Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Podvodný kupující " Blanka Matoušková " se mi ozval na můj inzerát umístěný na Sbazar.cz - viz níže " Dobre, nabízím platbu a doručení zasilkovnou kurýrní službou. Náklady na dopravu nesu já, ok? 😊 Je to snadné, zaplatím za zboží a doručení ve službě Zásilkovna, peníze jsou okamžitě k dispozici, potvrzení bude zasláno na váš email, pro přijetí platby na váš bankovní účet od Zásilkovny, po obdržení platby vám zavolá kurýr a dohodnete se na datu a čase příjezdu :) Vyhovuje vám to? Pokud souhlasíte s tím, že mohu zadat objednávku, budu potřebovat vaši adresu a telefonní číslo 😊🙏 " V zaslané objednávce údajné Zásilkovny " Zásilkovna.cz [email protected] " byl odkaz na vyplnění přístupových údajů do mého internetového bankovnictví. Jakmile jsem teto způsob prodeje odmítl a navrhl jiný, tak se již kupující neozval.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Vašek 9. 02. 2023

Stejná nabídka od kupujícího, nejprve oslovil zprávou: Dobrý den ! Váš inzerát mě zajímá Je možné doručení? Organizuji kurýra z domova domů. Platím za produkt a poštovné. Poté stejné jako předchozí upozornění, stejná byla i odpověď na druhý inzerát od kupujícího "Lenka Bártová"


user picture
Jiří 27. 02. 2023

Podvodný kupující "Lenka Bártová" se mi ozval na můj inzerát umístěný na Sbazar.cz - viz níže " mimo jiné říkal: nabízím platbu a doručení zasilkovnou. Přišel email s nápisem Zasilkovna.cz ale z emailu <[email protected]> . To už mi bylo v celku jasné, že jde o podvod. Navíc mi to oznámil i antivirový program. Pravděpodobně bych po kliknutí na stránku měl zadat citlivé údaje atd...


user picture
Adam 20. 03. 2023

Reakce na inzerát proběhla po jednom dnu po přidání na Sbazar.Podvodná kupující vystupovala pod jménem Lena Embarová bydlící v Hořicích s emailem: [email protected] Klasický postup. Nabízela, že zaplatí dopravu a produkt vyzvedne kurýr ze zásilkovny. Po mých otázkách, zda od ní mám čekat falešné stránky jelikož se mi jeví podezřele nereagovala.


user picture
Jan 22. 10. 2023

Reakce na inzerát na sbazar.cz pár minut po jeho zveřejnění. Následně v e-mailu nabídka "Nabízím platbu a doručení předplaceným kurýrem Zásilkovna. . Náklady na dopravu přebírám. Napište mi vaše data a zařídím doručení kurýrem. 1. Adresa 2. Jméno a příjmení 3. Aktuální telefonní číslo." Pak přišly e-maily, které vypadaly, jako by byly od Zásilkovny, nicméně e-maily, ze kterého přišly, rozhodně nepatří Zásilkovně, konkrétně šlo o adresy [email protected] a [email protected]. V mém konkrétním případě zájemce vystupoval jako Helena Krausová <[email protected]>

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.