Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na inzerát se mi ozvala Jarošová Terézia. "Žiji daleko od vás. Můžete mi říct, zda můžete poslat zásilku přes DPD? Doručení má plnou platbu na účet před příjezdem kurýra. Přepravu si zorganizuji sama a kurýr vyzvedne zboží ve vámi určený čas" Odepsala jsem, že emailem zakoupené vstupenky lze jednoduše přeposlat na email a už se kupodivu neozvala
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Maru K. 25. 03. 2023

V mém případě zřejmě ta samá osoba - [email protected]. Text v mailu: "Žiji daleko od vás. Můžete mi říct, zda můžete poslat zásilku přes DPD? Doručení má plnou platbu na účet před příjezdem kurýra. Přepravu si zorganizuji sama a kurýr vyzvedne zboží ve vámi určený čas." Napsaly jsme si asi tři zprávy. Jelikož se mi to nezdálo a chtěla jsem dopravu objednat sama po přijetí platby na účet nebo dobírkou, už neodepsala.


user picture
Michaela S. 25. 03. 2023

Také mne kontaktovala, ale s jiným emailem [email protected] (Jarošová Terézia) Byly mi poslány divné odkazy na odeslání platby a obrázky DPD, přišlo mi to divné a po dalším hledání na internetu jsem zjistila, že se jedná o jednu a tu samou paní, co tady uvádíte. Texty: Ok :) Žiji daleko od vás. Můžete mi říct, zda můžete poslat zásilku přes DPD? Doručení má plnou platbu na účet před příjezdem kurýra. Přepravu si zorganizuji sama a kurýr vyzvedne zboží ve vámi určený čas To není nic složitého. Transakci připravím na webu DPD, poté obdržíte individuální odkaz pro potvrzení doručení a přijetí platby za zboží. Po potvrzení doručení vás bude kontaktovat kurýr. Přes garanta DPD dostanete peníze za zboží ihned na svůj účet 😊 Připraveno Pro potvrzení objednávky a přijetí peněz za zboží na váš účet musíte přejít na stránku👉DPD - POTVRZENÍ OBJEDNÁVKY , zadat požadované údaje pro bankovní ověření, poté potvrdit transakci potvrzovacím kódem, po všech výše uvedených krocích peníze dorazí na váš účet během několika minut


user picture
Iva W. 29. 03. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
Iva W. 29. 03. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
Iva W. 29. 03. 2023

Mě se taky ozvala. Bylo divné že sotva jsem zadala nabídku prodeje,tak email přišel asi do 3minut , přitom se mi u inzerátu ukázalo 0 shlédnutí. [email protected] - Hezký den, Vaše inzerát mě zaujal. Je stále platný? No i přesto jsem napsala, že ano. Za 3min přišel další email - [email protected] -Žiji daleko od vás. Můžete mi říct, zda můžete poslat zásilku přes DPD? Doručení má plnou platbu na účet před příjezdem kurýra. Přepravu si zorganizuji sama a kurýr vyzvedne zboží ve vámi určený čas - / email spadl do spamu/ přesto jsem opět odepsala, že chci platbu předem. Uvidím co bude dál.Psala jsem teprve dnes. Něco se mi na tom nezdálo,tak jsem si dala její jméno do vyhledávače a dostala se na tyto stránky. Teprve když jsem psala tento příspěvek jsem si všimla odlišných emailových adres. Další čeho jsem si dnes všimla je,že emaily nechodí přímo ,ale přes email Bazoš. Což je taky podivné,protože když mi napsal jiný zájemce,tak 1.email šel přes Bazoš, ale další už přímo od zájemce. Myslím , že mají / ti podvodníci / nastaveného robota. Hlavně lidi NIKAM NEZADÁVEJTE ČÍSLO KARTY, PŘIHLAŠOVACÍ ÚDAJE DO BANKOVNICTVÍ a tak. Vy prodáváde,vy chcete peníze , zájemce platí, tudíž potřebuje pouze číslo vašeho účtu, nic jiného.


user picture
Iva W. 2. 04. 2023

Tak se už samozřejmě neozvala.


user picture
Jana B. 9. 08. 2023

Včera jsem zadala inzerát na Bazoš.cz na prodej, po chvíli se ozvala zájemkyně ([email protected]), zda je inzerát ještě aktuální. Napsala jsem, že ano. Poté mi přišla odpověď . "Jsem z Hořic, mohu si objednat kurýrní službu Dpd " Platbu obdržíte před odesláním. Vyhovuje vám to?" Vzhledem k velikosti zboží jsem nesouhlasila s přepravní službou, že nebudu tak velkou zásilku balit. Odpověď "Kurýr ji sám naloží a zabalí DPD je velmi jednoduché: zaplatím za doručení a zboží, vy musíte dostat peníze na svůj účet prostřednictvím DPD a potvrdit doručení, jakmile jsou peníze na vašem účtu, kurýr vás kontaktuje a vyzvedne zboží podle vašeho přání. Takto to funguje". Okopírovala jsem ji podmínky přepravy u DPD na což nereagovala a napsala. "Pokud souhlasíte, zašlete své telefonní číslo a e-mailovou adresu pro zpracování společností DPD." Odepsala jsem, že pouze osobní odběr s platbou v hotovosti jinak nemám zájem. Tím byla naše emailová konverzace ukončena a už se mi nikdo neozval.


user picture
Jirka 25. 01. 2024

Dnes taky podvod s prodejem bot na snowboard tentokrát stejný postup prodával jsem na bazoši a hned paní Renata Sedláková ze Staňkova psala bohužel jsem o tom nic nevěděl a část údajů k bance zadal a ejhle místo přijatých 2500,- se mi chtělo strhnout 14000,- teď to mám v mobilní aplikaci seklé tak ráno musím na banku🤦‍♂️. Když jsem chtěl po paní tel. hovor tak mi psala že má rozbitý mikrofon tak jsem jí radil ať si to dá nahlas že mobily mají dva a už se neozvala.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.