Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Prodávala jsem matraci, paní Anna Kowak se ozvala v noci přes whatsup. Celá konverzace: AK: Dobrý den, píšu o inzerátu na bazosu, je na prodej? Orfeus 80x15x200 nová nepoužitá za 1900Kč Ja: Dobry den, ano je jeste k dispozici. Chcete si přijet? Dnes jsem převážně doma, přes týden jen v pozdějších večerních hodinách AK: Je možné zaslat kurýrem DPD po platbě předem na účet? Objednám kurýra a zaplatím poštovné. Kurýr zabalí a odveze domů. Dobrý? Ja: Dobrý den, s tím nemám zkušenost, ale proč ne, jen to budete mít o tu dopravu dražší, ale určitě to možné je. AK: https://dpd-cz.delivery491.info/?DPD_orfeus_80x15x200_nova_nepouzita5103 Toto je sledovací číslo kurýra. Tento účet je platný 30 minut, takže je nejlepší to udělat hned. Zaplatil jsem DPD. Peníze si prosím vyberte na svůj účet prostřednictvím objednávky. Je zde tlačítko „Přijmout prostředky“ a vyberte banku. Po potvrzení objednávky Vám kurýr zavolá, kdy dorazí a na jakou adresu Ja: Dobrý den, nepustí mě tam antivirus, nejste z Prahy, to bychom za benzín mohli přivézt a převzit si platbu na místě. Na to žádná reakce - kontrola původního textu na internetu - mnoho podobných na diskusi "Podvod na Bazoši" na stránkách peníze.cz - mnozí se dostali přes upozornění na phishing a zadali číslo karty i bezpečnostní kod a přišli o peníze - proto raději upozorňuji zde. Evidentně je to nové telefonní číslo a jméno ale již osvědčený trik
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Milena 12. 10. 2023

Tak já mám dnes úplně stejnou zkušenost. Bohužel, potvrdila jsem v Georgi klíč platbu 7000 Kč 🙈. Zpětně vidím velké nesrovnalosti hned na začátku. Konverzace úplně stejná...jméno Elisa Kowak, budu podávat trestní oznámení.


user picture
Milena 12. 10. 2023

přidal/a telefonní číslo: 739283303

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.