Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Upozorňuji na osobu, která vystupuje pod jménem Natálie Nováková s emailem [email protected]. Prodávala jsem zboží přes Bazoš.cz. Zhruba po 15 minutách od přídání inzerátu mi přišel email od této osoby s dotazem, zda zboží ještě mám. Po potvrzení napsala, že ho kupuje, a ať pošlu jméno, adresu, telefonní číslo a email pro DPD (standardní vyplnění DPD). Když jsem jí chtěla zavolat pro usnadnění komunikace, omluvila se, že prý je po operaci zubů a nemůže mluvit. Říkám si dobře, může se stát. Následně jsem se zeptala, jak chce platit a jak doručit zboží - napsala, že její manžel má smlouvu u DPD a že vše zařídí, zaplatí a pošlou odkaz, po jehož vyplnění mi dojdou peníze. Po chvíli přišel odkaz, kde však odesílatelem nebylo DPD ale [email protected], což byla první věc, co mi přišla podezřelá. Dále po rozklinutí odkazu na mě vyskočily (nutno říct nebezpečně povedené a důvěryhodné) stránky DPD, kde však URL adresa neobsahovala dpd.cz nebo dpd.com (jak sami upozorňují na oficiálních stránkách), nýbrž dpd.(něco).xyz. To byla další věc, co se mi nezdála, a když po pokračování v odkazu na mě vyskočil formulář, kde po mně "banka" chtěla uživatelské jméno, datum narození, PIN do George klíče a heslo, bylo mi jasné, odkud vítr fouká. Paní (pokud to vůbec byla paní) jsem poslala do háje, a to ještě hodně slušně. Dávejte si na ni/něho/je (kdokoliv kdo to je) pozor!
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Daniela Bohatová 19. 04. 2023

V podstatě stejný scénář.. Nabízené zboží přes Marketplace, ráno jsem zadala nabídku, cca za 2 hodiny přišel dotaz na nabízené zboží přes Messenger od Natálie Novákové.. Zkopírované zprávy: Bydlím v Jeseníku a bohužel nemohu přijet. Můj manžel má smlouvu s DPD. Můžeme se domluvit na doručení kurýrem a veškeré náklady převezmeme. Peníze obdržíte před odesláním. Pokud Vám to vyhovuje, napište prosím své jméno, adresu, telefonní číslo a e-mail. Děkuji Moc děkuji, můj manžel vše zaplatil. Platba v plné výši na váš účet prostřednictvím DPD. Společnost DPD by vám měla zaslat e-mail. Následujte odkaz v e-mailu a vyplňte formulář pro vyzvednutí peněz, tím potvrdíte objednávku. Kurýr vám poté zavolá a domluví se s vámi na čase a datu příjezdu. Ještě jednou děkuji a těším se na potvrzení Dejte mi vědět, pokud neobdržíte e-mail do 5 minut https://www.facebook.com/profile.php?id=100090262193304 Email mi přišel, opravdu se na první pohled zdálo, že se jedná o DPD.. DPD-cz <[email protected]>


user picture
Tomáš Kutil 20. 02. 2024

V podstatě stejný scénář.. Nabízené zboží přes Marketplace, večer jsem zadal nabídku, cca za 2 hodiny přišel dotaz na nabízené zboží přes Messenger od Anna Hlaváčová: Podívala jsem se, kde bydlíte, a ukázalo se, že bohužel bydlím daleko od vás. Můžete poslat balíček přes DPD? Zaplatím poštovné a převedu peníze předem. Potřebuji znát číslo účtu, kam mám poslat peníze, a vaši e-mailovou adresu, na ni vám přijde potvrzení mé objednávky. Děkuji! Následujte odkaz v e-mailu a vyplňte formulář: Gratulujeme, jeden z našich zákazníků zakoupil a zaplatil za váš produkt, nyní musíte udělat ještě jednu důležitou věc - potvrdit transakci. Za tímto účelem přejděte na stránku pro shromažďování informací pomocí níže uvedeného tlačítka. Na stránce pro sběr informací vyplňte všechny uvedené formuláře. Takže tady už to pak byla jasné. Profil byl docela propracovaný, čeština taky.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.