Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Opět klasický podvod, navíc toto jméno už je docela známé. Podvodník vystupuje jako Květa Lišková z Benešova ([email protected] nebo [email protected]), na inzerát se ozve během chvilky a už hned nabízí zajištění přes PPL. Vše jde podezřele hladce, navíc nabízí přepravu na své náklady apod. Toto jsou největší signály, které vám napoví, že je o podvodníka. Navíc tato osoba používá více emailů přičemž [email protected] je taková slátanina, že už nemáte pochyb o poodvodníkovi. Reálné příklady: 1. Vytvořím objednávku v systému PPL. Vy vyplníte formulář a obdržíte mou platbu prostřednictvím PPL. Kurýr přijede k vám domů v čase, který vám bude vyhovovat. Vyhovuje vám to? 2. Chtěla bych si váš zboží koupit, ale bydlím v jiném městě (Benešov). Zaplatím a zajistím doručení kurýrem přes PPL. Náklady na dopravu si vezmu na sebe. Je to v pořádku?
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
aaaaa 15. 08. 2023

Dnes som zazil rovnaku situaciu s danou osobou. Tentoraz pouzila dalsie dve adresy: [email protected] [email protected] “ Chtěla bych si váš zboží koupit, ale bydlím v jiném městě (Benešov). Zaplatím a zajistím doručení kurýrem přes PPL. Náklady na dopravu si vezmu na sebe. Je to v pořádku?”


user picture
Jana 15. 08. 2023

Dobrý den, dnes se mi ozvala paní "Květa Lišková" z Benešova přes mailovou adresu jako [email protected] a reagovala na můj inzerát na bazos.cz. Situace a průběh naprosto stejný jako je uvedený výše. Po uvedení jména v mailu jsem si paní vyhledala na internetu a našla tuto stránku podvodníci na bazaru... Takže jsem naštěstí nenaletěla. Přišlo mi to dost podezřelé...A tel. uvedla 734 389 933.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.