Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Paní má email na jméno Lenka Bártová. Chtěla koupit ps5 a že vše vyřídí a odešle peníze přes zásilkovnu. Přišel email, který se tvářil jako ze zásilkovny a že se mám přes něj přihlásit do svého el. bankovnictví abych si vyzvedl peníze. Ale email byl ve tvaru [email protected] , což nezní jako od zásilkovny. Naštěstí jsem to prokoukl. Paní napsal že nejsem debil a už neodepsala. Ale má mou adresu a telefon a už to mě štve, že nějaký podvodník ví kde bydlím.A skoro jsem přišel o 16 500Kč. Tak bacha.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Libor 6. 03. 2023

Odpověď na inzerát na sbazaru a následná mailová komunikace s údajnou Lenkou Bártovou: Zdravím vás, mám zájem o váš produkt :) Je možné doručení na mé náklady? Dopravu zajistím kurýrem a zaplatím před doručením, dejte prosím vědět v případě zájmu, díky. Zdravím, mám už jednoho zájemce, pokud se do zítra znovu neozve, tak ano. Nabízím platbu a doručení přes Zásilkovnu. Jak jsem řekla, veškeré náklady na dopravu hradím já. Není to složité, zaplatím za zboží a doručení ve službě Zásilkovna, peníze jsou okamžitě k dispozici, potvrzení bude zasláno na váš email, pro přijetí platby na váš bankovní účet od Zásilkovny, po obdržení platby vám zavolá kurýr a dohodnete se na datu a čase příjezdu :) Bude vám to vyhovovat? Jen ze zvědavosti se zeptám. To je pro Vás nebo pro někoho? Nějak se mi totiž nechce věřit, že by se žena zajímala o elektroniku. Pro mě )) A jste si jistá co od toho očekáváte? Pokud chcete na Skylink, budete potřebovat i přístupovou kartu s modulem Ano Ok, takže je to teď na Vás... Pokud souhlasíte s tím, že mohu zadat objednávku, budu potřebovat vaši adresu a telefonní číslo 😊🙏 Ok, pošlu Vám na dobírku nebo jestli jste někde poblíž můžu přivézt Tak jak... Máte stále zájem? Nabízím platbu a doručení přes Zásilkovnu. Jak jsem řekla, veškeré náklady na dopravu hradím já. Není to složité, zaplatím za zboží a doručení ve službě Zásilkovna, peníze jsou okamžitě k dispozici, potvrzení bude zasláno na váš email, pro přijetí platby na váš bankovní účet od Zásilkovny, po obdržení platby vám zavolá kurýr a dohodnete se na datu a čase příjezdu :) Bude vám to vyhovovat? Takto mi to vyhovovat nebude. Jen na dobírku nebo bankovním převodem. Následně už žádná reakce. K tomu asi není co dodat. Ten předchozí "zájemce" zase nabízel kurýra přes dpd.


user picture
Jiří 13. 03. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
Jiří 13. 03. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
Petra 18. 03. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
Petra 18. 03. 2023

Obdobná zkušenost, naštěstí jsem scam zjistila dříve, než jsem něco vyplňovala. Navíc emaily mi chodili z různých účtů, jmenovitě: [email protected], [email protected] Znění emailů: Dobry den, bylo by v pořádku, kdybych si objednala doručení kurýrem? Jsem z Dražic a nemůžu se k vám dostat. Navrhuji platbu předem a platbu za doručení přes zasilkovnu, souhlasíte s tím? Když jsem zmínila, že židli nemám jak zabalit jelikož je velká dostala jsem: Není to problém. kurýr ji zabalí a vyzvedne sám. O všechny náklady se postarám já. Následný nevyžádaný email: Jak jsem řekla, nabízím platbu předem a hradím veškeré náklady na doručení. Nic složitého, zboží a poštovné platím přes Zasilkovnu. Od Zasilkovny vám pak přijde e-mail s potvrzením objednávky a tlačítkem pro přijetí platby na váš bankovní účet. Po obdržení platby vám kurýr zavolá a domluví se na termínu a čase :)


user picture
Josef 6. 04. 2023

Asi pět minut po zveřejnění inzerátu na počítač mi přišly tři nabídky, ještě že mě napadlo gůglit a přijít sem! [email protected] [email protected] [email protected] Verze 1: Nabízím platbu a doručení přes Zásilkovnu. Náklady na dopravu hradím já. Není to těžké, zboží i doručení zaplatím ve službě Zásilkovna, peníze jsou ihned v mých rukou, na Váš e-mail Vám přijde potvrzení, pro přijetí platby na Váš bankovní účet od Zásilkovny, po obdržení platby , zavolá Vám kurýr a dohodnete si datum a čas příjezdu :) Bude Vám vyhovovat? Verze 2: Je to jednoduché: zaplatím za zboží a doručení DPD. Obdržíte e-mail s potvrzením mé objednávky. Vyberete si banku, do které chcete peníze poslat, a po obdržení peněz vám kurýr zavolá a domluví si s vámi schůzku v čase, který vám vyhovuje. Přijede si pro zboží a pomůže vám ho zabalit. Verze 3: Pokud jste s doručením zásilky spokojeni. pošlete mi své telefonní číslo, jméno, e-mail, adresu a já zajistím doručení kurýrem. [trochu to předběhli, ani jsme se o doručení nebavili 🤔 ]

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.