Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
22.8.2021 jsem reagovala na platformě Facebook Marketplace na inzerát „Párová retro křesla H-269“ vytvořený uživatelem „Jana Hošková“. Nejprve přišla odpověď, že jsou křesla rezervovaná a prodejce čeká na platbu od zájemce přede mnou. 25.8.2021 mi přišla zpráva, že se první zájemce odmlčel, jestli mám stále zájem jako druhá v pořadí. Současně mi byla nabídnuta i přeprava. Na základě toho si prodejce vyžádal platbu zálohy na bankovní účet 1335053010/3030. Záloha jsem zaslala 25.8.2021 ve výši 1000Kč. Po zaslání zálohy se objevil obdobný inzerát „Pár retro křesel“ také od Jany Hoškové na stejná křesla v jiné barvě, což mi přišlo podezřelé z mnoha důvodů. Jedním z nich bylo, že tato křesla jsou velmi ojedinělá, nejsou často nabízená a já sama jsem vyčkávala na podobný inzerát několik let. Další den, tj. 27.8.2021 „Jana Hošková“ uveřejnila opět inzerát na tato křesla, opět v jiné barvě. To mě utvrdilo, že už se nutně musí jednat o podvod a napsala jsem „Janě Hoškové“ na messenger zprávu o tom, že žádám vrátit zaplacenou zálohu, kontaktuji banku a nahlásím jednání na Policii. V tento okamžik zmizely všechny inzeráty a byl smazán také profil „Jany Hoškové“. Záloha vrácena nebyla, zboží dodáno nebylo. Mohu doložit: - číslo bankovního účtu příjemce zálohy (1335053010/3030) - messenger konverzaci u tří profilů vytvořených stejným prodejcem „Jana Hošková“ (díky čemuž by se dala zjistit zdrojová IP adresa…) - na Facebook Marketplace jsem nahlásila dva ze tří inzerátů jako „podvod“ - banka se mnou o vrácení odeslané částky jednat nechce, odkazuje mě na PČR Nemám k dispozici: - skutečné jméno prodejce - žádný přímý kontakt (tel., email) - ostatní osoby, které reagovaly na inzeráty
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:

Číslo a místo hromadného řízení:

Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Kristýna Kottová 31. 08. 2021

přidal číslo a místo hromadného trestního oznámení: 555 - Praha, 1650,-


user picture
Radim Redl 31. 08. 2021

Pro jistotu jsem poslal jen 50,-

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.