Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na Marketplatce mám podaný inzerát na prodej Nordick Track. Kontaktovala mě Jolanta Maskal, že má o toto zboží zájem. Tak jsem slepě důvěřovala, poskytla jsem jí jméno, adresu, tel. číslo a email, aby mohla službě GLS EXPRES podat tyto informace. Následoval email, kde bylo (kopie z emailu)MÁTE POŠTOVNÍ OBJEDNÁVKU NA 23465 kč VYDANOU paní: Jolanta Maskal Tento Úterý 3. října 2023 registrujeme dopis obsahující částku 23465 kč. Čas příjezdu pošťáka: Středa 4. října 2023 17:30 hod. GLS EXPRESS poskytuje ve prospěch příjemce pojištění, které kryje skutečnou peněžní hodnotu jakékoli ztráty nebo věcné škody, která zásilku postihne. Pojištění zásilek GLS EXPRESS splňuje obecné požadavky na ztrátu nebo poškození zboží během přepravy. Tento mail vám bude zaslán po zaplacení poplatku za pojištění. · Množství zboží: 20000 kč · Náklady na pojištění : 2765 kč · Přepravní částka : 23465 kč · Ref. transakce : 01088027GX538580N Christophe Boustouller, generální ředitel UPS Česká republika obrázek.png Komu: : Jaroslava Palová Číslo zákazníka: +420774879428 E-mailová adresa zákazníka : [email protected] obrázek.png Adresa:Velký Grunov 59471 29 Brniště, Tchéquie Kupte si 01 ks PCS MASTERCARD na dobití v hodnotě 2765 kč. Poté nám zašlete kódy pro dobíjení, abychom mohli zaplatit za pojištění vaší pošty. V souladu s předpisy Money Order a legislativou potřebujeme kódy 01 PCS MASTERCARD dobít na částku 2765 kč, abychom mohli co nejdříve uhradit náklady na pojištění zásilky před jejím odesláním. Pojistný poplatek uhraďte kliknutím sem : https://www.recharge.com/en/cz/checkout?productId=76494&quantity=1 Tak jsem vše udělala podle pokynů, zaplatila a až druhý den, kdy chtěli vědět koncové číslo mé katy jsem zpozorněla a našla tyto stránky, kde jsem zjistila, že se jedná o podvod. Mohla bych sem zkopírovat konverzaci přes Messenger, kde mě Jolanta nabádala, abych určitě zaplatila, že tam vložila svoje peníze a když nezaplatím, tak že on přijde. Dušovala se, když jsem namítala, že se jedná o podvod, že ne, že se následující den uvidíme při převzetí zboží. Je pravda, že se nejedná o horentní částku, ale na ulici ji nenajdete. Proto tuto událost přikládám, aby další z důvěřivých nenaletěl.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.