Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Dobrý den, Tento podvodník* vystupuje na aukru pod jmény “danielav0” “monikap276”, prodává velmi věrné repliky AirPods Pro 2 (2022). Účty se tváří být věrohodné díky svému ověření a dobrým recenzím - ty jsou uměle vytvořené. Nabízejí pouze možnost nákupu s garancí vrácení peněz - to více přispívá jejich věrohodnosti. Ačkoliv jsem doufal že se mi v tomto případě nemůže nic stát jsem se touto osobou nechal podvést. Byl jsem přesvědčen že se jedná o pravé sluchátka (nastavení sluchátek, balení a sériové číslo které odkazuje na stránky applu**). A tak jsem tedy odsouhlasil vyplácení peněz. Dalšího dne mi po prověření bylo řečeno že jde o repliku. Šlo o aukci od 1kč, cena se vyšplhala v posledních minutách aukce až na 3100kč. Důvodem prodeje byl: “Prodávám je, protože jsem po operaci uší a mohu nosit jen sluchátka na uši.”, celý popis produktu zní: “Prodávam Apple Airpods PRO 2 (2022) Stav 10/10 Prodávám je, protože jsem po operaci uší a mohu nosit jen sluchátka na uši. Zašlu jen přes Aukro Zasilkovnou.” Druhý účet údajné “monikap276” prodáva úplně stejná sluchátka, velmi podobně nafocená. - tota dva účty mají společné transakce a nadpisy produktů jsou identické: “APPLE AIRPODS PRO 2 (2022) NOVÉ‼️‼️” - sluchátka se prodala v aukci za 3700kč. * Podvodník píše správně česky, takže se nejspíše jedná o podvodníka z české republiky. Ve správách jedná slušně - vzbuzuje ve vás větší důvěru “Dobrý den. Gratuluji Vám. Placení je přes Aukro, aby se zamezilo setkání s podvodníky.” , i přes to ale tlačí na čas a sděluje vám i (cituji) “Omlouvám se, že ruším. Jen chci, aby jste sluchátka zastihl. Nehci nějak spěchat, ale za hodinu Vám tam zavřou.” ** Odkaz podle kterého jsem ověřoval sériové čislo (stránky apple) tvrdí že jde o skutečná sluchátka se zárukou do roku 2024.- tudíž pro nezkušeného nakupujícího skoro nerozpoznatelné od originálů. - to by také odpovídalo tomu co dotyčná osoba uvedla v důvodu prodeje. Replika je velmi identická, tedy funkční FindMy, relativně kvalitní zvuk, funkční ovládání přidávání hlasitosti a pomocí deteku + odpovídající balení. Nefunkční prostorový zvuk a aktivní potlačení zvuku. Mikrofon je absolutně nepoužitelný. - Po oznámení problému přestal podvodník komunikovat.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Adam Pavlíček 25. 08. 2023

přidal/a telefonní číslo: 739899567, email: [email protected]

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.