Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
171123
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Eva Ryšánková prodává na Marketplace Albi knížky. Po odeslání 558 kč, mě zablokovala a nic neposlala. V bance mi řekli, že už nic neudělají.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:

Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Vlasta Mičková 4. 12. 2023

přidal číslo a místo tresního oznámení: 121956-8/PŘ-2023-031013 - Stříbro, 558,-


user picture
Vítězslav Krejčí 20. 12. 2023

Po důkladném analyzování případu jsem došel k závěru, že dotyčná podvodnice realizovala objednávku na mém eshopu, přičemž zvolila jako způsob platby bankovní převod a následně zaslala platební údaje paní Mičkové, která reagovala na její podvodný inzerát nabízející knihy. Tento inzerát nemá žádnou souvislost s mým podnikáním. Platbu za zboží, které jsem expedoval a které si následně podvodnice vyzvedla na pobočce Zásilkovny, provedla tedy podvedená paní Mičková. Veškerou dokumentaci jsem předal Policii České republiky v rámci podání vysvětlení. Musím vyjádřit své hluboké rozčarování nad skutečností, že na této internetové stránce, pod záhlavím "Informace o podvodníkovi", je uvedeno mé jméno spolu s číslem mého bankovního účtu. To se stalo bez jakéhokoli pokusu o kontakt ze strany administrátora tohoto serveru či paní Mičkové a bez zájmu obou osob o objasnění situace, ačkoliv by takový kontakt byl snadno realizovatelný pomocí několika kliknutí na Google. Tímto způsobem jsem neprávem prezentován jako podvodník, což má přímý dopad na moji reputaci v online prostředí, a také na výsledky vyhledávání Google při zadání mého čísla účtu, které z prvního místa vede na tyto stránky. Domnívám se, že dochází k neoprávněnému zásahu do mé cti, důstojnosti a dobrého jména jakožto podnikatele. V případě, že moje údaje (jméno, příjmení a číslo účtu) nebudou z této stránky odstraněny do 26. prosince 2023, budu nucen podat trestní oznámení na neznámého pachatele.


user picture
Vlasta Mičková 21. 12. 2023

Omlouvám se panu Krejčímu. On mě neokradl. Na odstranění tohoto příspěvku se již pracuje. Předejte adresu pravého zloděje policii. Můj případ byl odložen. A máte pravdu, že takhle můžou osočit všechny obchodníky a poškodit je a nikde se ty případy nepropojí. Doufám, že admin moje nahlášení brzy vymaže. Mičková

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.