Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Hledal jsem byt na Srealitky.cz, avšak bohužel jsem akorát narazil na podvodníka, který se vydával za majitele bytu. Po dlouhé komunikaci s jeho vadnou češtinou a angličtinou po mně chtěl kauci a provize makléři zaplatit SEPA platbou v eurech. „A on by poslal nějakého makléře přes AirBnB.“ Já chtěl smlouvu o nájem a ne nějaký dovolenkový pobyt na měsíc. Protože se mi to zdálo podezřelé, tak jsem prošel stránky katastrálního úřadu a požádal podvodníka o telefonické projednání smlouvy. Místo toho, aby mi zavolal, tak mi napsal na to číslo, ale na Whatsapp, který ani nemám. Když jsem trval na telefonickém spojení, tak přestal se mnou komunikovat. Po výpisu z katastru nemovitostí ten pozemek vlastnila za prvé firma a za druhé on s ní neměl nic společného. Na štěstí jsem mu žádné peníze neposlal, ale ztratil jsem 7 dní s vyjednáváním s nějakým debilem, který neumí ani používat překládač. Čech to rozhodně není a té identitě ve jméně emailu bych vůbec nevěřil. Nepodařilo se mi jej pod jménem Petr Kasalický a podle jeho profilového obrázku v gmailu nikde na internetu dohledat. Velice otravné. Policie to nebude řešit, protože „nebyl ještě spáchán žádný trestný čin“ a když jsem volal na srealitky.cz, tak mi řekli, že autory inzerátu nijak nekontrolují.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Richard 8. 08. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
Věra 10. 09. 2023

[email protected]


user picture
Jakub 15. 09. 2023

Možná přešel na jinou taktiku. Používá email [email protected], ale po pár emailech se představil jako Petr Kasalicky.


user picture
Martin 1. 10. 2023

Taky přidávám stejnou zkušenost s [email protected] chce asi 1000 euro předem nějakému agentovi přes airbnb


user picture
František Němec 2. 10. 2023

Dobrý den, také jsem si s pánem s adresou [email protected] vyměnil pár e-mailů. Žádné peníze ani osobní údaje jsem mu neposlal, ale Sreality by to měly minimálně řešit a upozornit na tento podvodný inzerát...


user picture
andrea 8. 10. 2023

[email protected] [email protected] to bude partně jeden a tentýž expert, dle podezřele nízké ceny a typické pohádky kolem bytu... sreality: Info Byt Praha - Sanderova


user picture
Ivan 14. 10. 2023

Taky jsem ho potkal na Sreality pod jménem Petr Nedved.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.