Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na Marketplatze jsem napsala na hrnky a domluvila se na platbě předem. Po odeslání peněz pán přestal komunikovat.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Milan Bartoš 8. 02. 2023

I tento pán reagoval na Marketplace na můj inzerát, kdy tvrdil že vlastní požadované zboží. Jednalo se o originál 3 hry pro konzoli Playstation1 v hodnotě 1.500,- Kč, kdy se mělo jednat o hry které má v držení od novoty a jsou pouze jednou hrané. Poslal mi fotky stažené z internetu (Aukro), bohužel k jeho smůle od prodejce se kterým příležitostně obchoduji, který právě tyto hry prodával v aukci a byly již prodané zcela někomu jinému. Nabídl mi, že když mu pošlu okamžitou platbu, tak mi přidá ke zboží jednu hru zdarma navíc a že to hned bude odesílat. Když jsem jej požádal o osobní předání, tak se neustále zdráhal, že nemusím k němu jezdit, že si ušetřím čas i cestu, jelikož to k jeho (údajnému) bydlišti mám přece jenom daleko (Ostrava - Tišňov cca 185 km). Opakovaně mě žádal o okamžitou platbu, takže jsem mu nabídl že syn bydlí ve Zlíně, má to k němu blíže a že preferuji osobní předání, takže jsem po něm vyžadoval jméno, příjmení, adresu a mobilní telefon. Chvíli se zdráhal, neustále mě přesvědčoval, že když mu pošlu okamžitou platbu, tak mi to hned pošle a nemusí syn jezdit, ale nakonec mi tedy napsal kde se mám dostavit. Údajně jsem se měl dostavit do Tišňova, ulice Hornická 1520, zvonek č. 5, kontakt 728791040. Domluvili jsme se, že kdyby nevyšlo osobní předání, aby mi pro jistotu poslal číslo účtu, což tak učinil 1036362067/5500 , že se mu druhý den ráno ozvu. Na druhý den se mi ozval jestli je již syn na cestě, podle mě si jen udělal legraci a netuším, ke komu bych přijel, dozvonil se, nebo dovolal. Sdělil jsem mu, že syn nepřijede, že jsem si na těchto stránkách zjistil co je zač - Podvodník co láká lidi na zboží, které nemá a nechá si za to zaplatit. Požádal jsem jej, aby mi vysvětlil proč mi posílá fotky z internetu, které nejsou jeho, že je uvedený v databázi podvodníků. Bohužel žádná odezva, což se dalo předpokládat. Proto varuji lidi před tímto člověkem, doporučuji neobchodovat s neověřenými lidmi, neposílat nic předem a vše si ověřit. Nahlásit každou takovou podvodnou událost, aby jim PČR zatla tipec. Díky tomu, že si vše nejprve ověřuji jsem nepřišel o peníze, tak nepřijďte ani Vy. Hezký den Všem


user picture
Lukas 11. 02. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: Adam Vangel k bankovnímu účtu: 1036362067/5500

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.