Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na Hyperinzerci jsem dal inzerát, že prodám starožitnou lucernu (za 3000,--Kč). Dne 25.4.23 jsem dostal mailem odpověď tohoto znění: Děkuji, zašlete mi své bankovní údaje, na které provádím platbu, a my zařídíme vyzvednutí zásilky, jakmile dokončím platbu na váš účet. Pokud máte ještě další zboží na prodej, dejte mi také vědět cenu. Čekám na vaši odpověď. (Zákazník tedy asi ze zahraničí, ovšem - neznámo odkud) Jméno na mailu je Kyambade Pabla. ) Měl jsem ještě jednu lampičku, kde však bylo prasklé sklíčko - fotografie jsem mu poslal, on chtěl obě, čili částka 6000,--Kč. Poslal jsem číslo účtu. Druhý den přišel mail : Převedl jsem 370 eur, zde převádím cenu položky 260 eur plus poplatky z dopravu částku 110 eur takže celková částka 370 eur převodem z mého pejpalu na váš bankovní účet, zkontrolujte potvrzení ve vaší e-mailové schránce nebo je moje být ve vašem spamu, protože jsem ve své spamové zprávě našel vlastní potvrzení o paypal, dejte mi vědět, pokud máte nějaké dotazy a já vám mohu vysvětlit postup. Dík. Z celého vysvětlovacího jím přiloženého dokladu paypalu vyplývá, že je nutné částku na dopravu, o níž mluví, vlastně potvrdit a legalizovat (což je 100 eur). Tím se dostanete však do smyčky dalších poplatků a dalších nevyžádaných potvrzování - což silně "páchne" podvodem. Další den přišel další mail, který zněl: Nedostal jsem od vás žádnou zprávu o platbě, kterou jsem provedl. Co je špatně? Odpověděl jsem: Platba žádná nedošla. Mám účet v českých korunách. ((To jsem mu předtím již psal)) Od tohoto okamžiku už se neozval, žádná platba nepřišla. Já jsem samozřejmě nikam nic (poplatky atd.) také neposílal - paypal nemám a ani jej nechci mít, navíc toto je naprosto totožný postup s jiným postupem obdobného prodeje (pro změnu do Rakouska) jiných podvedených prodejců. Mně sice žádná škoda nevznikla, jelikož peníze nepřišly a tím jsem ani zboží nezaslal, na onu platbu "paypal" jsem také "nesedl", ale evidentně má celá ta korespondence a "zájem" znaky podvodného jednání. Plyne to už z toho, jak se velice zajímá o to, že jsem nepotvrdil platbu atd. - ale absolutně opomíjí to, že vlastně chtěl koupit zboží a ani nesděluje, kam bych to zboží měl třeba poslat atd. - ani kloudné jméno, ani adresa - jen a jen potvrdit platbu a - přesto. že prodávám, měl bych někde platit nějaké poplatky za převod apod. ... Proto jsem to sem popsal, aby se někdo nenapálil...
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.