Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
21.3.2023 jsem vložila inzerát na Bazos.cs (prodej lednice). Za několik hodin se ozvala paní na WhatsApp s dotazem, jestli ještě mám nabízené zboží. Ptala jsem se, co konkrétně myslí, inzerát jsem měla v minulosti i na něco jiného a několikrát se mi na něj někdo ozval i po jeho stažení.Poslala mi můj inzerát i s fotkou. Měla by o zboží zájem a jestli souhlasím s přepravou DPD, kterou uhradí. Poslala mi odkaz na stránky DPD-cz.....kde byla předvyplněna 1000,-částka za přepravu. Odepsala jsem ji, že mi s tím pomůže dcera, až přijde večer, že já to neumím a jsem navíc nemocná, takže s teplotou na to nemám sílu. Nejdřív mě slušně povidla, ať to zkusím vyplnit sama, další zpráva už byla, že stále čeká! To mě naštvalo. Dnes jsme s dcerou zjistily, že DPD-cz nepoužívá, je to na jejich oficiálních stránkách. Už chápu, proč paní tolik spěchala,pokud je to vůbec paní. Její profilový obrázek na WhatsAppu asi taky nebude skutečný, je na něm s dítětem a vypadá to jako z časopisu. Veškerou komunikaci jsem si ofotila v mobilu, odkaz na DPD už neexistuje, ale dle předvyplněných údajů se paní jmenuje Lana Burešová, P. Holého 183,Terezín,41155.Ústecký kraj.Adresa existuje, jméno nevím. Dnes již nekomunikuje.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jan Bárta 17. 10. 2023

Během cca dvou hodin o uverejnění inzerátu na bazos.cz se mi přes WhatsApp ozvala paní (aspoň podle fotky - hotová modelka v kožichu u vánočního stromu před nějakou vilou), ze viděla můj inzerát a za je ještě aktuální. Neuvedla o jaké zboží se jedná. Když jsem ji o to požádal, poslala mi odkaz na inzerát se starší ale plně funkční malou varnou konvicí, která však už není žádná kráska. A stejně jako te paní zde výše, i mě rovnou se otázala, ač jsem měl v inzerátu uvedeno "pouze OSOBNI ODBĚR", jestli si může objednat DPD kurýra, ze se o nic nemusím starat, ze si to zaplatí, ze mu zásilku i sám kurýr zabalí. Když jsem ji sdělil že mám teploty a nemohu teď ven, nereagovala na to jinak,mezitím, ze si už zaregistrovala svou poptávku po sluzbe u DPD, a poslala mi rovnou odkaz https://mydpd.lirexhost.com/receive/2546386411785 na kterem mam vyplnit svou cast udaju, aby me mohl kuryr kontaktovat. Zatím se (po třech dnech) nepřipomíná. Mam vážně pochybnosti o serióznosti tohoto zajemce o zboží z inzerátu. Ještě si hodlam nějak bezpečně ověřit zaslaný odkaz.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.