne napsala z jineho cisla, odpovedela hned, ze imzerat je aktualni a vse ihned k dispozici. Nikdy se mi tohle nestalo, dejte si ostatni na ni (na nej?) pozor. Co jsem kde prohledala, zatim tento telefon (739060098) ani ucet (2702379050/2010) uvedeny, jako podvodny, neni..
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:

Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Tereza 6. 12. 2022

Dobrý den, stejný případ, jen o pár týdnů později, bohužel mě nenapadlo si nejprve prověřit. Paní komunikovala z mailu [email protected], takže mění jména. Číslo účtu stejné. Naštěstí jsem chtěla zakoupit jen jednu knihu, škoda není tedy tak velká. Kdyby nás bylo víc, bylo by dobré paní nahlásit na policii, aby se situace neopakovala.


user picture
Jarmila 6. 12. 2022

Dobrý den, bohužel stejný případ.. měla jsem zájem jen o Albi tužku, paní byla ochotná, reagovala, text bez chyb... měla jsem strach poslat peníze dopředu... tak mi paní poslala aktuální fotky ( věrohodné) poslala jsem peníze a od 1.12. nereaguje. Na mém inzerátu vystupovala jako Marta Kopečná!! :-( hlašte se další, nahlásíme jí na policii!!!


user picture
Marie 6. 12. 2022

Dobrý den, za mne nahlášena na policii. Určitě běžte také, ať se na toto číslo účtu nasbírá alespoň 10.000 Kč. Jinak se tím, bohužel, policie zabývat nebude :-( Každopádně tam tyto informace, jako je číslo účtu a telefon, evidují a budou si k tomu přidávat další podvody této osoby. Pozor, inzeruje i na sbazar.cz pod jménem/emailem gabinavyhnalkova, místo prodeje Štěpánov.


user picture
Anna Michalová 7. 12. 2022

Dobrý den, také se přidávám k podvedeným. I jdyž jsem jindy opatrná a prověřuji, jak to jde, zde jsem jednala ukvapeně, protože jsem o jednu albi knížku hodně stála a jednala rychle, abych byla první. Naopak jsem byla až moc vstřícná a nabídla, že si vemu 4 za sníženou cenu - 600 Kč (3 by se mi i hodily) a zaplatím předem a pošlu kód balíkovny. Měla jsem poslechnout svou intuici a couvnout, když se následující den naskytla možnost získat tu mou vybranou jednodušše a dokonce levněji. Paní odpovídala a inzerát vypadal věrohodně. Ještě jsem se jí ptala, kdyby měla další zájemce, ať dá vědět, že seženu jinde. Napsala, že počítá se mnou (2.12.), což byl její poslední email a já jako naivní slušńák tedy poslala peníze i kód a ještě asi 3 emaily a už bez odezvy :-/. Paní měla email [email protected] (z Tábora) a inzerovala na bazos.cz, ještě se mě před tím ptala, zda může email smazat a já potvrdila (a neopsala si její telefon!!!) 🤦. Tak snad už další nenaletí a bude nás dost pro trestní stíhání.


user picture
Anna Michalová 7. 12. 2022

přidal/a číslo účtu: 2702379050/2010, email: [email protected]


user picture
Anna 8. 12. 2022

přidal/a telefonní číslo: 732795626


user picture
Anna 8. 12. 2022

přidal číslo a místo tresního oznámení: PID-EM-2022/434459 - [email protected], 600,-


user picture
Gabriela 20. 12. 2022

Dobrý den, tento podvod souvisí i s podvodem číslo 3909 a 4019 skrz mail anickak0seznam.cz a číslo účtu 2702379050/2010. Mění jména jak na běžícím pásu, hůř se pak hledají spojitosti mezi podvedenýma. Ale už jí moc nechybí k pokoření 10 000 Kč. Prosím kdo můžete určitě podejte TO na PČR, není to zbytečný.


user picture
Marie 21. 12. 2022

Dobrý den, dle informací z PČR už se nasbírala částka na TO. Hledají pachatele, tak kdo můžete, opravdu neváhejte a ohlašte to.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.