Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Vydává se o zájemce o koupi zboží nabízené mým inzerátem na Bazoši. Představuje se jako Alexandra Barešová, údajně ze Základní školy T. G. Masaryka Český Krumlov. Píše: "Jsem z Českého Krumlova, vše zarеgistruji osobně. Dobře? Už mnoho let používám pouze Balíkovna, je nejbezpečnější v České republice. Poslala jsem vám obrázek, kde je to podrobně vysvětleno." Na obrázku je falešná stránka v designu stránek balíkovny. Odmítá zaplatit za zboží převodem na účet a vnucuje způsob, kdy údajně sama vše vyřídí na balíkovně, zaplatí poštovné, a kupujícímu přijde mail s odkazem, kde si vyzvedne peníze od Balíkovny. Odmítá aby prodávající, tedy já, předal zásilku sám na pobočce balíkovny. Nutí prodávajícího aby zásilku předal kurýrovi, který si pro ni údajně přijede. Pak přijde mail jakoby od Balíkovny z adresy: "[email protected]", obsahuje odkaz na stránku "https://bl-ovna-cloud.green-pay.pro/recieve/3451979050". Stránka byla zaregistrována na serveru v USA dne 14.10.2023. Opět falešná stránka Balíkovny, z ní směřuje odkaz na výběr banky, kam by měl prodávající zadat své bankovní údaje - jméno a heslo. Balíkovna je ale přepravce zásilek, ne finančních prostředků.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Šárka Jindrová 24. 10. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
Veronika 24. 10. 2023

Dnes se mi paní ozvala. A úplně stejným způsobem. Nejde mi bohužel přidat email, ze kterého paní psala, takže ho připojuji do tohoto komentáře. Email paní: [email protected]


user picture
Jaroslav Kodeš 25. 10. 2023

Dobrý den, dnes jsem obdržel stejnou nabídku. Už podruhé to na mě takto zkouší. Popis a maily naprosto stejné, jak píše Roman Dvořák. Bacha na to.


user picture
Karel 26. 10. 2023

Dnes se ozvala i mě.


user picture
Jasan 27. 10. 2023

Další email, který tahle svině používá je [email protected]!!! Třeba si ho jednou vystopuje ňákej IT a vymlátí mu zuby.


user picture
Šárka 28. 10. 2023

Mě kontaktovala včera z emailu: [email protected].


user picture
Adéla 28. 10. 2023

Včera večer mi taky přišel mail od [email protected]


user picture
Ema 28. 10. 2023

mně tato paní psala z mailu – [email protected]


user picture
Tomas 29. 10. 2023

Mně se ozvala na WhatsApp z tohoto telefonního čísla: 731346327


user picture
Dagmar 29. 10. 2023

Dobrý den, dnes stejná zkušenost. Paní pod jménem Alexandra Barešová - email: [email protected]


user picture
Edita 31. 10. 2023

Dobrý den, vkládám znění e-mailu od paní Alexandry Barešové, která dnes zareagovala z e-mailu [email protected] na můj inzerát na Bazoši. "...Chci koupit, ale jsem z jiného kraje. Ale můžeme to udělat prostřednictvím kurýrní služby Balíkovna. Je to nejjednodušší, peníze dostanete na bankovní účet dnes a kurýr může zítra přijet na vaši adresu. Osobně vše zaregistruji a zaplatím za doručení. Dobře?" Následoval screen falešné stránky Balíkovny, mj. s tím, že Balíkovna "vytvoří odkaz pro příjem peněz a odešle je na e-mail prodávajícího". Děkuji všem za upozornění na tuto osobu.


user picture
František 31. 10. 2023

[email protected] - Dobrý den, děkuji za odpověď. 😊 Chci koupit, ale jsem z jiného kraje. Ale můžeme to udělat prostřednictvím kurýrní služby Balíkovna. Je to nejjednodušší, peníze dostanete na bankovní účet dnes a kurýr může zítra přijet na vaši adresu. Osobně vše zaregistruji a zaplatím za doručení. Dobře // Alexandra Barešová..


user picture
Josef Klimeš 31. 10. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
Vladimíra Hajduchová 31. 10. 2023

Tak bohužel jsem jí naletěla, ale naštěstí jsem si zablokovala účet a psala přesně jak píšete: Chci koupit, ale jsem z jiného kraje. Ale můžeme to udělat prostřednictvím kurýrní služby Balíkovna. Je to nejjednodušší, peníze dostanete na bankovní účet dnes a kurýr může zítra přijet na vaši adresu. Osobně vše zaregistruji a zaplatím za doručení. Dobře?" Následoval screen falešné stránky Balíkovny, mj. s tím, že Balíkovna "vytvoří odkaz pro příjem peněz a odešle je na e-mail prodávajícího". Bohužel, mě to stálo dvě hodiny nervů a pocitu, jak jsem hloupá. Děkuji všem za upozornění na tuto osobu.


user picture
Michal 1. 11. 2023

Dnes mi tiež zareagovala na inzerat na bazosi. Pozeram podla prispevkov, ze ten text je rovnaky. Alexandra Barešová [email protected] Dobrý den, děkuji za odpověď. 😊 Chci koupit, ale jsem z jiného kraje. Ale můžeme to udělat prostřednictvím kurýrní služby Balíkovna. Je to nejjednodušší, peníze dostanete na bankovní účet dnes a kurýr může zítra přijet na vaši adresu. Osobně vše zaregistruji a zaplatím za doručení. Dobře?


user picture
Roman 1. 11. 2023

Dnes napsala i mě. Pozor na email - [email protected]


user picture
Alice 3. 11. 2023

Včera mi došel stejný text odpovědi na můj inzerát na bazosi z mailů [email protected] a [email protected] . Napsala jsem že cestuji, at napíše odkud je :D


user picture
Petr Doubek 3. 11. 2023

Alexandra Barešová <[email protected]>


user picture
Jaro 5. 11. 2023

Tiež potvrdzujem pokus o podvod pod menom Alexandra Barešová údajne z Cekého Krumlova.Podobný komentár ako tu úvádzajú inzeranti. Moja inzercia sa týkala predaja hudobnej aparatúry na Slovensku.


user picture
Radek 28. 12. 2023

To samé dnes to Zkouší pod jménem Tereza Nováková, Šumperk. "https://bl-ovna-cloud.brain-trust.pro/process/9571019470"

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.