Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Bohužel i já byla podvedená,již několik dní si sypu popel na hlavu jak jsem byla důvěřivá a tak hloupě jsem naletěla na nabídku.Vždycky jsem si říkala že se mi nikdy nic podobného nemůže stát a ejhle.Stačilo málo obezřetnosti a ve spěchu jsem si nestihla včas všechno ověřit.Moje velká chyba moc dobře to vím a mám ponaučení pro příště.Právě i mě se nedávno ozvala dotyčná žena na Watsapp se zájmem o moje nabízené zboží,měla hezkou fotku samozřejmě je už jasné že falešnou a že je z Liberce a že si zařídí dopravu že se nemusím o nic starat.Poslala ten odkaz co vypadal věrohodně s logem české pošty a kolonkou na vyplnění údajů z karty.I když jsem měla trochu pochybnosti dotyčná měla na vše odpověď a já protože už bylo pozdě a byla jsem unavená po odpolední tak mě tak zblbla a já nakonec přišla o 1590 peněz.Pořád mě přesvědčovala že je vše v naprostém pořádku že ty peníze se mi převedou zpět i s těmi penězi od ní za zboží.Že stačí jen porvrdit kód.Měla jsem na sebe vztek to jsem už neudělala jen si nadávala jak jsem se nechala napálit.Kartu jsem si ihned zablokovala a ráno volala do banky.Dotyčnou taky blokla a konverzaci nesmazala jako důkaz.V bance napsaly reklamaci na tu transakci a zažádala jsem o novou kartu.Nakonec reklamace nebyla po prošetření úspěšná a tak jsem byla odkázaná na PČR.Tam jsem řekla co se událo a předložila tu konverzaci.Zatím je to v šetření a prý by nás muselo být více aby se s tím dalo hnout.Až nad 10 000 je to trestný čin.I mě bylo trapné celou věc řešit ale prý by to měl i tak udělat každý a nestydět se za to.Mohlo to dopadnout i hůř.Dotyčná si říkala Violetta Stolz.Třeba máte někdo podobnou zkušenost s osobou jako já.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Mirka 30. 10. 2021

přidal/a telefonní číslo: +380676332362


user picture
Petra Cerna 30. 10. 2021

737862467


user picture
Vonáskova 31. 10. 2021

Bohužel včera večer jsem také byla kontaktována ženou se zájmem o zboží na Bazoši. Odkázala mne na kurýra, že si zboží vyzvednou a mně pošle peníze kartou přes Českou poštu, poslala odkaz s logem České pošty, zdálo se mi to věrohodné, klikla jsem na to,chtěli číslo karty na kterou mi peníze přijdou, bohužel jsem ho uvedla, přišel PIN SMS , naštěstí se banka ptala jestli povolim platbu 5,6eur...to jsem zamítla a došlo mi že je to podvod. Kartu jsem hned zablokovala a změnila kód. Naštěstí se tedy nic nestalo , ale celou noc jsem nespala a nadávala si , že jsem si to neprověřila. Pozor na to na WhatsApp jsou podvodníci, dotyčná měla jen foto, konverzaci jsem ponechala a hodlám ukázat na poště.


user picture
Mirka 31. 10. 2021

Ano paní Vonásková to je přesně ten samý příklad úplně stejný pokus o podvod.Vy jste naštěstí udělala včas krok zpátky a stálo Vás to jen novou kartu.Mě právě SMS kód nepřišel mě přes Georgge klíč potvrzení a hned jak jsem zjistila to stržení částky ihned jsem vše přerušila i když dotyčná vše vysvětlovala že musím pokračovat aby se mi peníze převedly zpět tím chtěla jistojistě vysávat další peníze.Tak já vše blokla a nahlásila a na policii se již sčítají další podvedení.Moje chyba vůbec jsem to neměla dopustit ale to co dělají ty podvodníci to je hnus Velebnosti.


user picture
Robert 31. 10. 2021

Ano, toto se mi stalo před pár hodinami, odkaz na poštu 3D secure platba atd. nedokončil jsem to úplně a k PINu přes SMS jsem se ani nedostal. karta zablokována a naštěstí nic neodešlo. neznám služby České pošty, protože vše lepší než Česká pošta. Málem jsem taky naletěl


user picture
Petr 1. 11. 2021

přidal/a telefonní číslo: +420739300053

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.