Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Kupoval jsem odbornou literaturu, která nebyla nikde k dostání. Napsal jsem na Facebook inzerát, během chvíle se mi ozval zde nahlašovaný podvodník pod falešným jménem Honza Hillol. Vypadal nedůvěryhodně, jelikož jeho účet byl starý pouze dva roky, neměl žádné fotografie na profilu (mimo fotografie zrcátka aitomobilu a nějakých součástek). Na úvod nákupu poslal velice věrohodné fotky knihy (vyfocená v ruce a vyfocený text uprostřed knihy), navrhl, ať mu nabídnu cenu. S navrženou cenou ihned souhlasil a ptal se, jestli je v pořádku platba předem. (Pozn.: na začátku každé konverzace napíše zprávu o tom, že má to, co sháníte, ale že jste z daleka, nicméně že nemá problém poslat zboží přes zásilkovnu.) Poté se ptá, jakou banku máte, kdo ví proč. Když je vše v pořádku, vyzve vás k okamžitému zaplacení platby s tím, že ji ještě ten den pošle (uvedl, že má cestu na zásilkovnu, že to spěchá). Před samotným zaplacením se mě ještě ptal, jestli nesháním něco jiného. Na konec, po přijetí platby, napíše, že jakmile odešle zásilku, dá vám vědět. Po zaslání peněz přestane komunikovat, zboží neodešle. Působí velmi zvláštním dojmem a nepříliš dobře ovládá jazyk, syntax je podivná. Způsobená škoda 1300 Kč. Napálila se už velká skupina lidí, na Facebooku je skupina, její název začíná Podvodník Ivelin Ivanov, kde se sdružují oběti jeho podvodů. Lidé na této skupině tvrdí, že podvodník nabízí vše, co potřebujete (autodíly, kočárky, knihy). Působí pod mnoha falešnými účty a má velký počet bankovních účtů.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Monika Anabel Műnsterová 15. 08. 2023

Úplně stejně to proběhlo u mě


user picture
Hana 16. 08. 2023

Jj,taktéž mě podvedl,hajzl feťackej


user picture
Hana 16. 08. 2023

Jj,taktéž mě podvedl,hajzl feťackej

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.